Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Olimpija s šele drugo spomladansko zmago dobila derbi za podprvaka in pokalno generalko

Ljubljana, 13. 05. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V derbiju 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se v Stožicah pomerili ekipi Olimpije in Domžal, ki se borita za naziv podprvaka v letošnji sezoni. Do šele druge spomladanske zmage pa so po zaslugi Leona Benka, Danijela Miškića in Kingsleyja Boatenga prišli Ljubljančani, ki so slavili s 3:1. Zmaji so tako ponovno zavzeli drugo mesto na prvenstveni lestvici.

Več videovsebin
  • Gol Leona Benka za vodstvo Olimpije z 1:0
    00:58
    Gol Leona Benka za vodstvo Olimpije z 1:0
  • Izenačujoči gol Elvisa Bratanovića v Stožicah
    00:57
    Izenačujoči gol Elvisa Bratanovića v Stožicah
  • Gol Danijela Miškića za vodstvo Olimpije z 2:1
    01:04
    Gol Danijela Miškića za vodstvo Olimpije z 2:1
  • Gol Kingsleyja Boatenga za vodstvo Olimpije s 3:1
    00:58
    Gol Kingsleyja Boatenga za vodstvo Olimpije s 3:1
  • Safet Hadžić po zmagi Olimpije nad Domžalčani
    01:01
    Safet Hadžić po zmagi Olimpije nad Domžalčani
  • Simon Rožman po porazu Domžal v Ljubljani
    00:55
    Simon Rožman po porazu Domžal v Ljubljani

Naslov je že odšel v Maribor. Ljubljančanom in Domžalčanom tako ostane boj za drugo mesto in pa seveda pokalno lovoriko, za katero se bosta konec meseca v velikem finalu udarila prav sosedska rivala. Pred derbijem 33. kroga so bili v nekoliko boljšem položaju rumeni, ki so imeli točko več od lanskih prvakov. In varovanci Simona Rožmana se dobro zavedajo, kaj prinašajo tekme v Evropi. zato se bodo do konca borili za osvojitev drugega mesta. Na drugi strani so se Olimpijine sanje o ubranitvi naslova na katastrofalen način končale v spomladanskem delu. Zmaji so do tekme z Domžalami dosegli zgolj eno samo zmagi to pomlad, ko so ugnali Krško, v zadnjem krogu pa jih je še drugič letos s 4:2 ponižal velenjski Rudar. Safet Hadžić se zaveda, da je osvojitev drugega mesta vseeno pomembna. Tako je od prve minute na zelenico poslal Leona Benka in Issaha Abassa, ki bi morala predstavljati največjo nevarnost za gostujočega vratarja Dejana Milića. Ganec je zadel na zadnjih dveh gostovanjih in je na derbiju kroga želel doseči še prvi gol pred domačimi navijači v Stožicah. Domžalčani so v minulem krogu visoko izgubili v Kopru (3:0) in so zapravili priložnost, da bi imeli pred tekmo v Ljubljani prednost štirih točk in ne zgolj ene.

Domžalčani so se že po minuti igre znašli v lepi priložnosti, a sta bila Elvis Bratanović in Ivan Firer premalo odločno, da bi lahko resneje ogrozila Roka Vodiška v domačem golu. V četrti minuti so do strela prišli tudi domačini, a je po strelu Denisa Klinarja žoga za nekaj centimetrov zletela čez Milićeva vrata. V 7. minuti je zapretil še Alexandru Cretu, a je Romun iz ugodnega položaja z glavo streljal mimo gostujočih vrat. V naslednjih minutah sicer nismo spremljali atraktivne nogometne igre, priložnosti ni bilo, večino časa je bitka potekala na sredini igrišča in igra obeh ekip je bila zelo raztrgana. V 15. minuti pa so domačini izkoristili svojo priložnost, in sicer iz prekinitve. Dino Štiglec je izvedel prosti strel in v kazenskem prostoru odlično našel Leona Benka, ki je z močnim strelom z glavo brez težav premagal Milića in popeljal zeleno-bele v vodstvo z 1:0. Za hrvaškega napadalca je bil to deveti prvenstveni gol v letošnji sezoni. Olimpija je po vodstvu nekoliko stopila s plina, kar je opazil tudi Safet Hadžić, ki je varovancem dejal, da naj zaigrajo bolje. A navodila so prišla prepozno, saj so Domžalčani v 24. minuti prišli do izenačenja. Domačini so poceni izgubili žogo na sredini igrišča, do nje je prišel Žan Majer in z izjemno globinsko podajo zaposlil Bratanovića, ki je potegnil v kazenski prostor in z leve strani z ostrega kota premagal Vodiška in izid poravnal na 1:1. Štiri minute kasneje je Bratanoviču še drugi gol v nekaj trenutkih preprečil Miškić, ki je posredoval na golovi črti. Po pol ure igre se je domača mreža znova zatresla. Po prekinitvi je zadel Miha Blažič, ki pa je bil po mnenju stranskega sodnika v prepovedanem položaju in tako ni bilo nič z vodstvom Domžal. V taboru domačinov pa so si lahko oddahnili. V 35. minuti je s silovitim strelom za domačine po dolgem času poskusil Danijel Miškić, a bil premalo natančen, da bi ogrozil gostujočega vratarja. V 40. minuti je za goste poskusil še Jure Balkovec, ki je s prostega strela žogo poslal čez Vodiškov gol, ki ni bil v nobenem trenutku ogrožen. Ob izteku prvega polčasa so imeli domačini na voljo še prosti strel. In tega je mojstrsko izkoristil Miškić, ki je z natančnim strelom ob desni vratnici premagal nemočnega Milića in poskrbel, da je Olimpija odšla na odmor s prednostjo enega zadetka. Vezist je zadel že na zadnji tekmi proti Rudarju in dokazal, da so ga Ljubljančani v času njegove poškodbe, še kako pogrešali.

