Liga prvakov

Nepričakovani junak poskrbel za zmagovit zaključek Juventusa v Serie A, zdaj v mislih le še Real

Bologna, Bergamo, 27. 05. 2017 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gol mladoletnega napadalca Moiseja Keana je Juventusu prinesel zmago v zadnjem krogu italijanske Serie A v Bologni (2:1). Stara dama je pred odhodom v Cardiff na finale Lige prvakov stežka slavila, vseh treh točk se je na dvoboju z rojakoma iz Chieva na domači zelenici veselil tudi Atalantin Jasmin Kurtić (1:0).

Miralem Pjanić (levo) je podal za zmago Torinčanov.
Miralem Pjanić (levo) je podal za zmago Torinčanov. FOTO: AP

Italijanski državni prvak Juventus je po uradnem dvigu scudetta na zadnji domači tekmi sezone slednjo sklenil z zmago v Bologni. Moštvo Roberta Donadonija ni popuščalo šampionom, ki so lahko računali tudi na ozdravelega Samija Khediro, kar je dobra novica pred junijskim finalom Lige prvakov. Vseeno je vse medijske zapise zaznamoval strelec zmagovitega gola, 17-letni rezervist Moise Kean, član mlade italijanske reprezentance, ki je po kotu še enega rezervista Miralema Pjanića zadel za zmago z 2:1. Pjanić je tako kot hrvaški napadalec Mario Mandžukić priložnost za igro dobil šele s klopi v sicer močno premešani postavi stare dame, ki je z Bolognčani odigrala zelo povprečnih prvih 45 minut. Gonzalo Higuain in Stefano Sturaro sta sicer preizkusila domačega vratarja, a se izid ni spremenil. Saphir Taider je nato s prekrasnim strelom kmalu po začetku drugega polčasa ukanil tretjega vratarja Juventusa Emila Audera, 20 minut pred koncem pa je izid poravnal Paulo Dybala. Ko se je že zdelo, da se bo sezona za obe moštvi končala z delitvijo točk, pa je praktično v zadnji sekundi po podaji iz kota Pjanića z glavo natančno meril Kean in še dodatno razveselil tabor moštva, ki ima že nekaj časa pod pasom dvojno krono, v Cardiffu (prenos finala Lige prvakov in tekme proti Real Madridu si boste lahko ogledali 3. junija ob 20. uri na POP TV) pa bi lahko osvojilo zgodovinski tretji naslov v sezoni.

Zgodovinska je bila sezona 2016/17 tudi za Atalanto in slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića, ki je po zaslugi prvega strelca Alejandra Gomeza za slovo od bergamskih privržencev nogometa ugnal Chievo z Valterjem Birso in Boštjanom Cesarjem (1:0). Gomez je v 52. minuti izkoristil lepo podajo skozi obrambo Verončanov in zadel za zmago, s katero se je Atalanta s tekmo več dvignila kar do četrtega mesta na lestvici, v primeru neuspeha Lazia na nedeljskih zadnjih tekmah pa bi na četrtem mestu črno-modri tudi ostali.

Izida 38. kroga:

Atalanta ‒ ChievoVerona 1:0 (1:0)
Gomez 52.
Jasmin Kurtić (Atalanta) je igral do 86. minute, Valter Birsa do 70. minute, Boštjan Cesar (oba Chievo) pa vso tekmo.

Bologna ‒ Juventus 1:2 (1:1)
Taider 52.; Dybala 70., Kean 90.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
28. 05. 2017 12.46
-3
haha preobrat, ko pa je u serie A že use degovorjeno na začetku sezone