Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Izjemni Kotnik Mariboru preprečil poker spomladanskih zmag, Celje z igralcem manj celo blizu polnemu izkupičku

Celje, 18. 03. 2017 21.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Na tekmi 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se na Areni Petrol v štajerskem derbiju pomerili ekipi Celja in Maribora. Obe sta v spomladanskem delu še neporaženi in tako je ostalo tudi po derbiju. Tekma v Celju se je namreč končal z izidom 1:1, kar pomeni, da imajo vijoličasti na vrhu lestvice že deset točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo. Celje je za nemeček tekmo končalo z igralcem manj.

Več videovsebin
  • Gol Milivoja Novakovića za vodstvo Maribora z 1:0
    01:15
    Gol Milivoja Novakovića za vodstvo Maribora z 1:0
  • Gol Daliborja Volaša za 1:1 na štajerskem derbiju
    01:12
    Gol Daliborja Volaša za 1:1 na štajerskem derbiju
  • Darko Milanič po remiju Maribora s Celjem
    01:17
    Darko Milanič po remiju Maribora s Celjem

Trener Maribora Darko Milanič je v četrto tekmo spomladanskega dela sezone krenil s preverjenim napadom. Tako sta od prve minute začela Milivoje Novaković in vroči Luka Zahović, ki je v letošnji sezoni zabil že 14. golov med slovensko elito. Izjemno vroč je v spomladanskem delu tudi Dare Vrišič, ki je zabil dva gola na nedavni tekmi z Gorico. V prvi postavi je začel tudi Aleksander Rajčević in pa tudi Blaž Vrhovec, ki nadomešča poškodovanega Marwana KabhoNa drugi strani je domači strateg Igor Jovičević lahko zadovoljen z začetkom spomladanskega dela s strani svojih fantov. Ti so na treh tekmah zbrali sedem točk. Največ pričakuje od svojega napadalca Daliborja Volaša, v kreaciji pa od Rudija Požega Vancaša.

Domači nogometaši so nekoliko bolje otvorili srečanje in bili v uvodni minutah agresivnejši in dejavnejši v fazi napada. A kakšne konkretne akcije si niso priigrali. So pa iz prve prave priložnosti povedli gostje. Vršič je bliskovito potegnil po sredini in na desni strani domačega kazenskega prostora lepo zaposlil Novakovića, ta je ustavil žogo in ko se je zdelo, da bo priložnost zapravil, je sprožil in uspel premagati Matica Kotnika v domačem golu. To je bil za slovenskega reprezentanta že sedmi gol v letošnji sezoni. Za Vršiča pa je to že enajsta asistenca v letošnji sezoni, s katerimi je na vrhu prvenstvene lestvice v tej statistični prvini. Kmalu za tem se je Vršiču ponudila še ena priložnost za dosego zadetka, a je iz ugodnega položaja sprožil visoko čez domači gol, katerega je branil Kotnik. Domači so kljub hitremu zaostanku uspelo vzpostaviti ravnotežje na sredini igrišča. Toda akcije, da bi ogrozili Jasmina Handanovića, si niso uspeli pripraviti. Na drugi strani je nevarno zapretil Zahović, a je s pravočasnim izhodom iz svojih vrat višje vodstvo Maribora preprečil vratar domačih. V 29. minuti so Celjani izpeljali dve nevarni akciji eno za drugo. Najprej je Požeg Vancaš poskušal s prodorom, a so ga gostujoči branilci še pravočasno zaustavili. Kmalu za tem je do strela z glavo prišel Volaš, a to storil preslabo, da bi lahko premagal mariborskega čuvaja mreže. Takoj za tem je visoko čez gol sprožil še Goran Cvijanović. Prvo nevarno akcijo pa dolgem času so v 32. minuti uspeli izpeljati vijoličasti. Damjan Bohar je lepo prodrl po levi in poslal uporaben predložek v celjski kazenski prostor. Tam pa je najvišje skočil Aleks Pihler in v izjemno obrambo s panterskim skokom prisilil domačega vratarja Kotnika. Kmalu za tem je Pihler še enkrat poskusil z glavo, a tokrat je bil veliko manj natančen, kot nekaj trenutkov prej. V 39. minuti je po podaji s kota v svojem kazenskem prostoru nekoliko "zaplaval" Handanović, a k sreči ni bilo nikogar iz med domačinov, da bi prosto žogo pospravil v mrežo. Kmalu za tem je silovito z roba kazenskega prostora sprožil Cvijanović, a se je z izjemno obrambo izkazal Handanović. Na drugi strani je iz velike razdalje sprožil Mitja Viler in pri tem v roko zadel Tomislava Barišića, a je piščalka glavnega sodnika Damirja Skomine ostala nema. Tik pred koncem polčasa je s strelom iz razdalje poskusil še Vršič, a so domači branilci njegov strel blokirali, odbitek pa se je prikotalil do Luke Zahovića, ki pa na to ni bi pripravljen in žoga je končala v Kotnikovem naročju. V zadnjih sekundah polčasa pa so domačini prišli do izenačenja. Po predložku z leve je najprej Nino Pungaršek z glavo stresel prečko, Handanović in gostujoča obramba so obstali kot vkopani in Volaš je odbitek brez težav pospravil v mrežo in izid poravnal na 1:1. Zadetek, ki v psihološko prednost zagotovo sedaj postavlja domačine. Takoj po zadetku je Skomina odpiskal konec prvega polčasa.

