Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Velenjčani v zaključku le strli Radomljane

Velenje, 25. 11. 2016 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Rudarja iz Velenja so v 18. krogu PLTS doma premagali Kalcer Radomlje z 2:0. V prvi medsebojni tekmi letošnjega državnega prvenstva se je tekma v Domžalah končala z neodločenim izidom (2:2), na obeh medsebojnih dozdajšnjih tekmah pa Radomlje v Velenju še niso prišle do zmage.

Slobodan Krćmarević
Slobodan Krćmarević FOTO: Damjan Žibert
Velenjski nogometaši so v prejšnjem krogu v lokalnem derbiju visoko izgubili v Celju, prav tako so na domačem igrišču proti Mariborčanom izgubili Radomljani, ki jih je v Velenju prvič v gosteh vodil začasni trener Dave McDonough. V prvi medsebojni tekmi letošnjega državnega prvenstva se je tekma v Domžalah končala z neodločenim izidom (2:2), na obeh medsebojnih dozdajšnjih tekmah pa Radomlje v Velenju še niso prišle do zmage. Brez nje so ostale tudi na svojem tretjem gostovanju. Po začetni pobudi domače ekipe, ki je v uvodnih minutah zapretila preko Mitje Lotriča in Dominika Glavine, so gostje hitro vzpostavili ravnotežje. V nadaljevanju so bili Radomljani celo več pri žogi, imeli so več strelov proti vratom Mateja Radana, izvajali pa so več strelov s kota. Čeprav je bil tempo igre spodbuden, si ekipi resnejših priložnosti za zadetek vendarle nista priigrali, tik pred odhodom na odmor pa so domačini zaustavili poskus Kristijana Šipka. Velenjčani, ki so v letošnji sezoni na domačem igrišču premagali le Luko Koper, so bili tudi na začetku drugega polčasa blizu vodstva.

Aljaž Ivačič
Aljaž Ivačič FOTO: Damjan Žibert

Mitja Lotrič je z desne strani podal pred gostujoča vrata, vendar Mate Eterović z bližine ni najbolje zadel žoge, z odličnim posredovanjem pa se je izkazal tudi Aljaž Ivačič. Vendar so nato, podobno kot v prvem polčasu, Radomljani bili enakovredni domači ekipi, izvedli so nekaj nevarnih akcij, toda brez zaključnega strela proti domačim vratom. Toda v 73. minuti so Velenjčani le prišli do zadetka. Veliko zaslug zanj je imel Bojan Vručina, ki je z leve strani podal v sredino, kjer se je najbolje znašel Glavina in s svojim desetim zadetkom v sezoni premagal nemočnega Ivačiča. S tem zadetkom je velenjski napadalec samo potrdil prvo mesto na lestvici strelcev. Tudi po tem zadetku so domačini napadali, kar se jim je obrestovalo v 82. minuti. Denis Grbić, ki je pet minut pred tem vstopil v igro, je z leve strani izvedel kot, v skoku pa je bil najvišji branilec Damir Grgić in postavil končni izid tekme. Velenjčani so z zmago vsaj začasno prišli na peto mesto prvenstvene lestvice, Radomljani pa so še trinajstič v sezoni izgubili.

Izid, PLTS, 18. krog:
Rudar
- Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Glavina 73., Grgić 82.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.