Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Handanović po uvodnem šoku v Ljudskem vrtu: 'Čas je, da se 'ornk' pogledamo v ogledalo'

Maribor, 27. 02. 2016 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
J.K./M.G./B.B.
Komentarji
314

Spomladanski del sezone se je v Prvi ligi Telekom Slovenije začel s pravo dramo v Ljudskem vrtu, kjer so Celjani z igralcem manj z zadnjim strelom na tekmi rezervista Milana Sprema šokirali državne prvake (0:1). Milivoje Novaković ni bil nared za prvi nastop, Gregor Bajde odpadel za "večni derbi".

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Maribor - Celje
    02:02
    Vrhunci tekme Maribor - Celje
  • Izjava trenerja Celja Iztoka Kapušina po zmagi v Mariboru
    00:31
    Izjava trenerja Celja Iztoka Kapušina po zmagi v Mariboru
  • Izjava Jasmina Handanovića po porazu s Celjem
    00:56
    Izjava Jasmina Handanovića po porazu s Celjem

Jasmin Handanović po porazu proti Celju v pogovoru z našim novinarjem ni skrival razočaranja, a obenem dejal, da zdaj ni čas za paniko. "Mislim, da je to bil zgolj spodrsljaj. Celje je čakalo svoje priložnosti. Celo tekmo smo uspeli ustavljati protinapade. Igra nam ni stekla, ko je padla še koncentracija, je bil rezultat prejet gol," je tekmo pokomentiral izkušeni člen vijoličastih in dodal: "Celja nismo podcenjevali. Daleč od tega. Pričakovali smo zaprto Celje. Nismo bili konkretni, Mislim, da je čas, da se kar 'ornk' pogledamo v ogledalo in potegnemo črto, ker prihajajo odločilni bojo za prvaka."

Brez Milivoja Novakovića, slovenski reprezentant po odmevnem prestopu v Maribor še ni nared za debi v slovenskem prvenstvu, je imel Maribor pred domačimi navijači takoj priložnost, da se na vrhu lestvice izenači z vodilno Olimpijo. Tik pred večnim derbijem je domači strateg Krunoslav Jurčić kljub pestrem prestopnem roku lahko sestavil precej prepoznavno enajsterico, v kateri je bilo prostora le za enega debitanta, branilca Rodriga Defendija, ki je moral zakrpati vrzel po še eni hudi poškodbi Aleksandra Rajčevića. Celjani so se po izjemni pretekli sezoni še vedno nahajali v boju za obstanek in na lokalnem obračunu v Ljudskem vrtu je Iztok Kapušin po odhodih Ivana Firerja, Valona Ahmedija in Ramona Sorie lahko sestavil močno postavo, v kateri so bili tudi novinci Rudi Požeg Vancaš, Matej Podlogar, Lovre Čirjak in Damir Hadžić. Uresničile so se napovedi o izvrstnem obisku v Ljudskem vrtu (okoli 6.000 navijačev), ki je pozdravil peto zaporedno zmago kapetana Marcosa Tavaresa v dirki za "Vijoličnega bojevnika", nagrado, ki jo najboljšemu v sezoni podelijo najzvestejši mariborski navijači. Po svečani podelitvi se je štajerski derbi lahko začel in Celjani, še lani najresnejši tekmeci vijoličastih v boju za državni naslov, kljub ogromnemu zaostanku na lestvici niso kazali znakov spoštovanja.

Novinec v celjskih vrstah Podlogar je povzročal kar nekaj težav prenovljeni zadnji vrsti prvakov, toda grofom je v vsaj dveh primerih zmanjkala zadnja podaja. Po precej neprepričljivem uvodu so Mariborčani nato po slabih 15 minutah le začeli nizati nevarnejše akcije. Nekdanji zvezdnik Celja Gregor Bajde je kot prvi poskusil s precejšnje razdalje, toda Matic Kotnik ni imel težav s poskusom starega soigralca. V eni naslednjih akcij je akrobatsko poskušal še Marwan Kabha, a "škarjice" Izraelca niso bile resnejša preizkušnja za enega najboljših vratarjev slovenske lige. Tega je poskusil v 19. minuti premagati tudi novopečeni slovenski državljan Agim Abraimi, čigar prosti strel z več kot 30 metrov pa je zletel kakšen meter mimo vratnice. Hladen tuš bi lahko Ljudskemu vrtu pripravil Marko Pajač, ki pa je po samostojnem prodoru do roba kazenskega prostora ob Marku Šulerju streljal točno v Jasmina Handanovića. Pajač je imel morda še lepšo priložnost v naslednji akciji, ko je brez težav opravil z Defendijem, nato pa namesto podaje v sredino enemu izmed soigralcev izbral sebičen strel na prvo vratnico. 