Slavje nogometašev Olimpije ob golu Leona Benka.
Slavje nogometašev Olimpije ob golu Leona Benka. FOTO: Miro Majcen

Na začetku drugega polčasa sta oba trenerja takoj opravila menjave. Hadžić je v igro namesto Roka Baskere poslal Andraža Kirma. Rožman na gostujoči klopi pa je v igro poslal Alvara Brachija in Petra Franjića, v slačilnici pa sta ostala Firer in Matija Širok. V nadaljevanju so sicer prvi zapretili domačini. Po predložku s kota je do strela prišel Nemanja Mitrović, a je bil branilec premalo natančen, da bi lahko zmaje povedel v vodstvo s 3:1. Uvod drugega polčasa ni preveč navdušil ljubiteljev nogometa. V 54. minuti se je sicer v lepi priložnosti znašel rezervist Kirm, ki pa ni znal izkoristiti odlične podaje Klinarja. Nekdanji član Domžal si namreč ni uspel ustaviti žoge, s katero bi se potem sam znašel pred gostujočim vratarjem. V 65. minuti je domači trener Hadžić opravil drugo menjavo in v igro namesto zelo živahnega Abassa poslal povratnika po poškodbi Kingsleyja Boatenga. In nekdanji član AC Milana je takoj izkoristil svojo priložnost. Zeni Husmani je slabo izbijal žogo pred svojim golom in jo "poslal" naravnost na noge Kirma, ki je nato zaposlil povsem samega Boatenga, ki je nato lepo preigral Milića in v padcu zadel za vodstvo domačinov s 3:1. To je bil prvi gol za Boatenga v dresu zmajev, kamor je prišel pozimi kot velika okrepitev, a se hitro poškodoval. Kmalu za tem je za Domžalčane poskusil Balkovec, a je bil Vodišek dovolj priseben in je žogo brez težav zadržal. Olimpija je, potem ko je prišla do prednosti dveh golov, nekoliko stopila s plina in se osredotočila na branjenje. Domžalčani pretirano nevarni niso bili, v 75. minuti je sicer Husmani poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo Vodiškove desne vratnice. Deset minut pred koncem so po prekinitvi znova zagrozili gostje, a je po strelu Blažiča dobro posredoval Vodišek in je žogo izbil v še en kot. Mladi vratar domačinov je bil na delu tudi v 82. minuti, ko je sprožil rezervist Alen Ožbolt, žoga pa se je odbila od Arisa Zarifovića in močno spremenila smer. Vodišek pa se je izkazal, saj je s konicami prstov žogo preusmeril v kot. Tako je ostalo pri dveh golih prednosti domačinov. Dve minuti kasneje pa je po dolgem času zapretila tudi domača zasedba. Do strela za glavo je prišel Benko, ki pa je bil premalo natančen, da bi lahko še drugič in skupno četrtič premagal Milića. Do konca srečanja se izid ni več spremenil in Ljubljančani so prišli do šele druge spomladanske zmage in sploh prve pred domačini navijači v prvenstvu v tem letu. Z zmago so lanski prvaki zavzeli tudi drugo mesto na prvenstveni razpredelnici. Zbrali so 56 točk, Domžale jih imajo po 11. prvenstvenem porazu 54.

Izid 33. kroga:
Olimpija Ljubljana ‒ Domžale 3:1 (2:1)
Benko 15., Miškić 45., Boateng 65.; Bratanović 24.

