Prva liga Telekom Slovenije

S svežimi močmi v novo sezono Prve lige, Celje okrepljeno z nogometašem iz mariborske valilnice

Celje, Krško, Ankaran, 12. 07. 2017 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še nekaj dni nas loči od začetka nove sezone Prve lige, v kateri bodo svojo priložnost dobili tudi nekateri novinci s katerimi so se okrepili klubi. Novopečeni član elitne druščine Ankaran je tako registriral tri nove igralce, Celje je okrepil Bian Paul Šauperl., Marko Jakolič pa se je vrnil nazaj v Krško.

Celjani so se okrepili z nogometašem iz valilnice mariborskega kluba.
Celjani so se okrepili z nogometašem iz valilnice mariborskega kluba. FOTO: Damjan Žibert

Nogometni klubi iz Prve lige Telekom Slovenije odštevajo dneve do začetka nove sezone, novinec v elitni druščini Ankaran pa je pri Nogometni zvezi Slovenije registriral tri novince, Krško je v svoje vrste vrnilo branilca Marka Jakoliča, Celjane pa je okrepil Bian Paul Šauperl. Trener Ankarana Vlado Badžim bo v soboto proti Triglavu lahko računal tudi na tri novince. Ob Patriku Matoševiću in Vladimirju Rnjaku se je Ankarančanom pridružil tudi Sven Dodlek. Otrok mariborskega kluba je bil v minuli sezoni član velenjskega Rudarja, v dresu katerega je zbral 13 nastopov, z dvema zadetkom pa je bil junak pokalne zmage v Dekanih. Nekdanji mladinski reprezentant Slovenije in Hrvaške je z novim prvoligašem sklenil dveletno poklicno pogodbo, poroča spletna stran NZS. Rnjak je nazadnje igral za Velenje, Matošević je bil član mladinske ekipe Kopra. Del ankaranske zasedbe ostaja tudi trojica nogometašev iz lanske sezone. Badžim bo lahko še naprej računal na vratarja Primoža Bužana ter vezista Dejana Angova in Davida Lukanca, ki ga Primorcem posoja Olimpija.

V Ankaranu bodo lahko v prihodnje računali tudi na tri novince.
V Ankaranu bodo lahko v prihodnje računali tudi na tri novince. FOTO: NK Ankaran

Krško bo tretjo prvoligaško sezono v zgodovini kluba odprlo z domačo tekmo proti Gorici. Novi posavski strateg Stipe Balajić bo lahko računal tudi na povratnika v krški klub, ki se mu je po sezoni premora znova pridružil Jakolić in s klubom sklenil dveletni dogovor. Bočni branilec je jesenski del pretekle sezone preživel v domačih Brežicah, pozimi pa se je podal na tuje in oblekel dres bolgarske Montane. Šestindvajsetletni nogometaš je v najmočnejšem bolgarskem prvenstvu odigral devet srečanj, zadnjih nekaj tednov pa je že vadil z zasedbo, ki ji je pomagal tako v 2. SNL kot v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nekdanji član Celja je v prvoligaški konkurenci barve Krčanov branil na 24 tekmah, še 23-krat pa je zaigral v celjskem dresu. Posavci so ob Jakoliću registrirali tudi Nikolo Mandića in Lea Ejupa, ki bo na Gubcu igral kot posojeni član ljubljanske Olimpije.

Celjane že v uvodnem dejanju nove sezone Prve lige Telekom Slovenije čaka zahtevna naloga. Prenovljena in pomlajena četa novega trenerja Tomaža Petroviča bo gostovala v Ljubljani, za mesto v konici napada pa bo kandidiral tudi deveti poletni novinec Šauperl. Otrok mariborskega kluba je s članskim moštvom celjskega prvoligaša vadil že nekaj časa, sodeloval pa tudi v pripravljalnih obračunih grofov. Nekdanji član mladinskih reprezentančnih selekcij je bil spomladi član Veržeja, v 2. SNL pa je v osmih nastopih dosegel tri zadetke, še šestkrat pa je bil v jesenskem delu sezone natančen v dresu Maribora B.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.