Prva liga Telekom Slovenije

Tako hitro, kot je prišel, se je tudi poslovil: Rajevac deset dni trener Velenja

Velenje, 27. 06. 2016 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši prvoligaša iz Velenja Rudarja so manj kot tri tedne pred začetkom nove ligaške sezone ostali brez trenerja. Srbski strateg Milovan Rajevac je po desetih dnevih končal sodelovanje s knapi, saj je sprejel nov mednarodni izziv, postal je selektor alžirske nogometne reprezentance.

V novi sezoni na klopi rudarjev ne bo strokovnjaka z dolgoletnimi mednarodnimi izkušnjami in uspehi, s katerim so Ob jezeru smelo začeli pogledovati celo po vrhu slovenskega nogometa, kar pa je bil račun brez krčmarja. Milovan Rajevac, ki so ga v Velenju, 15. junija s sporočilom predstavili kot novo, zelo zvenečo trenersko okrepitev, je s knapi na klopi opravil del priprav na novo sezono, ter se tako hitro, kot je prišel, tudi poslovil. Kot je na svoji spletni strani potrdila britanska mreža BBC, je alžirska nogometna zveza imenovala za novega selektorja. Gre za zdaj že nekdanjega trenerja Velenja.

Milovan Rajevac
Milovan Rajevac FOTO: Reuters
Dvainšestdesetletni Rajevac je največ mednarodne pozornosti požel kot selektor Gane, s katero se je na svetovnem prvenstvu v južnoafriški republiki leta 2010 prebil vse do četrtfinala in končnega sedmega mesta. Rajevac, trener leta v Afriki in v Srbiji bo na alžirski klopi zapolnil vrzel po aprilskem odhodu Christiana Gourcuffa ter bo alžirsko selekcijo v težki skupini z Nigerijo, Kamerunom in Zambijo skušal pripeljati skozi kvalifikacije na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji.

Pasica nogomet je doma na Kanalu A
Pasica nogomet je doma na Kanalu A FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
27. 06. 2016 16.05
+1
A se kje tolk hit menajo trenerje kot pri nas?
tedoVV1CHmedo
27. 06. 2016 11.56
+4
Se vidi, kakšen ugled ima naša liga oz. kakšne plače ponujajo naši klubi.