Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Nove spremembe, stara zgodba: je Žigon zabil še zadnji žebelj v krsto zmajev in njihove upe o naslovu?

Ljubljana, 29. 03. 2017 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V 26. krogu PLTS sta se v Stožicah pomerili ekipi Olimpije in Gorice. Ljubljančani so po katastrofalnem uvodu v drugi del sezone nujno potrebovali zmago, a doživeli nov hladen tuš. Gorica je z golom Dejana Žigona v 91. minuti slavila z 2:1 in poskrbela za četrti poraz zmajev na peti tekmi spomladanskega dela.

Več videovsebin
  • Gol Rifeta Kapića za vodstvo Gorice z 1:0
    01:29
    Gol Rifeta Kapića za vodstvo Gorice z 1:0
  • Gol Blessinga Elekeja za izenačenja na 1:1 v Stožicah
    00:50
    Gol Blessinga Elekeja za izenačenja na 1:1 v Stožicah
  • Gol Dejana Žigona za zmago Gorice proti Olimpiji z 2:1
    01:06
    Gol Dejana Žigona za zmago Gorice proti Olimpiji z 2:1
  • Marijan Pušnik po porazu Olimpije z Gorico
    00:36
    Marijan Pušnik po porazu Olimpije z Gorico
  • Miran Srebernič po zmagi Gorice nad Olimpijo
    00:52
    Miran Srebernič po zmagi Gorice nad Olimpijo

Na zadnjem ligaškem dvoboju s Koprom je Olimpija prekinila serijo treh zaporednih porazov, a niz brez zmage traja že pet tekem. Občutnejših rezultatskih izboljšav zaenkrat ni prinesel niti povratnik na zeleno-belo klop Marijan Pušnik, ki je pred tekmo z Gorico za nameček ostal še brez vratarja Nejca Vidmarja, ki se je na stranskem tiru pridružil Roku Kronavetru, Jakobu Novaku, Nathanu Oduwi, Danijelu Miškiću in drugim. Zadnjega kompleta treh točk so se zmaji razveselili v 20. krogu, ko so v Domžalah ugnali Radomlje (4:1). Z remijem proti Kopru so nogometaši Olimpije zapravili priložnost, da bi se po skromnem vstopu v nogometno pomlad približali vodilnemu Mariboru, saj vijoličasti tudi po remiju v štajerskem derbiju aktualnemu prvaku bežijo za devet točk. Pušnik je za obračun z Gorico tako po dolgem času v vrata postavil mladega Roka Vodiška, od zimskih okrepitev so v prvi postavi začeli Branko Ilić, Dino Štiglec in Alexandru Cretu. Kljub slabi predstavi na zadnji tekmi, je Dravograjčan v napad znova postavil Blessinga Elekeja, ki je skušal skupaj z Juluisom Wobayjem in Leonom Benkom predstavljati glavno nevarnost za Grego Sorčana v vratih Gorice. Pred tekmo je seveda tabor zmajev in javnost pretresla novica, da še drugič v nekaj mesecih klop Olimpije zapušča Ranko Stojić, a tudi ta spremeba aktualnim državnim prvakom ni pomagala.

Trenutek, ko je Rifet Kapić popeljal Gorico v vodstvo.
Trenutek, ko je Rifet Kapić popeljal Gorico v vodstvo. FOTO: Damjan Žibert

