Prva liga Telekom Slovenije

Remi v Novem mestu

Novo mesto, 04. 10. 2015 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši novomeške Krke in Zavrča so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1. Delitev točk, prva na medsebojnih tekmah, do zdaj so petkrat zmagali Zavrčani, štirikrat Novomeščani, je bila tudi najbolj pravična.

Novomeščani so povedli, v nadaljevanju pa so Zavrčani izenačili.
Novomeščani so povedli, v nadaljevanju pa so Zavrčani izenačili. FOTO: Miro Majcen
Novomeški nogometaši so se v prejšnjem krogu prvič po petih mesecih z gostovanja vrnili praznih rok. Zanje je bila, podobno kot 25. aprila, usodna Gorica, zato pa so Zavrčani v pravi srhljivki z velenjskim Rudarjem podaljšali zmagovito serijo in vknjižili še peto zaporedno zmago. Z njo so izboljšali svoj rekordni dosežek, kajti v prvoligaški konkurenci še nikoli niso nanizali več zaporednih zmag. V Novo mesto so prišli v polni zasedbi, le namesto Pavola Bajze je trener Slavko Matić v vrata uvrstil Dominika Picka. Tudi Novomeščani so dvoboj z gosti iz Haloz začeli z drugim vratarjem kot v prejšnjem krogu. Kaznovanega Miodraga Mitrovića je v vratih zamenjal Mateo Barukčič, v ekipo pa se je vrnil osrednji branilec Leo Ejup, ki je odločil avgustovski obračun z odlično izvedenim prostim strelom. V prvih minutah tekme so imeli žogo več v nogah gostje iz Zavrča, medtem ko so Dolenjci čakali na njihove napake in na priložnosti iz protinapadov, vendar nobena od ekip ni bila nevarna za nasprotna vrata.

Slavko Matić
Slavko Matić FOTO: Damjan Žibert
Sredi polčasa so pobudo prevzeli domači nogometaši, ki so v 23. minuti s strelom Marina Perića s 35 metrov prvič resno zapretili gostom, a se je z odlično obrambo izkazal Picak. Šele po tem strelu se je igra le nekoliko razživela. Z neposrednim strelom s kota je vratarja gostov skušal presenetiti Denis Mojstrovič, nato še Josip Fuček, oba neuspešno. Tako kot tudi na drugi strani po podaji Stefana Petrovića, ko je Rok Zorko z glavo iz ugodnega položaja streljal mimo vrat. V 34. minuti so gledalci le videli prvi zadetek. Zanj je poskrbel Perić. Akcijo je začel Žiga Kastrevec, ki je na desni strani zaposlil Fučka, njegovo podajo v kazenski prostor pa je na najboljši možni način za domačo ekipo izkoristil Perić. Do odhoda na odmor so bili spet boljši Zavrčani, vendar njihovi napadi niso obrodili sadov. Zavrčani so drugi polčas začeli z Edom Kevinom Kokorovičem, ki je zamenjal Zorka, v 52. minuti pa so se veselili izenačenja. Zanj je z odličnim strelom z desne strani kazenskega prostora v daljši kot vratarja Barukčiča poskrbel Veljko Batrović. Dve minuti pozneje se je zatresla tudi mreža gostov, vendar je bil Filip Dangubić v nedovoljenem položaju. V 68. minuti je bil v nedovoljenem položaju tudi Francesco Tahiraj, mreži pa se, čeprav sta obe ekipi skušali priti do zmagovitega zadetka, do konca tekme nista več zatresli. Delitev točk, prva na medsebojnih tekmah, do zdaj so petkrat zmagali Zavrčani, štirikrat Novomeščani, je bila tudi najbolj pravična.

Izid:
Krka - Zavrč 1:1 (1:0)
Perić 34.; Batrović 52.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
04. 10. 2015 22.50