VIDEO: Slovenska prvoligaška saga: Zadnjo besedo bo imela registracijska komisija NZS

Potem, ko je Nogometni klub Maribor predstavil novo okrepitev, nogometaša ljubljanske Olimpije, Romuna Alexandra Cretuja, je bil odziv v prestolnici oster. Zmaji so namreč prepričani, da pogodba ni veljavna, zadnjo besedo pa bo po besedah pravne službe pri Nogometni zvezi Slovenije imela registracijska komisija NZS.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Sicer te dni še mirujoče in zasnežene slovenske nogometne zelenice je danes razburkal prestop romunskega nogometaša Alexandruja Cretuja iz vrst Olimpije v NK Maribor. Medtem ko so vijoličasti prepričani, da je igralec po plačilu odkupne klavzule njihov član, menijo pri Olimpiji, da so bili izigrani in da dokumenti niso veljavni.

Alexandre Cretu

(Foto: NK Maribor)

Vsaka stran v dogovoru seveda išče svoj prav, a zadnjo besedo ob prestopu Romuna iz slovenske prestolnice v klub pod Kalvarijo bo po besedah pravne službe pri Nogometni zvezi Slovenije imela registracijska komisija NZS. Ta bo zasedala po končanem prestopnem roku, ki se v Sloveniji zaključi v četrtek, 15. februarja. 

Danes se je namreč zapletlo pri enem od igralcev Olimpije. Alexandru Cretu, ki v minulega pol leta sicer ni dobil veliko priložnosti v dresu zmajev, si je že dalj časa želel drugam, dolgo so nadarjenega vezista opazovali pri Mariboru. A sta kluba pred časom sklenila dogovor, da si ne bosta jemala igralcev, prav tako je Cretu imel v svoji pogodbi z zmaji, ki mu velja do 30. junija 2020, klavzulo, ki mu dovoljuje le odhod v tujino. Sinoči pa je z Mariborom podpisal pogodbo do leta 2021.

Milan Mandarić - 1

(Foto: Damjan Žibert)

Romunski nogometaš ima sicer z NK Olimpija Ljubljana podpisano pogodbo, ki predvideva morebitno predčasno prekinitev sodelovanja v primeru visoke ponudbe za nogometaša iz tujine. Predsednik Olimpije Milan Mandarić je v telefonskih pogovorih z agentom Cretuja Zvonkom Milojkovićem pristal na nižjo odškodnino v primeru takojšnjega igralčevega odhoda v tujino.

"Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije je v nasprotju z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti," so sporočili iz Olimpije.

Vendar pa bo pri vsem tem zadnjo besedo imela registracijska komisija NZS, ki mora prestop na podlagi pregledanih vseh dokumentov še uradno potrditi oziroma o njem presojati.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 130
 
futree 14.02.2018 16:36:57
Boljši je od malega Zahota. Lahko bo on streljal namišljene penale od sodnikov.
Več komentarjev