Obračun so agresivno in odločno začeli domači nogometaši, ki so si že v prvi minuti priigrali pol priložnosti, potem ko je Andraž Kirm podal pred vrata, a Benku ni uspelo priti v stik z žogo in ni bilo nobene nevarnosti za Sorčana v vratih Novogoričanov. Kljub spodbudnemu začetku, pa se v naslednjih petih minutah na igrišču ni zgodilo nič atraktivnega. Spremljali smo zelo raztrgano igro na sredini igrišča, saj nobeno moštvo ni uspelo za dalj časa zdržati žogo v svoji posesti. V 8. minuti je z varnim predložkom z desne poskusil Denis Klinar, a je bil Uroš Celcer pozoren in žogo izbil v kot, saj je na njegovo napako v ozadju že čakal utekajoči Benko. V 11. minuti pa so prvič nevarno zapretili tudi gostje. Rifet Kapić je izvedel prosti strel in poskušal domačo obrambo presenetiti z nizkim predložkom. To mu je tudi uspelo saj je Nemanja Mitrović nekoliko nespretno poskušal izbiti žogo in pri tem sprožil na lasten gol, kjer pa se je z obrambo izkazal Vodišek. Kmalu za tem je mladi vratar zaustavil še strel Roka Grudine, ki je poskusil z roba kazenskega prostora. Gorica je bila še naprej nevarnejša v izgradnji akcij. Eno takšnih je v 23. minuti izpeljal Andrija Filipović, ki je lepo premešal statično obrambo domačinov in prišel do strela, a se je zadnjem trenutku s požrtvovalnim posredovanjem izkazal Mitrović in se nato hitro razjezil nad svoje soigralce. Po daljšem zatišju je bila v 35. minuti prvič resneje na tekmi nevarna Olimpija. Kirm je poslal nevaren predložek pred vrata, kjer je najprej Eleke zgrešil žogo, do nje pa je prišel Wobay in poskušal streljati, a je bila Miha Gregorič odločen v bloku in je žogo poslal v kotu. Na drugi strani je bliskovito v protinapad krenil Miran Burgič, ki je opazil, da Vodišek ne stoji na golovi črti in je poskušal mladega vratarja presenetiti z lobom iz velik razdalje, a ni bil dovolj natančen in ostalo je pri 0:0. V 39. minuti je Burgič znova prišel do strela, tokrat z glavo, a iz neposredne bližine ni uspel ogroziti Vodiška. V zadnji minuti prvega polčasa je Kirm odlično podal pred gol, in našel povsem samega  Wobayja, ki pa se ni odločil za strel in se je začel obračati okoli lastne osi, ter nato podal Štiglecu, ki pa je žogo poslal visoko čez gol. Ta poteza je močno razburila domače navijače, ki so Wobayja "nagradili" z žvižgi, saj je večkrat zaustavil obetaven napad Ljubljančanov. Tako se je prvi polčas končal z 0:0.

Novogoričani slavijo veliko zmago sredi Ljubljane.
Novogoričani slavijo veliko zmago sredi Ljubljane. FOTO: Damjan Žibert

Domači trener Pušnik in gostujoči Miran Srebrnič ob polčasu nista opravila nobenih menjav in tako ne zelenico poslala začetni enajsterici. Tudi v drugem polčasu so prvi zapretili gostujoči nogometaši. Do strela je prišel Filipovič, a se je z novo odlično obrambo izkazal Vodišek. V 54. minuti je domači strateg opravil prvo menjavo, namesto Cretuja je v igro poslal Daniela Avramovskega. Pet minut kasneje pa je Gorica povedla. Gostje so celotno tekmo na svoje priložnosti čakali s protinapadov in enega takšnih je v 59. minuti izpeljal Kapić, ki je pred svojim golom sprejel žogo, brez težav preigral Wobayja, stekel do gola, preigral še Štigleca in nato z zelo natančnim strelom premagal še Vodiška in popeljal svoje moštvo v vodstvo. V 63. minuti je imel Kapić po v vnovičnem protinapadu še eno lepo priložnost, a je tokrat sprožil čez gol in ostalo je pri minimalnem vodstvu Gorice. Olimpijo je rezultatski zaostanek prebudil in domači navijači so takoj krenili v ofenzivo. V napad se je preselil celo Mitrović. V 68. minuti pa so prišli do izenačenja. Štiglec je odlično zaposlil Wobayja, ki je sprožil s prve, a se je Sorčan s pomočjo vratnice izkazal z obrambo. Žoga se je nato odbila do Benka, ki ni uspel zaključiti, a ravno dovolj, da se je žoga odbila do Elekeja, ki pa je uspel žogo pospraviti v nebranjeno mrežo. To je bil za Elekeja prvi gol po devetem krogu, ko je zabil Aluminiju. Takoj za tem je na drugi strani nevarno sprožil Matija Škarabot, a je tudi njegov atraktiven poizkus končal preko vrat Vodiška. Igra se je po obeh zadetkih nekoliko umirila in nobena ekipa si ni uspela pripraviti resne priložnosti za dosego vodilnega zadetka. V 82. minuti je vnovič zapretila Olimpija. Eleke je lepo preigraval na levi strani, poslal uporaben predložek v sredino kazenskega prostora gostov, kjer je skok sicer dobil Kirm, a streljal veliko preslabo, da bi lahko ogrozil Sorčana in popeljal zeleno-bele v vodstvo. Štiri minute kasneje je Kirm znova poskusil s strelom, a tudi tokrat ni bil dovolj natančen, da bi popeljal Olimpijo v vodstvo. V 89. minuti je atraktivno s škarjicami poskusil še Avramovski, a tudi on ni bil natančen in ostalo je pri 1:1. Ko se je že zdelo, da bo Olimpija krenila v zadnji napad, pa je sledil nov hladen tuš. Rezervist Dejan Žigon je na levi strani domačega kazenskega prostora lepo sprejel žogo in sprožil v daljši kot, ter matiral Vodiška za vodstvo gostov z 2:1. Zmaji so silovito krenili proti golu Sorčana in poskušali priti vsaj do izenačenja, a je Benko v 92. minuti zapravil zlato priložnost. Kmalu za tem je Damir Skomina odpiskal konec in aktualni državni prvaki so izgubili še četrtič na zadnjih petih tekmah. Sedaj za Mariborom zaostajajo za ogromnih 12 točk in so najverjetneje že odpadli iz bitke za naslov. Gorica se je z zmago na četrtem mestu izenačila s Celjem, obe ekipi sta zbrali 38 točk.

