Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Olimpija trpela, a uspela, z igralcem manj do zmage nad Celjani, toda v Ljubljani ostaja -1

Ljubljana, 30. 11. 2016 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Nogometni ples Prve lige Telekom Slovenije v zaključku jesenskega dela sezone ne pozna počitka. Na sporedu so bile tekme 19. kroga. V Stožicah pa sta se pomerila Olimpija in Celje. Zmage pa so po hudi bitki veselili aktualni prvaki, ki so z igralcem manj slavili z 2:1. Z evrogolom je zablestel Leon Benko.

Domači strateg Luka Elsner se je za drugo zaporedno domačo tekmo odločil zgolj za dve spremembi v začetni enajsterici. V postavi, ki je v nedeljo premagala Aluminij (3:0), tokrat ni bilo Etiena Velikonje in Darijana Matića, zamenjala sta ju Miha Zajc, ki je odslužil svojo kazen (zaradi kartonov je imel prepoved igranja na eni tekmi) in Ricardo Alves, ki je proti moštvu iz Kidričevega vstopil v drugem polčasu in dobro predstavo kronal tudi z zadetkom. Na drugi strani se je gostujoči strateg Igor Jovićević odločil za eno spremembo v moštvu, ki je v prejšnjem krogu klonilo v Domžalah (1:2), in sicer je Daliborja Volaša zamenjal Amar Rahmanović. V konici napada je tako priložnost dobil Matej Podlogar.

Stadion Stožice se je pred začetkom tekme sicer poklonil tragično preminulim nogometašem brazilskega Chapecoenseja, ki so življenje izgubili v letalski nesreči. Obe moštvi sta na igrišče prišli tudi s črnimi majicami v znak spoštovanja do preminulih kolegov. Lepa gesta s strani slovenskih prvoligašev. V zaspanem uvodu so prvi zapretili gostje, potem ko si je domači vratar Rok Vodišek privoščil veliko neumnost, saj je igral z roko zunaj kazenskega prostora. Glavni sodnik Matej Jug mu sicer ni pokazal rumenega kartona, je pa dosodil prosti strel za Celjane, ki pa niso uspelo nevarneje zapretiti. Domačini so prvič resneje v napad krenili šele v 8. minuti, ko je odličen predložek v kazenski prostor Celja poslal Mario Jurčević in našel povsem samega Leona Benka, kateremu pa se je strel z glavo povsem ponesrečil, saj je zgrešil za več metrov in žoga se je mirno skotalila za gol Matica Kotnika. Tri minute kasneje je lepo akcijo Olimpije speljal Blessing Eleke, ko je prodrl po desni strani in podal pred vrata, kjer pa je za malenkost zamudil Zajc, ki bi moral le še žogo potisniti v prazno mrežo, se je celjska obramba z vratarjem vred povsem izpadla iz igre. Tudi v nadaljevanju je kljub neprepričljivi igri, do izrazitejših priložnosti prihajala Olimpija.

Olimpija je uspela še tretjič v sezoni premagati Celjane in vsaj za nekaj časa nazaj zavzela vrh lestvice.
Olimpija je uspela še tretjič v sezoni premagati Celjane in vsaj za nekaj časa nazaj zavzela vrh lestvice. FOTO: Miro Majcen

V 20. minuti je z roba kazenskega prostora sprožil Zajc, a je Kotnik z nekaj težavami njegov strel ukrotil. Zmaji so naslednjič zapretili v 27. minuti, ko je z razdalje znova poskusil Zajc, a je bil tudi tokrat premalo natančen, da bi premagal Kotnika, ki sicer ni bil najbolje postavljen za kakšno posredovanje, če bi strel letel v okvir vrat. V 31. minuti pa je Olimpija povedla. Pod prekrasen zadetek pa se je podpisal Leon Benko. Ta je po predložku s strani prišel do žoge, si jo ustavil z levico in nato iz obrata z isto nogo silovito sprožil. Žoga je končala v levem zgornjem kotu Kotnikovega gola, ki je bil povsem nemočen. Dve minuti kasneje je nevarno sprožil še Eleke, čigar silovit strel pa je bil premalo natančen, da bi Olimpija prišla še do drugega zadetka. V 38. minuti pa so zmaji svojo prednost podvojili. Zajc je začel akcijo in z odlično globinsko podajo našel Elekeja, ki je bil na levem krilu izjemno razpoložen. Nigerijec je nato še preigraval in nesebično odložil žogo v sredino, kjer je našel utekajočega Alvesa, kateremu pa iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti. To je bil še drugi zaporedni zadetek za vezista Olimpije, ki je vodila že z 2:0. V 43. minuti bi lahko Benko še drugič na srečanju zadel, a mu je veselje preprečil okvir vrat, zadetek sicer ne bi obveljal, saj je bil hrvaški napadalec v prepovedanem položaju in so sodniki igro še pred strelom prekinili. Celjani so bili v prvem polčasu povsem nenevarni, saj niso zmogli niti enega strela v okvir vrat, na drugi strani so zeleni trikrat sprožili v okvir in kar je bilo najbolj pomembno, dvakrat tudi zatresli gostujočo mrežo. Do konca polčasa se izid ni več spremenil in ostalo je pri vodstvu Olimpije je z 2:0.

