Prva liga Telekom Slovenije

Pri Olimpiji in Mariboru že ambiciozno razmišljajo o nadaljevanju sezone

Ljubljana/Maribor, 22. 03. 2016 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Petarda na dvoboju z velenjskim Rudarjem je prinesla zadovoljstvo v tabor zelenih pred reprezentančnim premorom. Pri njihovih največjih tekmecih Mariboru so tudi vknjižili pomembne tri točke proti Krki in vijoličasti so na reprezentančni premor odšli s štirimi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo, do konca DP pa je še deset tekem.

Trener vodilnega moštva na lestvici PLTS Marko Nikolić je po zadnji tekmi pokomentiral dosedanje delo in pohvalil svoje varovance. "Na določenih tekmah bomo razigrani in razpoloženi, kot smo bili proti Rudarju, na nekaterih drugih pa bo za zmago dovolj en dosežen zadetek. Pred seboj imamo jasno začrtan cilj – vrniti naslov državnega prvaka v Ljubljano po dolgih 21 letih. Poti, kako priti do konca, je več. Temu primerno se bomo tudi obnašali na zelenici, vse do zadnje tekme s Krko," je po dvoboju z velenjskim rudarjem za klubsko spletno dejal  Nikolič, ki pravi, da je pred Olimpijo še 10 malih final.

Marko Nikolić
Marko Nikolić FOTO: POP TV


Tokrat se bo reprezentančnih akcij (mlade in članske) udeležilo sedem nogometašev Olimpije, med njimi bosta kar dva zastopala barve članske slovenske reprezentance na prihajajoči prijateljski tekmi proti Makedoniji (Nejc Vidmar, Miha Zajc)."Ta podatek je med drugim dokaz, da se Olimpija počasi, a vztrajno vrača na položaj, kjer je včasih že bila. Pred nami sta dva tedna reprezentančnega premora, ko se bomo skušali čim bolj odpočiti in obenem pripraviti za zanimiv zaključek sezone, v katerem nas čaka cikel zelo zahtevnih gostovanj. Prav zanimivo bo videti, kateri od največjih rivalov bo bolje izkoristil omenjeni premor."
Miha Zajc si je z odličnimi predstavami v nadaljevanju prvenstva zaslužil vpoklic selektorja Katanca.
Miha Zajc si je z odličnimi predstavami v nadaljevanju prvenstva zaslužil vpoklic selektorja Katanca. FOTO: Damjan Žibert


O spremembah v začetni enajsterici, ki jih je 36-letni strateg storil za tekmo proti Rudarju iz Velenja pa ne želi veliko komentirati."V nobenem trenutku nisem podvomil v kakovost novincev, ki so nas okrepili v zimskem prestopnem roku. Globoko verjamem, da bodo prav oni, ob kakovostnem okostju ekipe, s katerim razpolagamo, jeziček na tehtnici v boju za naslov državnega prvaka. Drži pa tudi to, da so potrebovali določen čas, da ujamejo optimalno tekmovalno formo. S svojo kakovostjo, znanjem in nespornimi človeškimi odlikami predstavljajo dodano vrednost našemu moštvu," je za spletno stran Olimpije zaključil Nikolić.

Marko Šuler
Marko Šuler FOTO: Damjan Žibert

V vijoličastem taboru se zavzeto pripravljajo na tekmo po reprezentančnem premoru, trener Darko Milanič je ostal le brez Milivoja Novakovića, ki je oblekel reprezentančni dres. Pred nadaljevanjem prvenstva je za spletno stran dogajanje pokomentiral centralni branilec Marko Šuler: “Prihaja pester, zanimiv ritem. Gremo iz tekme v tekmo, brez kalkulacij. Doslej smo se morali hitro odzvati na vmesne spremembe, zdaj bomo imeli več časa za skupno delo. Premor bomo dobro izkoristili. Pred nami je Gorica kot prva v nizu in vse bo posvečeno le tej tekmi. Miselnost v slačilnici ostaja znana: Vsaka za prvaka!

Nove kazni za klube v PLTS
Kot je že v navadi je disciplinski sodnik NZS največ "zaračunal" Olimpiji in Mariboru. Aktualni prvaki bodo primorani plačati 950 evrov, Olimpija pa 700 evrov. Razlog: nešportno obnašanje in prižig bakelj. Zavrč bo nakazal 360, Koper pa 250 evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Psevdonim
22. 03. 2016 13.36
+1
Milivoje se kaže kot super okrepitev, za slovensko ligo, sploh za Olimpijo in potencialno druge Domžale
probeg
22. 03. 2016 15.57
+0
Hehe,upam da bo nadaljeval v takem slogu :)