Izid:
Olimpija Ljubljana ‒ Gorica 1:2 (0:0)
Eleke 68.; Kapić 59., Žigon 91.

Postavi:
Olimpija: Vodišek, Klinar, Mitrović, Ilić, Štiglec, Bajrić (Tijanič 85.), Cretu (Avramovski 54.), Kirm, Wobay (Alves 74.), Eleke, Benko

Gorica:
Sorčan, Gregorič, Boben, Celcer, Škarabot, Osuji (Žigon 76.), Kapić, Grudina, Kolenc (Nagode 85.), Filipović (Edafe 74.), Burgič
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (354)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
30. 03. 2017 16.08
-1
Grazie, Gorizia!
MaunelNeuer
30. 03. 2017 13.11
+0
tooooo Gorica
iztokkrneki
30. 03. 2017 09.48
+4
V Ljubljani se potrebuje nogomet za nastopastvo nekaterih navijacev,ki svoje pomankanje sivih celic in nezmoznost uveljavitve v normalnih okoliscinah Slo druzbe,uveljavljajo na tribunah,cudovitega stadiona.Toliko so a-socializirani,da se niso ugotovili,da je uspeh kluba nekaj lepega,velicastnega,da se gre na tekmo,da se druzimo,nasmejimo in navijamo.Z uspehom kluba se Dregonsi istovetijo in zanicujejo igralce,ki so se borili za zmage in poraze,za neuspeh so pa krivi samo igralci in trener.Negativno energijo so Dregonsi nasadili med igralce,ki se trudijo a niso sprosceni,zaradi zaljivk in transparentev.
nikoiništa
30. 03. 2017 09.47
+4
Nimam dost časa, bom pa se vseeno javil. Ne vem kaj je s tabo Pes (Interpederator), se zopet oglašaš? Potem pa žališ Štajerce, ker so baje na socialcu. Lahko bi se pogovarjali o tem, kdo je brezposelen. Pa lep pozdrav Pes v žabarijo.
degenos
30. 03. 2017 09.50
-3
spet socialc na portalu ....tut v službi je čas ha šport ane
den456
30. 03. 2017 09.55
+1
degenos
30. 03. 2017 09.59
+0
den456
30. 03. 2017 10.04
degenos
30. 03. 2017 10.21
+1
MaunelNeuer
30. 03. 2017 13.12
delo interja je komentiranje po portalu, zato ima vedno cajt
degenos
30. 03. 2017 13.17
-1
Supafly
30. 03. 2017 09.45
+4
Pred stadionom bosta od sedaj naprej dve vrsti...ena za navijače za vstop na stadion,druga pa za trenerje
tedoVV2HCmedo
30. 03. 2017 16.10
kor22
30. 03. 2017 09.45
+0
preslabe tujce so pripelali, ni to košarka da se vozijo črni, v nogometu kraljujeo beli igralci. A mislijo da če je iz afrike da je bog ve kaj?, še slabši so kot iz Malte.
degenos
30. 03. 2017 09.35
-2
še kaka neumna ????'
nikoiništa
30. 03. 2017 09.47
+4
Nimam dost časa, bom pa se vseeno javil. Ne vem kaj je s tabo Pes, se zopet oglašaš? Potem pa žališ Štajerce, ker so baje na socialcu. Lahko bi se pogovarjali o tem, kdo je brezposelen. Pa lep pozdrav Pes v žabarijo.
degenos
30. 03. 2017 09.50
-2
sej so...zato je človeški vrt zmeraj poln !!!!
MaunelNeuer
30. 03. 2017 13.14
-1
tekme so v glavnem čez vikend ko je večina ljudi fraj..ane. ne zgovarjaj se na zaposlenost..ane
degenos
30. 03. 2017 13.17
-1
macek_garfield
30. 03. 2017 09.23
+4
kaj pravi uni klov ilic pa to, a spet za razred boljsi pa to? ali je tiho sedaj ta klovn pa to
degenos
30. 03. 2017 09.41
+1
den456
30. 03. 2017 09.57
-1
den456
30. 03. 2017 09.57
-1
MANKEC
30. 03. 2017 09.21
+8
ŠE MALO, PA BO MANDA Z TEŽKIM SRCEM SPOROČIL, DA ZARADI ZDRAVJA ZAPUŠČA KLUB. ŽELEL JIM BO VELIKO SREČE IN PA SEVEDA ČIM HITREJŠO VRAČILO LOVE NJEMU, KO BODO ZAČELE PRIHAJATI OVERJENE POSOJILNE POGODBE.