Novaković je ekspresno povedel Maribor v vodstvo na štajereskem derbiju.
Novaković je ekspresno povedel Maribor v vodstvo na štajereskem derbiju. FOTO: Damjan Žibert

Domači strateg Jovičević, kot njegov kolega na drugi strani Milanič, sta v drugi polčas krenila z istima postavama, ki sta srečanje tudi začeli. Prvo nevarno akcijo so v drugem polčasu izpeljali gostje. Bohar je silovito sprožil iz roba kazenskega prostora, a se je z novo izjemno obrambo izkazal Kotnik, ki je vse bolj ob živce spravljal igralce 13-kratnih državnih prvakov. Nekaj trenutkov kasneje so gostje izpeljali lepo ekipno akcijo in krasno pripravili strel Pihlerju, a so bili domačini pravočasni v blok in vse kar so Mariborčani dobili iz te akcije, je bil kot. V 54. minuti pa so Celjani dočakali nov hladen tuš. Tomislav Barišić je storil prekršek, Skomina pa mu je brez oklevanja pokazal drugi rumeni karton in s tem rdečega, ter ga predčasno poslal pod prho. To je bil hud udarec za Celjane, ki so v prvem polčasu prikazali dobro igro in zasluženo držali neodločen izid. V 59. minuti je po levi krasno prodrl Viler in preslalomiral kar nekaj domačih nogometašev, a nato ni uspel oddati žoge kateremu iz med soigralcev in domačini so žogo izbili v kot. V naslednji akciji je s silovitim strelom poskusil še Vrhovec, a je bil znova na delu odlični Kotnik. V 70. minuti je Milanič opravil prvo menjavo. V igro je namesto Vrhovca poslal kapetana in napadalca Marcosa Tavaresa. Minut za tem so gostje opravili še drugo menjavo, v igro pa je namesto Boharja vstopil Dino Hotić. Pet minut kasneje je iz prostega strela poskusil še Vršič, a je bil znova na pravem mestu Kotnik, ki je postajal vse večja nočna mora za gostujoče nogometaše. V 78. minuti je domači trener Jovičević debi v celjskem klubu ponudil Jucieju Lupeti Welu, ki je zamenjal strelca edinega gola domačinov Volaša. V 83. minuti pa je Mariborčane rešil okvir vrat. Novinec Lupeta je sprožil z velike razdalje, premagal Handanovića, a mu je veselje in prvi gol v celjskem dresu preprečila prečko. Milanič pa je v igro poslal še enega napadalca, namesto branilca Mateja Palčiča je vstopil Gregor Bajde. V 88. minuti je Požeg Vancaš z Lupeto izpeljal nevaren protinapad in slednji je prišel do strela, ki je bil slab, a Handanović je skoraj pustil, da bi mu žoga spolzela iz rok in končala v golu. Mariborčani so do konca srečanja pritisnili na vrata Kotnika, a ga niso uspeli ogroziti in tako je ostalo pri delitvi točk na štajerskem derbiju. Vijoličasti imajo tako po 25. krogih 56 točk, kar je deset več od druge Olimpije. Celjani pa so prišli do 35 točke v letošnji sezoni in ostajajo peti na lestvici.

Izid: 
Celje - Maribor 1:1 (1:1) 
Volaš 45.; Novaković 6.
RK: Barišić 54.
 

Postavi:
Maribor: Handanović, Palčič (Bajde 85.), Rajčević, Defendi, Viler, Vrhovec (Tavares 70.), Pihler, Bohar (Hotić 71.), Vršič, Novaković, Zahović.
Klop: Obradović, Šuler, Mertelj, Hotić, Ahmedi, Tavares, Bajde. 