Erik Janža (desno) proti Marku Pajaču v Ljudskem vrtu.
Erik Janža (desno) proti Marku Pajaču v Ljudskem vrtu. FOTO: Damjan Žibert

Krasnega prodora Ibraimija v 27. minuti domači niso uspeli spremeniti v kakšen nevaren strel, domači navijači pa so negodovali tudi po slabi podaji Bajdeta do Tavaresa, potem ko sta napadalca prvakov osvojila veliko prostora in prodirala proti vratom. Bajde je bil spet nevaren že minuto kasneje, ko je po podaji s strani z volejem meril prek vrat. Mario Brlečić je na drugi strani prodrl globoko v kazenski prostor Maribora, njegovo podajo pa je v zadnjem hipu izbil Aleš Mertelj. Handanović je imel kar nekaj težav s prostim strelom Pajača iz 38. minute, njegovo neposrečeno izbijanje je za las zgrešilo Podlogarja, ki je čakal na odbitek. Se pa je Handanović izkazal nekaj minut pred polčasom, ko je strel Podlogarja z 20 metrov letel pod prečko, kjer pa ga je nekdanji slovenski reprezentant pričakal z izvrstnim posredovanjem. Ob zadnjem žvižgu Damirja Skomine za konec polčasa se je slišal tudi kakšen sramežljiv žvižg s tribun.

Drugi polčas je Kapušin začel z menjavo, debitanta Požega Vancaša je v napadu zamenjal Sunny Omoregie. Nezadovoljstvo mariborskih ljubiteljev nogometa je raslo iz minute v minuto, še bolj po novi lepi priložnosti Celjanov, ki jo je po prodoru Danijela Miškića v kazenski prostor in podaji v sredino grdo zapravil Pajač. Hrvaški napadalec je s slabim strelom po tleh vnovič zgolj ogrel Handanovića. Toda nato se je prebudil tudi Maribor in Ibraimi je z dvema podajama v sredino v dveh minutah povzročil celo kopico težav, a je bila celjska obramba v obeh primerih zanesljiva. Tako kot na drugi strani Handanović, ki je moral dobro posredovati po projektilu Miškića s precejšnje razdalje v 56. minuti. Naloga je za Celjane v Ljudskem vrtu nenadoma postala veliko težja, potem ko je Pajač padel v prodoru na robu kazenskega prostora, Skomina pa je ocenil, da je šlo za simuliranje in ga z drugim rumenim kartonom izključil. Domači strateg Jurčić je odgovoril z aktiviranjem Marka Jankovića, črnogorski vezist je zamenjal Kabho, Kapušin pa je Erica de Souso na zelenico poslal namesto Podlogarja. Celjani niso imeli sreče in že v eni naslednjih akcij je na mariborski polovici obležal Miškić, ki je potreboval zdravniško pomoč.

S pirotehničnim vložkom je domača navijaška skupina za nekaj trenutkov tudi prekinila tekmo v zaključku drugega polčasa.
S pirotehničnim vložkom je domača navijaška skupina za nekaj trenutkov tudi prekinila tekmo v zaključku drugega polčasa. FOTO: Damjan Žibert

Najuspešnejši slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih tudi ob številčni prednosti ni zaigral najbolj prepričljivo, še najbolj je navijače s stolov dvignil strel Dareta Vršiča s precejšnje razdalje, ki je v 70. minuti poletel čez prečko Kotnika. To je bila zadnja Vršičeva poteza pred menjavo, Jurčić je namreč v igro namesto nekdanjega reprezentanta poslal Sintayehuja Sallalicha. Hud udarec je Maribor utrpel v 71. minuti, ko je Skomina kljub ostrim protestom Bajdetu pokazal rumeni karton zaradi igre z roko in nekdanji član Celja je tako odpadel za večni derbi z Olimpijo. Padel je nato v kazenskem prostoru še Tavares, toda glavni sodnik se ni odzval po strelu Brazilca v celjski blok. Ofenziva je bila vedno hujša in Bajde se je v 73. minuti znašel v novi priložnosti, nato pa z glavo v meril mimo vrat, tako kot čez nekaj minut Tavares. Ob klavrnih napadih so jo domačemu moštvu zagodli tudi navijači, zaradi bakel na zelenici je glavni sodnik Skomina na začetku 82. minute tekmo prekinil. Celjska klop je dobesedno "ponorela", ko so vijoličasti ob sodniškem metu malce nešportno takoj krenili v napad, a so Bajdeta gostje uspeli ustaviti.