degenos
30. 03. 2017 09.34
+0
omega _v6
30. 03. 2017 09.15
+11
Samo spomnite se kaj vse je govoril Mandalič pred začetkom spomladanskega dela?? Prav tako so igralci,ki so prišli iz tujine govorili vse mogoče!! Nekateri so tako opevali svojo kvaliteto,da mi je šlo na smeh!! Spomnite se kako so zagotavljali,da so igralci kot jih Slovenski navijače doslej še nismo videli!! In res je tako slabih tujcev v Sloveniji še ni bilo!! Že samo dejstvo,da nekdo pride iz Angleške lige igrat za olimpijo in to za drobiž se mi je zdelo čudno!! No sedaj to ni nič čudnega saj so prišleki totalno ZANIČ!! Z prihodom teh 9. igralcev je bila povzročena škoda 1. slovenski ligi najbolj pa seveda Olimpiji!! Napodili ste dobre igralce seveda Slovence in na njihovo nmesto pripeljali SLABE tujce seveda se ni kaj čuditi rezultati so vidni tribune pa polne "zadovoljnih" navijačev!!
degenos
30. 03. 2017 09.18
-6
se mi ne da čitat -..,kratko jedrnato model
VSEMOGO?NI1
30. 03. 2017 09.23
+4
inter če se ti ne da čitat bodi tiho prosim. bo cela slovenija zadovoljna
degenos
30. 03. 2017 09.34
-2
to mi je profesija ....sm hitr in agilen ane model
VSEMOGO?NI1
30. 03. 2017 11.50
degenos
30. 03. 2017 12.14
jst sm človek ....konji ste pa vsi toteki tle gor..!!tle vs je 99%
MaunelNeuer
30. 03. 2017 13.14
degenos
30. 03. 2017 13.18
še noben mi ni reku tega razen tle gor ...
degenos
30. 03. 2017 09.11
-4
še kaka neumna izjava ???
omega _v6
30. 03. 2017 09.17
+1
Obramba naslova državnega prvaka se nadaljuje!!
degenos
30. 03. 2017 09.42
+0
sejto nič ne pomeni naslov ...problem je kval v LP
MaunelNeuer
30. 03. 2017 13.15
počasi, najprej naslov, potem korak naprej..ane
degenos
30. 03. 2017 13.18
mikpiki191
30. 03. 2017 08.57
+8
Samo vodstvo treba menjati, Mandarič in ostali ....so navijačem Olimpije vse pokvarili....dobre igralce ste imeli,pa so jih losali...
degenos
30. 03. 2017 09.11
+0
omega _v6
30. 03. 2017 09.16
+2
degenos
30. 03. 2017 09.19
+0
Norbert
30. 03. 2017 08.54
+8
Milan Mandarič, Ponedeljek 6. FEB. 2017 - pazi to: "Mariborčanom nimam kaj sporočiti. Želim jim srečo v boju za drugo mesto, kamor spadajo," je Milan Mandarić na nedeljski neobičajni novinarski konferenci ob prihodu Branka Ilića..
Norbert
30. 03. 2017 08.54
+6
Pa "mandarina" kaj te ni sram takšnih izjav?????
Norbert
30. 03. 2017 08.58
+8
Ranko Stojić, istega dne: Ranko Stojić je prepričan, da ima Olimpija zdaj ekipo, ki bo rušila vse pred seboj...
Norbert
30. 03. 2017 09.01
+7
"Zdaj imamo sijajno ekipo. Imamo dva odlična vratarja, Nejca Vidmarja in Roka Vodiška. Imamo desnega bočnega branilca Denisa Klinarja, ki je vse boljši in ga išče že kar nekaj klubov, a mu nismo pustili oditi. Prihaja Nizozemec, ki je v prvi nizozemski ligi zbral 70 nastopov. Imamo štiri osrednje branilce. Ob Iliću še Nemanjo Mitrovića, za katerim nori tretjina Evrope, Kenana Bajrića, ki ima ogromen potencial, in še Arisa Zarifovića. Potem je na levi strani obrambe še Dino Štiglec, ki ima več kot 200 tekem v prvi hrvaški