Stojić: 'Ime Olimpije se čedalje pogosteje in glasneje omenja po Evropi'

Obrambno vrsto Olimpije je kot zadnji okrepil Hrvat Dino Štiglec, ki je zadnji dve sezoni in pol branil barve tamkajšnjega prvoligaša Slavena Belupa. 26-letni in 187 centimetrov visoki igralec je z Olimpijo podpisal dveinpolletno pogodbo. Zmaji so v zimskem prestopnem roku pripeljali pet okrepitev.

Ranko Stojić

Ranko Stojić (Foto: Damjan Žibert)

V obrambi aktualnih slovenskih prvakov bo levi bočni položaj odslej močnejši za Dina Štigleca, ki je v zadnji sezoni in pol branil barve hrvaškega prvoligaša Slaven Belupa.

Dino Štiglec je peta okrepitev Olimpije v zimskem prestopnem roku. Pred Hrvatom so v Ljubljano prišli vezista Daniel Avramovski in Alexandru Cretu ter napadalca Issah Abass in Kingsley Boateng.

26-letni hrvaški branilec je z zeleno-belimi podpisal 2,5-letno pogodbo, razloge za njegov prihod v zmajevo gnezdo pa je navedel športni direktor kluba Ranko Stojić. "Ena od prioritet v zimskem prestopnem roku je bila krepitev levega bočnega položaja, zato smo še toliko bolj zadovoljni, ker lahko v svojih vrstah pozdravimo odličnega Dina Štigleca, čigar igre sem si v živo nemalokrat ogledal tudi sam. Brez dvoma gre za kakovostnega nogometaša, ki bo naši igri prinesel v prvi vrsti stabilnost in kakovost. Po profilu predstavlja mešanico naravne inteligence, odločnosti, zelo dobre tehnične podkovanosti in značajske neoporečnosti; ob tem pa velja izpostaviti, da Dino končuje študij na Ekonomski fakulteti, kar le potrjuje že znano dejstvo o branilcih, da so inteligentni nogometaši, ki morajo v delčku sekunde prinašati zelo pomembne odločitve za celotno moštvo. S prihodom Dina Štigleca smo zapolnili vrzel na levi strani obrambe, s tem pa dodatno okrepili našo strateško usmerjenost k mlajšim branilcem, ki po drugi strani ne trpijo za pomanjkanjem izkušenj. Tako klub kot igralec sta zelo zadovoljna, da je prišlo do dogovora o sodelovanju."

Dino Štiglec

Dino Štiglec (Foto: NK Olimpija Ljubljana)

Dino Štiglec poudarja, da je bil prihod v slovensko prestolnico zadetek v polno. "Uvodni vtisi so več kot pozitivni, saj sem prišel v velik klub, ki v letošnji sezoni brani naslov državnega prvaka. Po vseh kriterijih gre za evropsko usmerjen klub, ki si želi nenehnega napredka, sam pa se počutim dovolj sposobnega in mentalno močnega, da prispevam pomemben delež k nadaljnjim uspehom. Olimpija predstavlja ogromen korak naprej v moji karieri, zato bom storil vse, da z dobrimi igrami na zelenici upravičim zaupanje vodstva kluba."

V prvi tekmi spomladanskega dela sezone bodo Ljubljančani 25. februarja v Ljudskem vrtu igrali z Mariborom.

Najbolj zveneče ime dosedfanjega dela zimskega pšrestopnega roka je 22-letni ganski napadalec Kingsley Boateng, ki je tudi aktualni italijanski reprezentant do 21. leta. Gre za hitronogega krilnega napadalca, ki je na Apeninski polotok prispel že pred slabimi šestimi leti, kjer je najprej zaigral za mlajše selekcije AC Milana, od koder ga je pot vodila v Catanio, nizozemsko NAC Bredo, nato je sledila kratkotrajna vrnitev v vrste članskega moštva rdeče-črnih, nazadnje pa je igral v Bariju, s katerim je imel sklenjeno pogodbo do letošnjega poletja. "O nogometnih odlikah Kingsleya Boatenga je brezpredmetno izgubljati odvečne besede, saj gre za izjemno hitrega, prodornega in odlično tehnično podkovanega nogometaša, ki je svojo kakovost že dokazal v tako močnih ligah, kot sta italijanska in nizozemska. Tudi sam sem se kar nekajkrat na lastne oči uspel prepričati, za kako kvalitetnega nogometaša gre. Bodite prepričani, da nam je z Boatengovim prihodom uspel veliki met, saj se ime Olimpije čedalje pogosteje in glasneje omenja po celi Evropi," ne skriva nad novo okrepitvijo športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić.

Zeleno-beli se bodo pred odhodom v toplejše kraje - Turčijo bo najverjetneje zamenjal Ciper - za nekaj dni dvakrat odpravili tudi v Čatež, kjer bodo odigrali tudi večino domačih pripravljalnih preizkušenj. V Čatežu se bodo namreč pomerili z Zagrebom, Dobom in zaprešićkim Interjem, vmes pa se bodo v Umagu udarili še z zadnjim jesenskim nasprotnikom, nogometaši Krškega.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 239
 
degenos 11.01.2017 22:29:51
he he ......kaka euforija totekov na to temo olimpije ........ mariborska tema tovarisa sploh ni obiskana??
MaunelNeuer 11.01.2017 22:33:01
je je, od kvakarjev in od tebe
degenos 11.01.2017 22:34:31
ni videt ....pa že nek cajta je odprta
degenos 11.01.2017 22:34:57
jst komentiram vse postaje ...hihihihi
MaunelNeuer 12.01.2017 14:26:20
kupi si očala pa bo videt
Več komentarjev