Prva liga Telekom Slovenije

Statistika PLTS razkriva: Gorica na vrhu z največ zmagami, najboljšo gol razliko in najboljšim strelcem lige

Ljubljana, 01. 09. 2016 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mnogi so od Gorice v letošnji sezoni pričakovali precej manj kot v presenetljivo dobri lanski, potem ko so klub zapustili Blessing Eleke, Matija Širok, Goran Cvijanović, Marshal Mfon Johnson, Marko Nunić, Dino Martinović in Nejc Mevlja, za nameček pa se je znova poškodoval še Amel Džuzdanović. A vrtnice so po sedmih krogih na vrhu državnega prvenstva, česar niso pričakovale niti same.

Arčon je s petimi zadetki trenutno prvi strelec prvenstva.
Arčon je s petimi zadetki trenutno prvi strelec prvenstva. FOTO: Aljoša Kravanja

Pred aktualno sezono je kazalo, da bo vrste Gorice zapustil tudi obetavni vratar Grega Sorčan, toda mladi slovenski reprezentant se je kljub ponudbam iz tujine odločil, da ostane del vrtnic. In zaenkrat se mu je to obrestovalo. Gorica je skupaj z Olimpijo in Koprom prejela najmanj (6) zadetkov v uvodnih sedmih krogih Prve lige. Vrtnice, ki jim tudi letos poveljuje trener Miran Srebrnič, so za nameček zabile tudi največ zadetkov – 11. Toliko jih je v letošnjem državnem prvenstvu uspelo zabiti le še Domžalčanom. Sledita Olimpija in Maribor s po desetimi doseženimi zadetki. Gorica je kot edina zabeležila pet zmag v letošnjem prvenstvu. 

Do vodstva z domačimi fanti
Gorica stavi na domače fante v kombinaciji z nekoliko izkušenejšimi 'povratniki', kot so Miran Burgić, Alen Jogan, Dejan Žigon in Matija Škarabot. Tako so vrtnice ob zadnji zmagi nad Domžalčani v prvi enajsterici imele kar deset slovenskih nogometašev, izjema je bil le lanskoletna okrepitev Rifet Kapić iz Bosne in Hercegovine. Iz mladinske šole Gorice, ki velja za eno najboljših v Sloveniji, se uveljavljajo mlajši fantje – Tine Kavčič, Tilen Nagode, Jaka Kolenc, Rok Grudina so imena, ki so se oz. se postavljajo na svetovni nogometni zemljevid v postavi Gorice.

Na vrhu lestvice strelcev Prve lige je Novogoričan Arčon
Gorica se lahko pohvali tudi s prvim strelcem Prve lige. S petimi zadetki je na vrhu Sandi Arčon. Sledi mu Rudarjev 23-letni kamerunski napadalec John Mary (4). "Začetek sezone je res odličen. Toliko točk, kot jih imamo, zagotovo nismo pričakovali. Res je, da gremo vsako tekmo na zmago. Zasluženo smo tako visoko. Ne zmagujemo po sreči, ampak zaradi naše kakovosti. Izkoriščamo protinapade, dobro stojimo v obrambi. Smo čvrsta ekipa. Za zdaj je vse odlično," besede prvega strelca lige Arčona prenaša uradna spletna stran novogoriškega kluba.

Še malce številk: Gorica in Koper edina stoodstotna pred domačimi gledalci
Gorica je edina ekipa, ki je na domačem terenu zmagala na štirih tekmah, poleg Gorice pa je zgolj Koper pred domačimi gledalci dobil vse obračune (3 zmage). Vrtnice so poleg Olimpije tudi edina ekipa v Prvi ligi, ki ji je uspelo nanizati tri zaporedne zmage. Tudi to kaže na to, kako izenačeno je letos državno prvenstvo. Razlika med prvo Gorico (15 točk) in sedmim Krškim je zgolj šest točk.

Poleg Gorice je doma stoodstoten le še Koper.
Poleg Gorice je doma stoodstoten le še Koper. FOTO: Aljoša Kravanja

Prvenstvo je sicer šele na začetku. Po sedmih krogih je zdaj na vrsti prvi daljši premor, ko je čas za reprezentančne tekme. Prvenstvo bo še dolgo - prvaka bomo namreč dobili po 36 krogih PLTS. No, morda si bo kdo ustvaril dovolj veliko prednost že kakšen krog do konca. In ne pozabite: prenose Prve lige na Kanalu A in VOYO nadaljujemo s tekmo med Mariborom in Radomljami, ki bo 10. septembra. Dan kasneje sledi še derbi za prvo mesto med Olimpijo in Gorico. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
02. 09. 2016 13.08
+2
Gorici bi zelo privoščil, da postane prvak, ampak gnila mandarina bo poskrbela, da se to ne bo zgodilo.
komarec
01. 09. 2016 19.24
+5
Od nekdaj je imela Gorica najboljšo šolo in največji bazen svojih mladih igralcev. Ni kluba v Sloveniji, ki je v tej novi državi ustvaril toliko reprezentantov.
alma10
01. 09. 2016 19.04
+6
Bravo, Gorica ponovno dokazuje, da je domači kader in predanost klubu-srce, več vredno kot vsi miljoni. Srebrniču pa samo čestitke.
Shyni
01. 09. 2016 17.27
-2
Gorica kaj kmalu ne bo boljša v vseh teh pogledih...s prihodom novega trenerja bo več golov torej bo najboljši strelec Olimpijini, prav tako pa bo olimpija po zmagi nad Gorico v sedmem krogu na vrhu, kmalu pa bo tudi gol razlika boljša
den456
01. 09. 2016 17.40
+2
In potem se žabar zbudi, ker začne sanjat, kako mu cvrejo žabje krake.
Shyni
01. 09. 2016 18.00
-1
Chelsea1991
01. 09. 2016 18.10
-1
te boli resnica, da ste naslov osvojili s kuvertami sodnikom, v evropi pa ste smešnica od smešnice ?
komarec
01. 09. 2016 19.21
+1
Shyni ne bluzi, Olimpija se muči že od osamosvojitve dalje. V mestu ste vajeni vse početi z denarjem in nič z delom.