Celje: Kotnik, Barišić, Džinić, Hadžić, Vidmajer, Cvek, Pungaršek (Klemenčič 75.), Pišek, Cvijanović, Požeg Vancaš (Podlogar 90.), Volaš (Welo 78.).
Klop: Rozman, Klemenčič, Brecl, Galešić, Belić, Podlogar, Welo. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (197)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

miso_
20. 03. 2017 14.39
Ne samo roka, celjski gol dosežen iz offside-a. Pa stoji stran 5m.
šmajser1
19. 03. 2017 21.26
+1
Celje si je zasluzlo remi! Moj Mb premalo pokazal za zmago! Tocka je tocka...sojenja boljse, da ne komentiram! MARIBOR SAMPION
drimtim
19. 03. 2017 19.44
-1
enega je potrebno izključit ker je celje nevarno.sramota kaj se počne
omega _v6
19. 03. 2017 14.24
+3
Zelo sem razočaran nad sodniki!! Mar ni sramota,da se vedno znova sodniki vključijo v to tekmovanje!! Bili sta 2 roki v kazenskem prostoru pa sodnik ni sodil nič!! Bilo bi dobro,da takih tekem ne prenašate na Tv - ju saj kamera ne zna lagati in ni podkupljena!! Še večja sramota je,ker tako pristransko sodi mednarodno priznani sodnik Skomina!! Res je denar v športu glavni!!
Mungos2
19. 03. 2017 13.34
+1
Kotnik in Rozman sta sigurno najboljša golmana v slovenski ligi !!!
Zyzz_MIRIN
19. 03. 2017 10.56
+2
Ne vem no....ali sem samo jaz videl da Skomina ni dosodil dveh očitnih igranj z roko v kazenskem prostoru Celja? Ampak tudi Olimpijo še čaka Celje, ki je zelo močan nasprotnik.
macek_garfield
19. 03. 2017 10.21
+4
jaz bi dal tega skomino na test prepovedanih substanc pa to, prvo nekako prevec misic ima, zagotovo ne po naravni poti, dugo pa substance zameglijo sposobnost vida ker tako kot je vceraj sodil nevem no, nekaj je z njim narobe pa to
videonadzor
19. 03. 2017 10.28
+3
še malo pa stopi kajtazovič na sceno....
degenos
19. 03. 2017 09.50
-5
videonadzor
19. 03. 2017 09.45
+0
-10 v žabalandu.....dobro je to.....
degenos
19. 03. 2017 09.49
-3
Thomasb
19. 03. 2017 10.55
+2
degenos
19. 03. 2017 11.45
-2
zakaj smo še tretji ...šampioni so sramoto naredil !!!
degenos
19. 03. 2017 08.53
-2
a je bil škaper tut na tekmi--??
korlntos23
19. 03. 2017 09.16
+1
Ne. So pa bili opaženi strategi Domžal nalogo, kako ne izgubiti vsake druge tekme.
degenos
19. 03. 2017 09.28
-1
legvan1
19. 03. 2017 08.39
+3
Kozorog123
19. 03. 2017 08.09
+1
Na koncu bo zopet vse skupaj izenačeno v prvenstvu... Ne delajte si prehitrih utvar...
Peter Selan 1978
18. 03. 2017 23.23
-6
zahod je bil dons super ne vem res ne vem zakaj ni v repki....hahaha
iztokkrneki
18. 03. 2017 22.56
+4
A je Zahovic tud igral?????
degenos
18. 03. 2017 22.59
+4
iztokkrneki
19. 03. 2017 08.38
-1
MaunelNeuer
22. 03. 2017 16.29
degenos
18. 03. 2017 22.43
-3
kaj bo pa zdej škaper reku ???
degenos
18. 03. 2017 22.53
+0
degenos
18. 03. 2017 22.55
-2
MaunelNeuer
22. 03. 2017 16.30
*sweet*
18. 03. 2017 22.42
+12
Pričakovat da bo Maribor celi drugi del prvenstva zmagoval z ne vem koliko goli in Olimpija skoz zgubla živi v sanjah.Je pa res da bi moral Skomina dosoditi enajst metrovkov korist Maribora.
*sweet*
18. 03. 2017 22.44
+3
degenos
18. 03. 2017 22.44
-7
degenos
18. 03. 2017 22.41
-10
ja kje ste zdej šampioni ...nobenga nikjer ?????
badi 27
18. 03. 2017 22.46
+7
na prvem mestu smo ki pa vi večni luzerji?
degenos
18. 03. 2017 22.47
-9
MaunelNeuer
22. 03. 2017 16.31
KRUMPAVI
18. 03. 2017 22.35
-1
danes so namučili žogo
degenos
18. 03. 2017 22.39
-3
degenos
18. 03. 2017 22.34
+0
mila-NIĆ ..pa v svojem slogu ...bli smo dobri !!!
MaunelNeuer
22. 03. 2017 16.31
legvan1
18. 03. 2017 22.33
+6