Prva liga Telekom Slovenije

Rudar do druge zaporedne domače zmage v sezoni

Velenje, 22. 07. 2017 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Velenjski Rudar, ki je slavil že na uvodni tekmi PLTS doma proti Domžalam, je bil tudi v drugem krogu uspešen pred svojimi navijači. Varovanci trenerja Marijana Pušnika so premagali novince iz Ankarana (3:1) in so po dveh tekmah z maksimalnim izkupičkom doseženih točk.

Velenjski nogometaši so po zmagi nad Domžalami slavili še drugič v sezoni. Tokrat so pričakovano odpravili novinca v ligi Ankaran Hrvatine, ki tako ostaja pri točki z uvodnega obračuna. Prvi polčas so dobili gostitelji, čeprav so za prvi dve omembe vredni priložnosti poskrbeli gosti z Obale. V 19. minuti je Rok Kidrič prišel do žoge prej kot domači vratar Matej Radan, ki je stekel iz vrat, toda napadalec Ankarana je žogo poslal čez gol. V 27. minuti je nevarno z glavo streljal še Gal Primc, a je Radan izvrstno posredoval. Zatem pa so prišle minute Dominika Radića. Ta je najprej streljal v 31. minuti iz bližine z desne strani, ko je Matej Paal njegov strel obranil, nato je poskusil z roba kazenskega prostora, spet se je izkazal Paal, v 36. minuti pa je Radić z desetih metrov streljal s "škarjicami" in poskrbel za navdušenje navijačev ter vodstvo z 1:0. Domači so bili nevarni še v 41. minuti, ko je Jakob Novak z roba kazenskega prostora zatresel prečko.

Velenjčani so bili uspešni že v prvem krogu, ko so doma premagali favorizirane Domžalčane.
Velenjčani so bili uspešni že v prvem krogu, ko so doma premagali favorizirane Domžalčane. FOTO: Twitter

Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači nogometaši, prišli do nekaj strelov, a Paala niso resno ogrozili. Zato pa so Radana v 63. minuti ogrozili Ankarančani, ko je malce na desni strani v kazenskem prostoru prišel Sven Dodlek, a zadel le zunanji del mreže. Bolj natančen je bil že v naslednjem napadu John Mary, ki je dokončal protinapad s strelom pod prečko za svoj prvi gol sezone in vodstvo z 2:0. V 77. minuti so Primorci znižali zaostanek, ko je Erik Gliha podal z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Tim Vodeb in z glavo zadel za 2:1. Ista naveza gostov je zagrozila tudi nekaj trenutkov pozneje, po skoraj identični akciji se je izkazal Radan. V 88. minuti pa so Velenjčani potrdili zmago, potem ko je z glavo po lepi podaji Leona Črnčiča v kazenski prostor zadel od Rijeke posojeni napadalec Dario Vizinger. V 90. minuti je na drugi strani s prostega strela z več kot 20 metrov dobro meril še Gliha, Radan pa je žogo odbil, preden bi ta zadela zgornji levi kot domačih vrat.

Velenjčani bodo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Ankarančani pa bodo dan pozneje gostili Domžalčane.

Izid:
Rudar
- Ankaran Hrvatini 3:1 (1:0)
Radič 36., Mary 64., Vizinger 88.; Vodeb 77.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
23. 07. 2017 10.00
Letos bo imel Rudar bolj konstantne rezultate saj je bila lani ekipa pod"vplivom na rezultate"lastnikov Srbov,ki so pobrali šila in kopita!
orcus
22. 07. 2017 22.19
+1
Žale so zgubile proti rudarju? Pa to oni z malim lulekom ve?
drimtim
22. 07. 2017 21.59
+3
Tako se igra ,bravo rudar rutinirano dvezmagi

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.