ligi," je začel igralski kader secirati Stojić."Imamo tudi Alexandruja Cretuja, za katerega vas bom čez mesec, dva vprašal, ali ste v Sloveniji že videli boljšega defenzivnega vezista. Ne bodite presenečeni, če se bo Srečko Katanec čez tri mesece zanimal, ali lahko tudi on zaigra za slovensko reprezentanco. Je tip igralca, kakršnega vaš selektor išče že tri leta. V zvezni vrsti imamo tudi Danijela Miškića, ki zelo napreduje. Potem je tu še Daniel Avramovski, ki je vrhunski talent. Pa izjemno nadarjeni Isaah Abass, Nik Kapun, ki se vrača in je že bil slovenski reprezentant, Ricardo Alves, Kingsley Boateng, ki redno igra za mlado italijansko reprezentanco in bo nastopil na evropskem prvenstvu. Imamo res dober igralski kader. Natančno tak, kot smo si ga želeli. Prej je bila težava, ker ga nismo imeli. Zdaj končno imamo ekipo, ki bo rušila vse pred sabo," je predrzno napovedal Stojić.
Norbert
30. 03. 2017 09.03
+4
degenos
30. 03. 2017 09.11
-1
Bezigrad2005
30. 03. 2017 08.51
+3
Namesto da bi začeli s svojo nogometno šolo (zakaj ne morejo pa itak pove to kako delajo v mladinskih pogonih), kupujejo igralce, ki jim ni mar za klub. Takšni igralci ne ustvarijo zmagovalne kemije. Začeti je potrebno graditi od spodaj navzgor (trenerji mladinskega pogona s cigareto na ogrevanju) in ne se zanašat da bodo vedno dobili narejene igralce iz drugih klubov. Bežigrad 2005 je to, ne Olimpija. Prava Olimpija je umrla že davno.
komarec
30. 03. 2017 08.40
+2
Vidi se da je Olimpija umetna tvorba, ki iluzorno razmišlja o naslovu državnega prvaka. Vendar to je račun brez krčmarja. Treba je vedeti, da v naši 1. ligi bi nekateri želeli obogateti, med njimi je tudi Mndarič, ki ima z nogometom bolj malo veze. Takšne zadeve pa niso v dobro slovenskemu nogometu. Če pogledamo Maribor, ki ne menja trenerje kar čez noč, kljub nekaterim padcem v formi je Milanič ostal na klopi. Gorica je bila pred leti sigurno med najbolje finančno stoječimi klubi v Sloveniji, sedaj je slika obratna, pa kljub temu se borijo in so v zgornjem delu lestvice, ostajajo pa na realnih tleh in to je tisto kar krasi Srebrniča.
united666
30. 03. 2017 08.37
+5
najboj sem vesel da so domzale ujele gnilo olimpijo....gremo nk domzale....z mariborom dva najboljsa kluba v drzavi
perkoluci
30. 03. 2017 08.32
ljubi moj si gledal včeraj nogomet z ženo. se spomniš na koliko tekmah sva bila midva skupaj. in kaj sva tam delala.
mallonge
30. 03. 2017 08.15
+4
Pa saj ni nopbene razlike od državne reprezentance. Mandariću je potrebno podariti licenco še za državo.Zahović bo pa Tavareša peljal na pomlajevanje pa bo.
Alexey-x
30. 03. 2017 08.15
+9
aaaaaaaahahahahaha spet bote MOGOČE PO 22 LETAH PRVAKI....MOGOČE.....hahahahahaha
Laki je malo nervozan
30. 03. 2017 08.11
+6
No,spet se stvari vračajo v stare tirnice,ve se kdo je najboljši v deželi tej.Treba je vedet,da je Mandarić poslovnež,odprodal je vse igralce za katere je lhko kaj iztržil v klub pa navlekel nove,ki jih je čim bolj poceni dobil od afriških plemen do Balkana.Mandariću srce ne bije za Olimpijo tako kot Zahoviću za Maribor.