Prva liga Telekom Slovenije

Stojić o novem trenerju: Nekorektno bi bilo govoriti o imenih!

Ljubljana, 30. 12. 2015 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Športni direktor vodilnega slovenskega prvoligaša Olimpije Ranko Stojić dnevno sestankuje s kandidati za trenerja zmajev. O imenih ne želi govoriti, a poudarja, da bo to znano do 5., najkasneje 6. januarja, ko se v Slovenijo vrne predsednik zmajev Milan Mandarić.

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo prezimili na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije, a v nadaljevanje tekmovalnega leta krenili z novim strategom. S kom? Ta hip ostaja zavito v tančico skrivnosti, športni direktor Ranko Stojić pa dnevno sestankuje s kandidati, ki bi lahko zasedli odgovorno klubsko funkcijo. "Ne želim govoriti o imenih, ker bi bilo to nekorektno od mene," je za 24ur.com dejal vodilni klubski funkcionar, ob odsotnosti predsednika Milana Mandarića.

Harry Redknapp
Harry Redknapp FOTO: Reuters

"Mislim, da vam bomo lahko, kaj več povedali 5. oz. 6. januarja, ko se predsednik vrne v Slovenijo. Takrat bo že jasno, kdo bo zasedel mesto glavnega trenerja," je dodal Stojić. V zadnjih dneh sicer močno odmeva informacija, da je v najožjem krogu kandidatov za odgovoren klubski položaj sloviti angleški strateg Harry Redknapp, a vprašanje, če bi Angleža zanimalo delo v Sloveniji. Zanesljivo bi postal klub marketinško še bolj zanimiv, kot je bil doslej, a po drugi strani je veliko vprašanje, če je delo v zeleno – beli četi, Redknappu zanimivo.

V vsakem primeru gre za dobrega prijatelja alfe in omege kluba Mandarića, a to še ni prav nobena garancija, za njegov prihod v deželo na sončni strani Alp. Priprave na spomladanski del prvenstva zmaji začenjajo v ponedeljek 11. januarja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?emaludin Peraji?
31. 12. 2015 14.26
+2
za ovog ne trebaju dinar ovaj se plaća u viskiju
zeleniju
31. 12. 2015 12.34
+1
dokler bodo Ljubljanski šport vodili-upravljali ''srbijanski delničarji'' nebo rezultatov , čim je mal penez že ''pokradejo'' --klubi pa zaradi dolgov menjajo imena z tradicijo .
U4
31. 12. 2015 16.34
-1
Daj ne nakladaj. Kdo je Olimpijo pokradel in zadolžil ? Zidar in njegovi predsedniki ( Prostor, Ameršek in podobni ), reševali pa so jo z novimi imeni in stečajem starih. Potem pa pridejo fantje kateri so klub popeljali lige višje, bananar pa popelje Olimpijo na najvišji nivo. Mandarić je dal za Olimpijo skoraj 5 mio.€. Kje so naši poslovneži in kje so naše firme, da bi to kupile? Ni jih, ker lastnikom kateri so pokradli firme in privatizirali le te, ni več interes vlagati v šport, ker bodo potem jahte nekoliko krajše. Zato bodimo rajši zadovoljni, da kdo sploh še misli na našo ubogo Olimpijo, pa čeprav ni Slovenec.
walter2
31. 12. 2015 17.12
U4 si pa en velik naivnež!Če nebi bilo zakulisnih scenarijev interes Redknappa za Olimpijo ali kakšen drug klub v Sloveniji bi bil enak ničli!
U4
31. 12. 2015 18.06
Kakšen Redknapp, Walter ? Po moje si ti še večji naivec in kvazi poznavalec. Napisal sem samo kdo je krivec za ogromne dolgove Olimpije. Denar se pa pere v vsem evropskem nogometu. Za te stvari ne rabiš takih imen.
rambek
31. 12. 2015 10.02
-2
Prihaja top trener to je jasno... Trenr ki je vodil najboljse klube v najboljsih ligah... Boste videli...ce nebo uspeha na koncu bo odsel oz hiter preskok v evropo...
RayManzarek
31. 12. 2015 09.08
+5
Res zanimive ideje in pristopi v OL. Prvo prodajo motor ekipe, zaslužijo in potem bi radi vlagali miljone v trenerja??? Dejstvo je, da je prihod iz Premier L. v Slo ligo primerljiv, kot da bi iz F1 sestopil na skiro - pa ne toliko po igri, kot pa glede na velikost lige, infrastruktura, .... vse. Za tak denar, kot bi radi zvlekli dragega trenerja, bi raje obdržali Šporarja in imeli realne upe na osvojitev prvaka in seveda možnost nekaj pokazati v EU pokalih. En tak trener bi/bo klub stal vsaj 2-3 mio. / leto (plača, bonitete, stanovanje, avto, poti do družine, ....) in v kolikor jih trener ne pripelje do grupe v CL, je taka investicija čisti minus. Navijam za MB in želim si močno OL, ker bo imel MB konkurenta, kjer bo potrebno krvavo garati in le z močno konkurenco bo liga močnejša. Na igrišču so igralci in ne trener in vlaganje v igralce je prvo! Žal se potrjuje občutek, da se v OL dogaja nekaj več, nekaj skrito očem in res upam, da se ne bo zgodil hitri vzpon 300 na uro gor in pol bo hitri padec na tla, ko bodo vodilni pokasirali svoje in se hitro umaknili. Dejstvo je tudi, da vodilni v OL na njo niso "čustveno" navezani, ampak le poslovno. Ne živijo v SLO, ne dihajo z navijači v SLO, niso navezani na klub, ... saj gre le za biznis in turbo biznis je ponavadi dal dobiček lastniku, ostalo pa je pogorišče. Upam, da se motim (občutek mi govori prav nasprotno).
TITO 50
30. 12. 2015 20.06
+3
SI NE ZASLUŽIJO DRUZGA KOT IZPAD IZ PRVE LIGE. NEKAJ ČASA BODO SRBI PRAL DENAR PREKO KLUBA POTEM BO PA TAKO TAZPADEL. ČE JIM NEBI BIL TO CILJ BI KLUB VODILI SLOVENCI KI SO LEGENDE KLUBA.
rambek
31. 12. 2015 10.02
-2
Slovenci tega nismo sposobni.. Mandaric in Stojic sta resitvi olimpije.
rambek
31. 12. 2015 10.02
-3
Slovenci tega nismo sposobni.. Mandaric in Stojic sta resitvi olimpije.
U4
31. 12. 2015 16.37
Tito, očitno tudi ti nimaš veliko skupnega s Slovenijo, če pogledam tvoj pravopis.
tikataka12
30. 12. 2015 17.57
+5
Vodilno moštvo menja trenerja :)
CURVANORD Zanetti
30. 12. 2015 17.56
+1
Pa imajo sploh toliko denarja da ga placajo,za kruh in benko verjetno ne bo prisel...
flum
30. 12. 2015 17.47
+3
to ti je naduvan !spomlad bodo pa končal čist na konc tabelce