Blessing Eleke, ki je tokrat igral na levem krilu, se je izkazal z asistenco pri drugem zadetku zmajev.
Blessing Eleke, ki je tokrat igral na levem krilu, se je izkazal z asistenco pri drugem zadetku zmajev. FOTO: Miro Majcen

Elsner je bil z videnim v prvem polčasu zadovoljen, saj je za drugih 45 minut na zelenico poslal nespremenjeno zasedbo. Gostujoči trener Jovičević pa je opravil eno menjavo. V ogenj je poslal najboljšega napadalca Daliborja Volaša, v slačilnici pa je ostal Lovre Čirjak, ki se v prvem polčasu ni naigral. V 50. minuti pa je neumnost storil Denis Klinar, ki je storil prekršek in glavni sodnik Jug mu je pokazal še drugi rumeni karton (prvega je prejel že v prvi minuti igre op. p.) in s tem tudi rdečega, ki je pomenil predčasno pot pod prho. Celjani so želeli igralca več takoj izkoristiti in v naslednjem napadu se je v lepem položaju za zadetek po podaji Volaša znašel Podlogar, a mu je veselje z izjemno obrambo preprečil Vodišek. Elsner je na izključitev Klinarja takoj odregiral in v 55. minuti igro namesto Elekeja poslal Arisa Zarifovića. Celjani so poskušali stopnjevati pritsik na Olimpijo in to se jim je obrestovalo v 64. minuti. Po predložku Jureta Travnerja z leve strani je do žoge v kazenskem prostoru prišel Rahmanović, ki se je zlahkoto otresel mladega Jurčevića in poslal žogo za hrbet nemočnega Vodiška. Na semaforju pa je v mrzli Ljubljani po dobri uri igre pisalo 2:1. Olimpija je bila v drugem polčasu povsem nebogljena in si do 70. minute, ko je sprožil Zajc, ni priigrala prave priližnosti. Zelo jih je presakala izključitev Klinarja. Elsner je odreagiral in tako v igro namesto Benka poslal Velikonjo. Deset minut pred konec srečanja je v kazenskem prostoru nekoliko srečno do žoge prišel Volaš, ki pa je iz neposredne bližine povsem slabotno zadel žogo, ki se je počasi skotalila v naročje Vodiška. In mladi vratar se je moral znova potruditi v 83. minuti, da je njegovo moštvo ostalo v vodstvu. Tokrat se je izkazal z obramo, ko je iz neposredne bližine sprožil Goran Cvijanović. V 88. minuti bi lahko vse dvome o zmagovalcu razrešil Velikonja, ki je sam krenil v protinapad, a so ga v zadnjem trenutku ustavili gostujoči branilci. Gostje so do konca srečanja na vse pretege poskušali izenačiti,a jim ni uspelo in ostalo je pri zmagi Olimpije z 2:1. Zmaji so tako znova zavzeli vrh lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred Mariborom, ki bo svojo tekmo 19. kroga še igral.

Izid:
Olimpija - Celje 2:1 (2:0)
Benko 31., Alves 38.; Rahmanović 64.
RK: Klinar 50.

Postavi:
NK Olimpija: Vodišek, Klinar (rdeči karton/50.), Delamea Mlinar, Kelhar, Jurčević, Alves, Miškić, Zajc (Vukčević/87.), Kirm, Eleke (Zarifović/55.), Benko (Velikonja/71.)

