Prva liga Telekom Slovenije

Simič po umiku kandidature za predsednika NZS napada položaj predsednika MNZ Ljubljana

Ljubljana, 14. 03. 2017 22.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko se je zaradi domnevnih groženj umaknil z volitev za predsednika Nogometne zveze Slovenije, se bo Ivan Simič na četrtkovi volilni skupščini potegoval za mesto predsednika Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. Prav s tem naj bi začel ponoven naskok na mesto predsednika Nogometne zveze Slovenije, na katerem je trenutno Radenko Mijatović.

S podporo klubov – v Medobčinsko zvezo Ljubljana spada 56 klubov – se želi vrniti na mesto, na katerem je nekoč Ivan Simič že bil. Potem ko je spoznal, da ni dobil dovoljšne podpore za predsednika NZS, se je nekdanji predsednik NZS očitno odločil za daljšo pot. Kot predsednik MNZ Ljubljana bi s podporo mariborske ali katere druge MNZ lahko na skupščini NZS izrazil trajni zadržek za opravljanje funkcije predsednika NZS, najkasneje devetdeset dni po nastopu trajnega zadržka pa bi se izvedle nove volitve za predsednik NZS.

Ivan Simić si znova želi vidne funkcije v nogometu.
Ivan Simić si znova želi vidne funkcije v nogometu. FOTO: Damjan Žibert

Simič je sicer ob umiku od kandidature za predsednika NZS, na čelu katerega je po decembrskih volitvah Radenko Mijatović, dejal, da so bile volitve nepoštene in da so njegovi podporniki bili deležnih številnih groženj. "Kandidature za predsednika NZS ne bom vložil zaradi tega, ker želim preprečiti, da bi se nad mojimi podporniki vršili pritiski, ki so šli čez mejo dobrega okusa. Sam s pritiski nimam nobenih težav," je tedaj zapisal Simič in dodal, da je bilo glasovanje na MNZ Ljubljana daleč od poštenega, "saj je dejstvo, da 90 % članov NZS ve, da so se v MNZ Ljubljana vršili pritiski in grožnje na člane izvršnega odbora, da glasujejo za Radenka Mijatovića". Na njegove besede se je takrat odzval tudi predsednik MNZ Ljubljana Janez Gradin, ki je sporočil: "Spoštovani kandidat za predsednika, spoštovani podpredsedniki IO MNZ Ljubljana in člani IO MNZ Ljubljana ter vsi člani MNZ Ljubljana, s polno odgovornostjo lahko zatrdim, da nisem bil deležen groženj pred glasovanjem o podpori, prav tako pa lahko s polno formalno pravno odgovornostjo in moralno etično zatrdim, da nobenemu od podpredsednikov in članom IO MNZ Ljubljana nisem grozil oz. vplival na njih, kako naj se odločijo in koga naj podprejo. Dogajanje pred glasovanjem o podpori, po izglasovani podpori oz. ne podpori pa se mi zdi skrajno sprevrženo, nemoralno in obsojanja vredno dejanje.''

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TKOJE
15. 03. 2017 17.17
Tole kandidaturo pa podpiram.
LAC
15. 03. 2017 08.06
V PRESTOLNICI VSE PO STAREM?!