Postavi:
Olimpija: Vodišek, Klinar, Mitrović, Zarifović. Štiglec, Bajrić, Cretu, Baskera (od 46. Kirm), Miškić (od 88. Wobay), Abass (od 65. Boateng), Benko

Domžale: Milič, Vetrih, Firer (od 46. Brachi), Repas, Širok (od 46. Franjić), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Majer, Husmani, Bratanović (od 75. Ožbolt)

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (139)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TKOJE
14. 05. 2017 18.22
Domžale - četrto mesto bo na koncu lep uspeh - Evropa. Prehitela jih bo še Gorica, ki je v boljši formi. Pokal bo osvojila Olimpija. In vsi bodo zadovoljni.
Mungos2
14. 05. 2017 13.15
-2
Poden od podna !! Kako morajo Domžale igrati proti Radomljam in NkBežiradu05, kot babe !! Kot da jim dajejo miloščino! Kljub temu, da so sosedje, igrajte po moško !! Edino pokal vas še reši, čeprav se bojim da ni prodan ?! Mandarič bo že odvezal mošnjo.
ehjaehja
14. 05. 2017 10.49
+1
bogi interpelator HAHAAHAH CELO LETO SE VAŽI KAKO SO DOMŽALE NEVEM KAJ NATO PA POGROM NEPREDSTAVLJAM SI NJEGOVO DEPRESIJO SEDAJ HAHAAH NI MU USPELO
degenos
14. 05. 2017 12.41
+0
hehehe ..ti si depresivn očitno ...Domžale bomo druge,,...model
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.32
+1
s takim špilom že ne, 3-0 v KP zaj še 3-1 v močvirju,,, iiii težka bo
degenos
14. 05. 2017 13.41
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.58
+2
sej zato ko še ni konec vas bo Gorica prehitela. hihihihi
degenos
14. 05. 2017 14.03
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.05
+1
drrmrr
14. 05. 2017 09.56
-4
Kak dolgo še bo olimpija igrala v ŠTAJERSKIH barvah?
tincoop
14. 05. 2017 09.46
-1
dobro da ne navijam za dumžale, eno veliko razočaranje so. ko bi bilo treba narediti zadnjo luknjo v potapljajočo barko, jo oni dvignejo. če podložniki ne morejo prodajati kadra, pa prodajajo kaj druga...
degenos
14. 05. 2017 09.57
+2
iztokkrneki
14. 05. 2017 09.05
-1
Ni mi cist jasno,kako neki lahko igra tale Miskic v Olimpiji,isto kakor tistle Novak?????tretja liga mogoce,gol Miskica????,sreca,ki nikoli vec se ne vrne.
kaslc 1
14. 05. 2017 01.23
+0
ma to je taka novica,da je ze v sunday timesu objavljena,pa to
degenos
14. 05. 2017 09.18
-2
eni pa obremenjeni s tem komentarjem .hehehehe
degenos
13. 05. 2017 22.52
-8
hehe....sami kekci z vzhoda tle pišejo burleske
maxmoritz
14. 05. 2017 09.57
+0
habarji pa ne veste, al bi jokali al se smejali...
degenos
14. 05. 2017 10.20
+0
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.34
+0
reci m MB "kekci z vzhoda" če si upaš hehe
degenos
14. 05. 2017 13.43
+2
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.59
+0
degenos
14. 05. 2017 14.04
-1
v mb tko ne hodm ...ker nimam tm kej videt
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.06
+0
degenos
14. 05. 2017 14.08
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.26
+1
degenos
13. 05. 2017 22.51
-9
kdo je pa sploh prvak ..vse je utihnilo o tem ..????? razen ambicij ..hehehehe
maxmoritz
14. 05. 2017 09.58
+2
degenos
14. 05. 2017 10.13
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.34
+1
degenos
14. 05. 2017 13.41
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.59
+1
degenos
14. 05. 2017 14.04
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.06
+1
degenos
14. 05. 2017 14.09
-1
majo dolgove ..ane kako da na veš..pa tok pametni vsi
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.27
+0
sej jh ma tud kvakaland...še hujše...ane zakaj pa oni ne izpadejo? ja zato ker je klub iz prestolnice...sramota ane
degenos
14. 05. 2017 14.39
+0
MaunelNeuer
14. 05. 2017 18.56
+1
bohinj je zakon