Lepo priložnost za zmago je po podaji Erika Janže v 83. minuti zapravil Janković, ki je imel veliko časa za pripravo strela z levico, a znotraj kazenskega prostora meril zelo slabo. Bajde je imel veliko sreče, da v 89. minuti ni dobil drugega rumenega kartona po tem, ko je na silo iskal prekršek v kazenskem prostoru, nato pa bi skorajda zadel za zmago po podaji Aleša Mertlja, a z glavo za las zgrešil daljšo vratnico. Damjan Bohar je za zaključek tekme zamenjal Tavaresa, toda Celjani so bili na koncu tisti, ki so v zadnjem (proti)napadu na tekmi šokirali domači avditorij. Skomina ni dosodil prekrška nad Janžo na polovici Celja in Miškić je potegnil v protinapad, nato pa v pravem trenutku odložil žogo Milanu Spremu, ki je vstopil pet minut pred koncem rednega dela. Spremo je prodrl v kazenski prostor, prišel pred Handanovića ter ga hladnokrvno ukanil s strelom na daljšo vratnico za velike tri točke.

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog:

Maribor ‒ Celje 0:1 (0:0)
Spremo 90+3.
RK: Pajač 58./Celje

Postavi

Maribor: Handanović; Janža, Defendi, Šuler, Mertelj, Vršič, Filipović, Kabha, Bajde, Ibraimi, Tavares.

