Prva liga Telekom Slovenije

Srebrnič, ki še nima nove pogodbe, ne ve, kakšna bo ekipa prihodnjo sezono, a je uvrstitve v Evropo vesel

Nova Gorica, 28. 05. 2016 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Gorica si je ob prvaku Olimpiji, pokalnemu prvaku Mariboru in v državnem prvenstvu tretjeuvrščenih Domžalah priigral vozovnico za evropske tekme. Priprave se bodo začele kmalu, v klubu, ki je pred sezono napovedoval krvav boj za obstanek, pa je zaenkrat še precej odprtega. Tudi tvorec uspeha, trener Miran Srebrnič, še nima nove pogodbe.

"Kar se tiče kadrovskih rešitev, bodo pogovori stekli v naslednjem tednu. Tudi meni poteče pogodba. Interes je na obeh straneh, da nadaljujemo sodelovanje, a se moramo sestati in videti kako naprej. Kar se igralcev tiče, velikih sprememb ne pričakujem. Nekateri niso zadovoljni z igralnimi minutami in sam v tem ne vidim težav. Kdor ne želi ostati, se bo poslovil. Našli bomo druge rešitve," je za uradno klubsko stran ND Gorica povedal trener Miran Srebrnič. Ta upa, da bosta v klubu ostala Marshal Mfon Johnson in Nejc Mevlja, dva pomembna člena ekipe v obrambnem delu ekipe Primorcev. "Tudi Dinu Martinoviču in Amarachiju Osujiju poteče pogodba. Tudi z njima se pogovarjamo," je še razložil Srebrnič.

Srebrnič še nima pogodbe, a pogovori bodo stekli v prihodnjem tednu.
Srebrnič še nima pogodbe, a pogovori bodo stekli v prihodnjem tednu. FOTO: Damjan Žibert

Severni Primorci bodo priprave začeli 13. junija, konec junija pa jih že čaka prva evropska preizkušnja v kvalifikacijah Lige Evropa. "Dogovarjamo se za mini priprave med 20. in 25. junijem, kjer sta predvideni dve trening tekmi, upamo, da s čvrstim tekmecem. Konec junija pa je že Evropa. Želeli bi si nasprotnika iz bližine in ki je premagljiv. Res upam, da ne bomo naleteli na tekmeca, ki bo geografsko precej oddaljen,'' je pojasnil Srebrnič. 

Evropska želja je geografsko ne preveč oddaljen tekmec
"Želeli bi si nasprotnika iz bližine in ki je premagljiv. Res upam, da ne bomo naleteli na tekmeca, ki bo geografsko precej oddaljen," je pojasnil trener Gorce in se spomnil tudi težko prigarane uvrstitve v Evropo, ki so jo Novogoričani dočakali šele po odigranem finalu pokala Slovenije, v katerem je Maribor po enajstmetrovkah premagal Celjane. "Uvrstitev v Evropo je nagrada za naše delo. Pot je bila trnova, na to ne smemo pozabiti. Vsi, od prvega do zadnjega, ki smo povezani s klubom, smo dali največ, kar smo zmogli. Bili smo globoko po ničlo in vse se je premaknilo na primerno raven. Evropa ne bo spremenila ničesar. Vztrajali bomo pri začrtanih smernicah. Proračunski okvirji so znani. Zato moramo delovati kot doslej. Velikih sponzorjev nimamo, in res velika zahvala vsakemu posebej, ki nas podpira. Brez malih sponzorjev nogometa v Novi Gorici ne bi bilo,'' je zaključil novogoriški strateg, sicer po rodu iz Goriških Brd.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PVSK
28. 05. 2016 17.16
+8
Sej ravno to je najbolj bedno v sloveniji. Tik pred evropo prodajo najboljše igralce in pripeljejo neuveljavljene mlade ki v evropi nimajo kaj iskati. Ne govorim samo o Gorici ampak o vseh klubih v zadnjih letih razen Maribora in mogoče letos olimpije. Vse vam pove to da je po koeficientu gledano v zadnjih 5 letih Mura drugi najboljši Slovenski klub v Evropi in mislim da je sedaj že 3 sezone ali več ni v prvi ligi.