NK Celje: Kotnik, Travner, Hadžić, Džinić, Kous, Pišek, Pungaršek (Požeg Vancaš/75.), Rahmanović, Cvijanović, Čirjak (Volaš/46.), Podlogar (I. Hadžić/80.)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (86)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aki10
01. 12. 2016 12.51
-2
Jaaaoooo Jug jaoooo jaoooo... ampak ni ti ratal baraba! Bravo fantje za borbo in predvsem, da ste zdržal ta psihični teror, ki ga je izvajal Jug včeraj! Sam tko naprej šampioni zeleni!!
MaunelNeuer
01. 12. 2016 13.49
-1
tud kajtazo je ena velka baraba, tega ne omeniš
saturnsky23 saturnsky23
01. 12. 2016 11.15
+1
Neverjetno. Koalicija Skomina-Jug vedri in oblači. Jug je včeraj komaj čakal, da Klinar zakašlje, pa tudi podaljšek petih minut pove, kam je ves čas meril Jug. Je pa ves čas prisotna nezrelost Elsnerja. Enostavno bi moral opozorit ali menjat Klinarja, opazit namero sodnika.
degenos
01. 12. 2016 11.53
-1
seveda vsi sodniki proti olimpiji sodijo ....jst jim skoz trobm to
MaunelNeuer
02. 12. 2016 16.21
MyLord
01. 12. 2016 10.21
+0
Badi 27 pejt na lučko pa se mal ohladi...
iztokkrneki
01. 12. 2016 10.12
-1
Zmaga je zmaga,bi lahko rekli,saj smo igrali z devetimi v polju.Vendar,,,ce bo Elzner ostal bo se veliko dela.Ekipa ne deluje dobro ali spremeni neke ideje ali pa pripeljejo nove igralce za njegove zamisli,saj se vidi,da so zaletavi in ne vedo tocno,kaj in kje naj igrajo.Vse je nekakor na silo.Maribor zelo dobro stoji v polju in vodijo,ceprav ima Olimpija to kaj Maribor nima-KVALITETO.Tesko bo a stojimo za vami.
iztokkrneki
01. 12. 2016 10.45
+1
Ze Decembra bo prisel Pusnik,,,Mandaric sestavlja staro ekipo,ki je igrala dober,poletni nogomet.Sedaj vemo zakaj je Stojic bil na tekmi.
CURVANORD Zanetti
30. 11. 2016 22.35
+7
Pa dobro novinarji cudno da niste napisali brrr mraz v ljubljani,to je ponizevalno do nasih rivalov,ce bi po naslovu sklepal bi clovek pomislil da so zadnji in imajo -1 tocko.Ko so bili prvi ste jih opevali kot bogove sedaj pa se norca delate z vase oh in ah Olimpije.
degenos
30. 11. 2016 21.54
+4
domžale smo zguble ....ma sej je prov si zaslužjo sosedje olimpija pa zmagala ....tko treba
badi 27
30. 11. 2016 21.36
-13
Kaj je žabarji vam ne diši pošteno sojenje? Predlagam da vam vsako tekmo sodi vaš klubski sodnik.
Bald
30. 11. 2016 22.07
+6
ko bi vsaj bili deležni postenega sojenja, verjemi da nam diši
badi 27
30. 11. 2016 22.10
-4
Kolko bi pol meli točk? enih pet do šest manj
snorki123
30. 11. 2016 22.15
+3
Hahaha kakšni kompleksi od totekov!!!!!!!
badi 27
30. 11. 2016 22.21
+1
Zakaj kompleksi? zato ker vodimo? Nena se več smeši pa se nehaj tolažit z takimi forami
degenos
30. 11. 2016 22.34
+3
Bald
30. 11. 2016 22.43
+2
nimamo bit kaj zakompleksani, kompleksi so mariborska domena, v naši ligi razbijajo neke vaške klube ki igrajo s polovico prve postave, ko pa pridejo med euro klube se pa vido kaj so. ne vem če obstaja še kakšen klub poleg gnileha Maribora, ki bi zapravil toliko priloznosto v evroligi. Od ne vem koliko prilik se jim je dvakrat uspelo uvrstiti v tekmovanje. ste sramota slovenskega fuzbala, vaški duvatorji in nič drugega. Prav lepo vas je videti kako sedaj, ko se je še par drugih klubov opomoglo cvilite in krulite kot prašiči, ki so jih izrinili od korita.