Celje: Kotnik; Čirjak, Hadžić, Krajcer, Klemenčič, Vrhovec, Brlečić, Miškić, Požeg-Vancaš, Pajač, Podlogar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (314)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BR2
29. 02. 2016 16.01
+0
MARIBOR BO NA KONCU PRVAK PA ČE VAM TO PAŠE AL PA NE !!!!!!!
probeg
28. 02. 2016 19.50
+0
Bravo celje, pokazal ste nadutezom kako se igra, drug vikend vas pa se olimpija poje!!
BR2
29. 02. 2016 15.59
+1
SEJBOBOL
28. 02. 2016 18.24
+1
Jebes ti nogomet .....
pa.daj
28. 02. 2016 17.57
+0
Za ta poras je kriv trener nelogicne menjave zakaj je bohar sel na kocu not in v napad gdo druga menjava tud nelogicna kabha je bil dober kje so okrepitve na pripravah so bolje igrali kot pa to proti celju ..... ko bi mogo dat kakega golgetera not napad je bil nula edina svetla tocka je bil bajde ki se je trudo sam ne more nic tavares upam da zaklucujes letos karjero ker ne mores vec laufat proti tem mladim upam da so ble noge teske od priprav ali da so kakor koli ne pokazali vsega zarad derbija .....
Hophopferdo
29. 02. 2016 11.21
+2
Upam, da še nisi končal tretjega razreda osnovne šole. Če si ga, je problem v učiteljici slovenščine, kar je še slabše.
290ktober
28. 02. 2016 17.47
+4
Mariborski igralci so pokazali kaj je lenoba in neborbenost poleg neznanja! Višek lenobe pa je ,da v 93 minutah niso izvedli niti ene kontre!
SENCA2X
28. 02. 2016 16.55
+0
Res,da ni čudno kakšni komentarji padajo,polovica jih je resničnih in zasluženih,ker res niso naši nič pokazali,razen določenih pomankljivosti.Vseeno pa kot navijač že več kot 50 let moram dodati,da vsi ki komentirate se zavedajte enega-into je da vsi klubi v Sloveniji potrebujete še najmanj toliko kot je samostojna Slovenija,da se bo vsaj eden izenačil z mojim NK Mariborom v uspehih do sedaj.Ne pa pozabit,da mi še dalje sodelujemo v tem prostoru in se nismo predali,ne letos in ne v prihodnje.Včeraj smo bili zanič v bodoče pa FORZA MARIBOR RADI VAS IMAMO. Lp.
RayManzarek
29. 02. 2016 08.50
Lepo povedano+++. Ko spremljaš tekme 20,30,... let, ugotoviš staro dejstvo, da se župa nikoli ne poje tako vroča. Je pa dejstvo, da prostora za kikse ni več. Lp
Armonia
28. 02. 2016 14.02
+1
Hm, veliko presenecenje. Sezona se sploh ni slabo zacela. Se mi jim damo porcijo v Mariboru in prvenstva je konec.
RayManzarek
29. 02. 2016 09.00
Armonia porcijo bi dala, Rayu solze priklicala. Vijolica še ni vzcvetela, je pa močna - ne bo ovela. Zdaj zmajček kremplje kaže, zajček pa z uhicami gole kaže. Pripadnost vedno bo vijolčna, upam, da bo sobota srečno neskončna. PS: javi za pir v soboto :)
ivan.z Doba
28. 02. 2016 12.19
+7
Kako in zakaj "profesionalec" ni pripravljen ??!! CJELEEEE! !!
ivan.z Doba
28. 02. 2016 12.21
+10
Vsekakor so Mariborčani pokazali, da so bile priprave odlične in da so -leni in spočiti.
290ktober
28. 02. 2016 17.45
+1
FAUSTOS1
28. 02. 2016 12.01
+15
zahovičevi nakupi-le njemu polnijo žepe
Mungos2
28. 02. 2016 11.59
+14
V Sloveniji obstajajo tudi drugi klubi, razen Maribora in Olimpije, o katerih novinarčki tako radi pišete. Vesel sem vsake zmage malih klubov proti tema dvema !!!!
BR2
28. 02. 2016 11.50
-7
največja pohvala pa gre Violam za odlično vzdušje samo škoda da jim igralci niso to vrnili z zmago
šmajser1
28. 02. 2016 12.45
+5
Ja....to da so se drli ubi zabara na stajerskem derbije in da v fazi,ko so nasinajbolj napadali, odvrzejo baklena igrisce....ja res jim vsa pohvala....tako kot igralcisotudi vioe bile pod nivjem....MARIBOR SAMPION
bandit1
28. 02. 2016 15.20
+1
290ktober
28. 02. 2016 17.49
+1
BR2
28. 02. 2016 11.48
-6
čestitke celju ,ampak MARIBOR BO ZAGOTOVO PRVAK!edine za katere se bojim ,da lahko škodujejo MARIBORU so sodniki.
User513426
28. 02. 2016 12.57
+7
a z izključitvijo nasprotnih igralcev. ob istem kriteriju bi moral biti izključen tudi bajde pa mu je skomina pogledal skozi kozelec in ne samo skozi prste. komu hočejo sodniki potem škodovati. jasno, vsem ostalim ekipam v ligi.
ivan.z Doba
28. 02. 2016 10.29
+11
mikpiki191
28. 02. 2016 09.53
+23
kot navijač MARIBORA,je CELJE včeraj pošteno in zasluženo premagalo naše....čestitke CELJU
Rolesx
28. 02. 2016 10.31
+8
pristopa in borbenosti ni bilo..niti 15 procentov
šmajser1
28. 02. 2016 11.07
+6
Ma kaka borbenost, kaksen pristop....letali, kolko pac so, so ko kure brez glave....kot bi prvic stopli na igrisce in prvic vidli zogo
tincoop
28. 02. 2016 11.27
+1
Joj pa ni nas Celje premagalo, sami smo se pokopali. Ki pa te je to Celje, komaj so prilezli do sredine lestvice. Problem je, da je trener dva meseca sanjal al kaj je delal!!!
User513426
28. 02. 2016 12.58
+1
a za tebe je merilo kdo lahko koga premaga lestvica. zresni se prosim, samo to že dolgo ni merilo
290ktober
28. 02. 2016 17.50
+1
Nakeson
28. 02. 2016 09.39
-5
Nič hujšega ....prevelika pričakovanja in premalo želje.....Preveč šlatanja. ..Preveč igre nazaj. ...verjamem v Maribor in vem da bo prvak.....gremo Maribor...Ti si šampion....bravo Handanovič za dobra posredovanja in bravo Defendi za super Debi. .....
šmajser1
28. 02. 2016 11.07
+2
No vse tak na izi...bomo vidli kar hitro, ze v soboto!
devede
28. 02. 2016 09.24
+12
Ogledalo bo pocilo od silne lepote
cocowski
28. 02. 2016 09.08
+22
bravo viole, lepo stojite svojim ob strani. v obdobju največjih napadov vi prekinete tekmo. bravo skomina da nisi izključil bajdeta, bravo nzs
aki10
28. 02. 2016 12.38
+6
Ta psihološki pritisk Maribora bo zgleda obradil sadove... Jeseni so jokali kako sodniki pomagajo Olimpiji (neutemeljene izjave, ki so kazale na nemoč) in to so namerno delali, da bi sedaj sodniki spomladi začeli piskati za njih. To je vse Zahotova kuhna in ne bi se čudil, če bo MB spomladi imel nerealno veliko število penalov in tekem, ki jih bodo končali z igralcem več...
šmajser1
28. 02. 2016 16.46
+2
Aki ti pa si malo prevec pameten se ti ne zdi?!
mare.florida
28. 02. 2016 09.07
+8
HE HE SE ŽE POZNA PRISOTNOST NOVAKOVIĆA (vem da ni bil v kadru)...ZAHO ŽE VE ZAKAJ GA JE PRIPELJU.
Smeljo
28. 02. 2016 09.32
+6
Stajerc978
28. 02. 2016 08.51
+1
jasmina je treba zamenjat
tincoop
28. 02. 2016 11.26
+6
Zakaj, ker včeraj ni dal treh golov al kaj?
PMA
28. 02. 2016 08.19
+13
Aja pa še to sem opazil, da igramo nazaj namesto naprej.
Armonia
28. 02. 2016 14.04
Le tako naprej:) Pa se kaksnega stisnite v svojo mrezo tako kot pri Zavrcu:)