Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Vršič najboljši po izboru SPINS: 'Tokrat niso presodili goli, temveč igra in konstanta'

Ljubljana, 23. 05. 2017 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V izboru najboljših posameznikov sezone 2016/17, ki ga je organiziral Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), je največ glasov stanovskih kolegov dobil vezist Maribora Dare Vršič, ki tekme za državne prvake sicer ni odigral vse od začetka aprila.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je že trinajstič izbral najboljše nogometaše sezone. Enajsterico SPINS XI je izbralo 162 nogometašev Prve lige Telekom Slovenije, izbor SPINS XI pa je sovpadal tudi z dvanajstim izborom svetovnega združenja nogometašev FIFPro za najboljšega nogometaša in enajsterico – FIFA FIFPro WORLD11. Med nominiranci je največ glasov dobil vezist prvaka Maribora in nekdanji reprezentant Dare Vršič. V glasovanju je nogometaš iz Segovcev, ki uradno zaradi poškodbe, neuradno pa zaradi previsokih zahtev ob pogajanju za novo pogodbo, prehitel preostala finalista Dominika Glavino (Rudar Velenje) in soigralca Milivoja Novakovića. Na slavnostni prireditvi v Ljubljani je naziv najboljšega mladega nogometaša dobil Luka Zahović. Napadalec Maribora je v glasovanju prejel več glasov kot tekmeca Jure Balkovec (Domžale) ter Grega Sorčan (Gorica).

Enajsterico SPINS XI v 13. izboru sestavljajo vratar Maribora Jasmin Handanović, branilci Balkovec in Matija Širok iz Domžal ter Marko Šuler in Rodrigo Defendi iz Maribora, vezisti Vršič, Rifet Kapić iz Gorice in Senijad Ibričić iz Kopra ter napadalci Glavina, Zahović in Miran Burgič iz Gorice. Med nominiranci za naj enajsterico so bili še vratarja Sorčan (Gorica) in Matic Kotnik (Celje), branilci Mitja Viler (Maribor), Toni Datković (Koper), Matija Boben (Gorica) in Denis Klinar (Olimpija Ljubljana), vezisti Žan Majer (Domžale), Marwan Kabha (Maribor) in Goran Cvijanović (Celje) ter napadalci Novaković (Maribor), John Mary (Rudar Velenje) in Dalibor Volaš (Celje).

Vršič (levo) in Zahović sta s soigralci Mariboru prinesla 14. naslov v zgodovini slovenskega prvenstva.
Vršič (levo) in Zahović sta s soigralci Mariboru prinesla 14. naslov v zgodovini slovenskega prvenstva. FOTO: Damjan Žibert

"Koliko mi pomeni, da so mi nagrado z glasovi podelili nasprotniki? Veliko več kot pa da bi mi jo podelili igralci, s katerimi nisem ali ne bi igral," je v pogovoru z našim Markom Gašparinom za 24UR povedal Vršič. "Oni so tista potrditev, da sem bil res najboljši in res jim hvala za ta glas. Mislim, da je bil iskren in da so res izbrali najboljšega. V to sem bil prepričan skozi celotno sezono, tudi to je bil velik del tega, da sem lahko dal vse od sebe in pomagal Mariboru, da je spet prevzel titulo," je nadaljeval Vršič, ki je bil najboljši že pred šestimi leti, ko je nosil še dres in kapetanski trak Olimpije. "Lahko bi rekel, da sem takrat, pošteno povedano, gledal le na svoje številke in svoje gole. igra Dareta takrat ni bila na ravni najboljšega igralca sezone. Takrat so presodili goli, tokrat pa mislim, da sta igra in konstanta poskrbeli, da sem prejel to prestižno nagrado," je nadaljeval Vršič. "V bistvu se počutim zelo mlad, a sem že zelo, zelo izkušen, to je v bistvu to, kar loči kvalitetne nogometaše, z izkušnjami je veliko lažje igrati."

Kot nekdanji reprezentant še ni opustil želje, da bi še kdaj oblekel dres z državnim grbom, na katerega bo "čakal tudi do 40. leta", kot se je izrazil. "Mislim, da je vsak, ki ima srce v barvah slovenske zastave, vsako minuto dneva pripravljen na reprezentančni vpoklic. Tudi jaz to komaj čakam, čeprav trenutno zaradi zdravja nisem v stanju, da bi pomagal, v prihodnosti pa bom ta vpoklic čakal tudi do 40. leta," je dodal Vršič, čigar prihodnost v Mariboru je že nekaj časa nejasna: "Jaz sem si dal ven film, sicer bo stresen, ampak film se je začel in lahko rečem samo, da ostajam z Mariborom in verjamem, da bo vse odločeno v roku enega tedna, potem pa se pač začne dopust. Stresen ali manj stresen ... To pa bomo še videli. Finale Lige prvakov? Nisem navijač Reala, tudi zaradi zadnjih dogodkov, saj vemo, za kaj gre, pesti bom držal za Juve."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
24. 05. 2017 12.45
-2
zahotu ni uspelo prepričati da je njegov sinček naboljši,klub temu da je celotno moštvo igralo le da bi sinček postal naj strelec lige
badi 27
24. 05. 2017 18.03
+2
degenos
24. 05. 2017 21.17
+0
pa dej si mal vazelina na mesto kjer peče
badi 27
24. 05. 2017 22.21
-1
degenos
25. 05. 2017 08.59
-1
tebe pogosto peče ..sej skoz govoriš tipa še nekateri ..ane
macek_garfield
24. 05. 2017 08.31
+3
a nobenega iz lolimpije ni v enajsterici? kako to, ko pa je oni ilicic javno govoril, da so za dve klasi boljsi od ostalih pa to, pa tako zvenece okrepitve lolimpije pa to
snorki123
24. 05. 2017 09.52
-1
Muc ni rekel od ostalih rekel je da so bili za dve klasi boljši od maribora na prvem derbiju kar je bilo tudi res in ni nič narobe povedal pa to
degenos
23. 05. 2017 21.14
-8
hohoho....zdej pa zastave na pol droga v mb!!
duleslav1993
23. 05. 2017 21.58
+5
hohoho...takega igralca še dolgo ne boste imeli,rezultatov pa še manj...hohoho