degenos
30. 11. 2016 22.58
+1
aki10
01. 12. 2016 12.50
-1
če je ap to sojenje blo pošteno potem so Radomlje za prvaka
MaunelNeuer
01. 12. 2016 13.41
+1
o poštenem sojenju se žabarčki nimate kaj oglašat, inter 1 točka al pa 10, na vrhu so
El Kapitano
30. 11. 2016 21.08
+4
Kondicija in psiha prioriteta zimskega premora pri Olimpji; Katastrofalno sojenje in večkratno oškodovanje Juga ni izgovor za panično branjenje v drugem polčasu....Sodniki s takim stilom sojenja pa bi mogli znova začet v nižjih ligah, danšnje sojenje je bilo daleč od relanosti
Thomasb
30. 11. 2016 21.02
+0
2 uri bodo nagravžne žabe na 1 mestu,maribor že vodi 3-0
degenos
30. 11. 2016 21.57
-2
MaunelNeuer
01. 12. 2016 13.49
buenos1
30. 11. 2016 20.52
+4
lahko bi zdele na brzino mal lestvico popravl, da za kako urco skočmo na vrh tabele...da se mal pogrejemo , he he
buenos1
30. 11. 2016 20.00
+16
danes nam pa tudi violični Jug ni mogel pokvarit načrtovanih treh točk..drgač pa Lukec, nisi ti za Olimpijo...če sem bil do zdaj tiho, te imam poun k.....ufer
LeichyL
30. 11. 2016 20.03
-6
Kaj je pa on kriv, da je bil klinar izključen?
buenos1
30. 11. 2016 20.50
+4
LeichyL
30. 11. 2016 20.56
+1
walter2
30. 11. 2016 20.00
+4
Rezultat v Domžalah govori o legalnosti in stanju v Slovenskem nogometu!
degenos
30. 11. 2016 22.17
snorki123
30. 11. 2016 19.59
+12
Preklet jug na strani celja banda pokvarjena!!!!!!!!!
MaunelNeuer
30. 11. 2016 20.04
-8
ko je kajtazo na vaši strani maš pa zaprt kljunček a ;)
degenos
30. 11. 2016 22.17
Barca17 1
30. 11. 2016 19.56
+6
mene zanima, kaj bo na današnjo dominacijo domžal rekel interpelator ??
badi 27
30. 11. 2016 20.00
+3
drugače nonstop tu gor dežura, zaj je pa čudežno zgino
buenos1
30. 11. 2016 20.01
+4
MaunelNeuer
30. 11. 2016 20.05
+3
njegove domžale so pokleknile zato se je skril
Barca17 1
30. 11. 2016 20.21
+1
RayManzarek
30. 11. 2016 20.34
+3
Interpelator je edini, ki ga zeleni in vijolčni ne moremo prebaviti. Bolj nadležnega in nezanimivega komentatorja na 24 forumu še nisem srečal. Žal mi je za Mungoss-a, ker je vredi ded. Sem pa tudi malo vesel, da do Rad. končno zmagale. Lp
degenos
01. 12. 2016 11.54
+1
MaunelNeuer
01. 12. 2016 13.43
-1
Jaka 3.3.
30. 11. 2016 19.56
+15
tale Jug je pa direkt na plačilni listi NK MB
badi 27
30. 11. 2016 19.59
-4
buenos1
30. 11. 2016 20.02
+12
kajtazovič je ciciban u primerjavi z jugom in skomino
degenos
30. 11. 2016 19.55
+3
ha ha ...zmaga olimpije ....poraz domžal pa sej smososedi z Radomljam
Barca17 1
30. 11. 2016 19.57
+2
ne bluzi, reko si, da jih "boste" razturali ...
LeichyL
30. 11. 2016 20.00
+1
MaunelNeuer
30. 11. 2016 20.06
-1
a zato ker ste sosedi ste "pustili" zmago? haha ta inter je fenomen
degenos
30. 11. 2016 22.18
tut Radomlje morjo zmagat enkrat ...tko kot je aluminij ??
MaunelNeuer
01. 12. 2016 13.44
MaldiniSLO
30. 11. 2016 19.54
+5
Vodišek najbolj zaslužen za zmago...izjemne obrambe
rambek
30. 11. 2016 19.52
+2
Domžale pa Radomlje če se zraven skriva kakšna stavniska afera zaradi prirejanja nebo dobro
HouseBeatz
30. 11. 2016 19.48
+14
Kera pljačka od sodnika je tale Jug
rambek
30. 11. 2016 19.51
+1
MaunelNeuer
30. 11. 2016 20.07
+0
rambek
30. 11. 2016 19.44
+5
Olimpija rabi okrepitve tale Klinar kar zna so asistence ostalo zelo slabo