Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Rožman ni več trener Celja

Celje, 01. 09. 2015 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja so ostali brez trenerja. Dosedanji trener prve ekipe, 32-letni Simon Rožman, je danes nepreklicno odstopil, so sporočili iz celjskega kluba.

Več videovsebin
  • Izjava predsednika Celja Dr. Stevana Đorđevića
    02:58
    Izjava predsednika Celja Dr. Stevana Đorđevića
  • Izjava Alena Obreza, vodje odnosov z javnostmi in marketinga
    00:26
    Izjava Alena Obreza, vodje odnosov z javnostmi in marketinga

Na novinarski konferenci v prostorih kluba je predsednik Stevan Đorđević sporočil, da moštva v prihodnje ne bo več vodil Simon Rožman. Dosedanji strateg je po zadnji tekmi podal nepreklicen odstop. Klub zaradi osebnih razlogov zapušča tudi športni direktor Ambrož Krajnc. "Njegova odločitev nas je nedvomno šokirala. Pravzaprav vsi naši dolgoročni načrti so bili vezani nanj, kljub malce slabšim rezultatom pa je imel Simon še vedno popolno podporo našega vodstva. Želeli smo, da bi skupaj nadaljevali to zgodbo, vsekakor pa mu kljub temu mu nismo delali težav pri njegovi odločitvi, saj ga izredno cenimo in spoštujemo njegovo željo. Vrata našega kluba so mu odprta tudi v prihodnje, prepričan pa sem, da se bomo nekoč spet srečali," je dejal predsednik kluba.

Po nizu slabih rezultatov je Rožman nepreklicno odstopil z mesta glavnega trenerja Celja.
Po nizu slabih rezultatov je Rožman nepreklicno odstopil z mesta glavnega trenerja Celja. FOTO: Aljoša Kravanja

V klubu so sporočili, da proces izbire kandidatov za obe mesti že poteka. Več bodo razkrili v prihodnjih dneh, novega trenerja bodo imeli Celjani najpozneje pred pokalno tekmo z Muro, ki bo 9. septembra. Vodstvo kluba je predstavilo tudi podatke o finančnem izkazu. Ti kažejo, da je klub ob prejetem denarju pri prestopih Benjamina Verbiča, Gregorja Bajdeta in Igorja Jugovića končal sanacijski postopek in poplačal tudi posojilo s strani podjetja Bravo 1.

Celjani so predstavili tudi štiri spremembe v igralskem kadru. Moštvo je zapustil Matej Mršić, ki se seli na Hrvaško, novinca v celjskem dresu pa sta avstrijski krilni nogometaš Abd Al Rahman Osman Ali, ki je nazadnje igral za avstrijski Wiener Neustadt, ter napadalec Enis Đurković, ki bo prihodnje pol sezone na Areni Petrol igral kot posojen nogometaš ljubljanske Olimpije. Kot posojen nogometaš Celja bo v prihodnjih štirih mesecih pri ljubljanskem Bravu nastopal tudi Nino Pungaršek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PD00X
02. 09. 2015 19.40
+1
Škoda , da je odstopil Rožman , ker je izvrsten trener , ampak zgleda , da je v Celju nekaj zelo narobe , ker je odstopil tudi športni direktor Krajnc .
tedo41LUQmedo
01. 09. 2015 21.01
Zelo zahtevno vprašanje za kviz - nagrada 100 milijonov: Kje je rojen nov trener Celja? 1. Izven Evrope; 2. v Evropi, vendar izven Balkana; 3. Na jugoslovanskem ali albanskem območju.
Mojebesedesozakon
01. 09. 2015 15.52
+0
ve se kdo prvi beži in potapljajoče barčice.
lenoritis86
01. 09. 2015 14.55
-2
moj koper ima dve lovoriki letos, več kot maribor in olimpija skupaj.
58scorpio
01. 09. 2015 14.00
-13
Koga pa briga ta vaška liga, tretja italijanska je bolj kvalitetna.
13tiranozaver
01. 09. 2015 14.37
+2
Ti nimaš pojma.S dalincem v roki na kavču je lahko vsak pameten!
JanZiska
01. 09. 2015 13.31
+9
Sploh ne razumem nore strategije kluba. Saj se je vendar pokazalo, da je kljub izvlekel živo glavo zadnja tri leta samo in izključno na plečih domačih igralcev oziroma igralcev iz regije. Petorazredni tujci pa so odpadli kot gnile slive. Zdaj pa že dve leti tlačijo v klub 5 evropski razred prostih igralcev, ki niso pokazali dobesedno nič. In zgodba se še kar nadaljuje. Mater pa noben v klubi ne vidi tega nemotiviranega, naveličanega in obupanega vlačenja po igrišču zanje tri tekme??? Lani gobezdanje o evropskih ciljih in zmagi v prvenstvu, letos zaenkrat kilometre daleč od obstanka. Kaj se nikomur ne zdi nenavadno?
TheSmartHead
01. 09. 2015 17.27
+2
Pomoje je tud zato Rožman odšel. Dober trener drugače, pomoje ima kr prihodnost pred sabo v tem poslu :)