Prva liga Telekom Slovenije

Srebrnič: Proti Celjanom želimo prekiniti črn niz

Nova Gorica, 23. 09. 2016 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

ND Gorica v soboto (18.15) igra domačo tekmo proti NK Celju. Moštvi na lestvici ločijo le tri točke, tako da lahko pričakujemo trd dvoboj. Novogoriška četa bo v prvi septembrski tekmi pred domačimi gledalci gostila Celjane, ki so z golom Lovra Čirjaka dobili prvi dvoboj v letošnji sezoni.

Miran Srebrnič
Miran Srebrnič FOTO: Damjan Žibert
Sinje-modri iz Nove Gorice bodo po porazu z Olimpijo (0:1) in neodločenim rezultatom v Kidričevem (0:0) na domači zelenici lovili podaljšanje uspešne serije, saj v štirih tekmah še niso oddali točke. Po Aluminiju in Radomljah sta orožje v Novi Gorici položila tudi Maribor in Domžale. Tokratni dvoboj pa bo za nameček še nekaj posebnega, saj domača navijaška skupina slavi 25 let delovanja. Pred srečanjem je za uradno spletno stran novogoriškega prvoligaša pričakovanja strnil trener Miran Srebrnič. "S Celjani imamo negativno tradicijo. Že nekaj časa jih nismo uspeli premagati. Zaradi zahtevnosti tekem in zgoščenega ritma bodo v ekipi nekatere spremembe. Bistvo, je, da bodo fantje, tako kot doslej, prikazali pravi pristop. Tekma bo posebna tudi zaradi naših navijačev, ki bodo praznovali pomembno obletnico. Zato se moramo še bolj potrudit, da tekmo dobimo. Zmaga bi bila tudi lepo darilo navijačem." Srebrnič je za spletno stran kluba še dodal: "Celje je drugače zelo kakovosten tekmec. Igrajo agresivno. Moramo biti bolj konkretni pri zaključku akcij. Skozi vso tekmo moramo verjeti v zmago."

Robert Pevnik
Robert Pevnik FOTO: Damjan Žibert

V savinjski zasedbi nimajo časa za objokovanja izgubljenega, saj jih že tri dni po zahtevnem dvoboju s prvaki iz Ljubljane (0:1) čaka gostovanje na severu Primorske. Slednja so bila za celjsko četo dolga leta bridek spomin, a so rumeno-modri ob koncu minule sezone po devetih letih dolgega čakanja prekinili neugodno tradicijo in novogoriški Športni park prvič po aprilu 2007 zapuščali z zmago. "Mislim, da smo na pravi poti, da postanemo odlična ekipa in bo vsakemu nasprotniku težko igrati proti nam, tako kot je bilo tudi do sedaj," pred tekmo za uradno stran celjskega kluba pa pravi trener Robert Pevnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanZiska
24. 09. 2016 20.17
+1
JanZiska
24. 09. 2016 20.17
+1