13. 05. 2017 22.32
-6
z nekaj sreče bomo prvi.......
buenos1
13. 05. 2017 22.32
+8
a smo jo le dočakal :-)
snorki123
13. 05. 2017 22.41
+7
RayManzarek
14. 05. 2017 10.10
+5
Čestitke. Kot rečeno, DOM nima "kohones" za pomembne tekme. Upam le, da bo OL EU sezono odigrala bolje kot lani (velja tudi za moj MB). Lp
snorki123
14. 05. 2017 10.16
+3
Upam da bodo vsi klubi ostali klubi (gorica,domžale,maribor) prišli čim dalje v evropi privoščim vsem slovenskim klubom uspeh trenutno pa od teh ekip ima najboljšo igro gorica in če bodo uspeli zadržati igralce bodo prišli daleč olimpija me je pa včeraj kar presentila res je bila igra boljša
Mungos2
14. 05. 2017 13.17
+1
CURVANORD Zanetti
13. 05. 2017 22.26
+2
Pa dobro Aki10 kdaj gre oni vsiljivec za hrano medvedu,bo kaj ????
BayernGomez
13. 05. 2017 22.47
+3
degenos
14. 05. 2017 09.18
+0
snorki123
13. 05. 2017 22.26
+4
Bravo olimpija po mojem mnenju je bila danes igra res na nivoju tooooooo gremo zdaj tako naprej in s tako igro s borbo bodo tudi domžale padle v finalu
Mungos2
14. 05. 2017 13.19
+1
Tudi tukaj ti dam prav. Domžale, s tako igro, bi morale igrati v ženski ligi.
SIKATOR 1
13. 05. 2017 22.14
+2
Bravo Olimpija.Ajdeee
Shyni
13. 05. 2017 22.14
+5
Bravo...letos po mojem najboljše igre prav proti Domžalam...
Mungos2
14. 05. 2017 13.19
degenos
13. 05. 2017 22.12
-8
pokalni prvaki bomo ..hehehe toje logično..in tudi drugi v DP .ane
Chaparral M
13. 05. 2017 22.17
+5
....hehehe, ti pa današnja logika, si pozabil? Aja, logično je, da boste izgubili. Hehehe, mislim, da Rožman potrebuje tvoje nasvete, kako je logično zmagati .....
maxmoritz
13. 05. 2017 22.17
-4
degenos
13. 05. 2017 22.21
-4
Chaparral M
13. 05. 2017 22.25
+4
Ti je zmanjkalo besed? Logično, saj se ni kaj šopirit. Res, ostane ti samo še zgodba o Kekcu za lahko noč, hehehe.....
degenos
13. 05. 2017 22.29
-5
degenos
13. 05. 2017 22.30
-4
Domžale bomo zmagal pokal ..pa drugi bomo ..ane ..jasno model
Chaparral M
13. 05. 2017 22.44
+2
Kaj je sedaj? Jasno ali logično? Hehehe ....
degenos
13. 05. 2017 22.46
-5
logično ostane naprej .ane sej še ni konec ..hehe
Beslic
13. 05. 2017 22.10
+0
Čudež v Ljubljani! Forza zmaji
VSEMOGO?NI1
13. 05. 2017 22.06
+5
cestitke olimpija
maxmoritz
13. 05. 2017 22.02
+8
no interpederator, a ne komentiraš danes? a si se zakopal v neko lisičjo luknjo???
degenos
13. 05. 2017 22.13
-5
maxmoritz
13. 05. 2017 22.16
+8
aaaaaa si le zlezo ven.... in ... kak se ti zdi zmaga? aja točno, dilema...za koga si le navijal... po moje za onega ko zmaga.... samo ne za tvoje domžalje
degenos
13. 05. 2017 22.18
-5
maxmoritz
13. 05. 2017 22.34
+2
glej... mi je prav vseeno kdo je gor, samo zadnjič smo ga pa v kopru 2 dni skup pili, če me razumeš....
degenos
13. 05. 2017 22.35
-6
maxmoritz
14. 05. 2017 10.00
+1
boljše tak ko pa ti, ko svoje kvakarje poveličuješ, pol pa .... se veš...paloma pa robčki....
degenos
14. 05. 2017 10.14
-1
Domžale niso kvakarji ....pa tut robčke ne rabm ..to rabjo samo babe !!!
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.49
+1
kak da ne? lih tak kvakate kot žabarji...ane
degenos
14. 05. 2017 14.05
+0
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.07
+0
jaz izrečem tu pa tam...v hecu, vi pa vsako besedo....ane
Chaparral M
13. 05. 2017 22.01
+8
INTERPELATOR! Kje je zdaj logika? Logično je, da bo zmagala Olimpija, ne?
degenos
13. 05. 2017 22.13
-8
MaunelNeuer
14. 05. 2017 13.50
+1
degenos
14. 05. 2017 14.05
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.07
+1
degenos
14. 05. 2017 14.10
-1
MaunelNeuer
14. 05. 2017 14.28
+1
degenos
14. 05. 2017 14.45
+0
MaunelNeuer
14. 05. 2017 18.57
+1