Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Milanič pred gostovanjem v Velenju: To je za nas zelo pomembna tekma

Velenje, 12. 10. 2017 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./T.V.
Komentarji
3

Po premoru se nadaljuje slovensko državno nogometno prvenstvo. V petek bo na sporedu tekma velenjskega Rudarja in Maribora (prenos na Kanalu A ob 20. uri). Državni prvaki bodo na stadionu ob Jezeru otvorili 12. krog PLTS, trenerja Darka Milaniča pa je predvsem skrbel daljši seznam manjkajočih igralcev.

Več videovsebin
  • Trener Maribora Darko Milanič pred tekmo z velenjskim Rudarjem
    02:24
    Trener Maribora Darko Milanič pred tekmo z velenjskim Rudarjem
  • Gol Blaža Vrhovca za vodstvo Maribora proti Rudarju z 1:0
    01:05
    Gol Blaža Vrhovca za vodstvo Maribora proti Rudarju z 1:0

Drugič v sezoni se bosta pomerila tekmeca, Mariborčani so v Ljudskem vrtu v 3. krogu PLTS gostili Velenjčane in se veselili tesne zmage (1:0), gol odločitve je dosegel Blaž Vrhovec. Vijoličasti so po 11. krogih na drugem mestu lestvice PTLS (25 točk), dve točki zaostajajo za Olimpijo, zanimivo pa je, da ne Ljubljančani ne Mariborčani še niso izgubili. Na tretjem mestu pa so Velenjčani, ki so po malce slabšem začetku sezone ujeli ritem in so zbrali 19 točk, šest zaostajajo za Mariborom. "Pričakujem dobro predsatavo NK Maribor, gremo na zmago. To je za nas zelo pomembna tekma, gostovanje je težko, vemo pa, kaj nas čaka," pred gostovanjem v velenju pravi mariborski strateg.

Prenos tekme 12. kroga PTLS med velenjskim Rudarjem in Mariborom bo na sporedu v petek, 13. oktobra, ob 20. uri na Kanalu A.

Zdravniški karton Maribora še vedni ni prazen
Mariborčane naslednji teden čaka novi nastop v Ligi prvakov, tekmec v Ljudskem vrtu bo sloviti Liverpool. Trenerja Darka Milaniča je v zadnjem obdboju skrbel zdravniški karton ekipe, a je reprezentančni premor prišel še kako prav. "Zdravstveno stanje v moštvu je boljše, kot je bilo. Vsi so se vrnili brez poškodb, to je daleč najpomembnejše. Viler in Bohar sta z nami že od ponedeljka, v torek zvečer so dopotovali Kabha, Ahmedi ter Kramarič, ki so v sredo opravili prvi trening z ekipo.Ti vmesni premori so dobrodošli, a potem začneš z delom in že komaj čakaš, da se znova začnejo tekme. Zdaj smo že vsi v pričakovanju nadaljevanja prvenstva," je dejal Milanič za klubsko spletno stran, ob tem pa dodal še stanje o Marku Šulerju: "Po dosedanjem individualnem delu se je priključil ekipi, kar je pozitiven znak. Začel je s treningi, bomo videli, kako se bo odzvala poškodba na napore in kako resno bom lahko računal nanj."

Nared je prvi vratar Jasmin Handanović, ki je staknil poškodbo v Sevilli. "Milec, ki je zaradi bolezni manjkal čez vikend, je zdaj že opravil dva treninga. Ni pa nam uspelo še dočakati vrnitve Palčiča, ki ga je ustavila bolezen. Ob Šmeju, ki bo po operaciji še precej časa izven igrišča, tako tudi Palčič ne bo nared," je še dejal Milanič.

V Velenju se bosta pomerili moštvi Rudarja in Maribora.
V Velenju se bosta pomerili moštvi Rudarja in Maribora. FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
12. 10. 2017 17.50
-2
kolk pomebna pa je ???
macek_garfield
13. 10. 2017 17.12
+2
MaunelNeuer
14. 10. 2017 18.31
+1
tolko kvaka kak se Štajerci obremenjujejo z lol-impijo, a je sam isti, zaj pa razumi to