Prva liga Telekom Slovenije

Tonči Žlogar druga trenerska 'žrtev' v novi sezoni

Kranj, 25. 09. 2017 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po le desetih odigranih krogih v Prvi ligi Telekom Slovenije smo dočakali že drugo trenersko zamenjavo. Upravni odbor kranjskega prvoligaša je namreč zaradi slabih rezultatov Tončiju Žlogarju soglasno izglasoval nezaupnico. Sodu je izbil dno zadnji poraz proti neposrednemu tekmecu z začelja Ankaranu Hrvatinom, po katerem Triglav zaseda zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici.

Tončija Žlogarja, nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki je moštvo Triglava prevzel pred začetkom letošnje sezone, bo na trenerskem mestu zamenjal dozdajšnji športni direktor kluba Siniša Brkić, so sporočili iz kranjskega prvoligaša. Slednji bo tako nekaj časa opravljal obe funkciji.

Tonči Žlogar ni več trener kranjskega Triglava.
Tonči Žlogar ni več trener kranjskega Triglava. FOTO: Damjan Žibert

"Večkrat smo poudarjali, da smo klub, ki da priložnost tako trenerjem kot igralcem. Tako je bilo tudi s Tončijem Žlogarjem. Imel je mir, spodbudno okolje in pogoje, da bi lahko naredili nekaj več. Žal se ni izšlo. Seveda ni odgovornost samo njegova, je pa večinska. Trenutno ekipa ne daje tega, kar zmore in kar je dajala lani. Navajeni smo bili zmagovati, krivulja uspehov je bila obrnjena navzgor. Zdaj se je obrnila in po zadnji tekmi je uprava sklenila, da je aktualni trener ne more več obrniti. Žlogar je izjemen trener in odlična osebnost. Verjetno predobra za posameznike v ekipi, ki potrebujejo trdnejše usmeritve pri delu. Vse bi bilo drugače, če bi se prvih nekaj tekem obrnilo nam v prid. A stavili smo na mlado ekipo, ki jo je potrebno voditi. Do zdaj nam to ni najbolje uspevalo. Sam lahko dam Tončiju samo javno priporočilo. Je delaven, željan učenja, zavzet in upam, da kmalu najde novega delodajalca. Kljub slabšim rezultatom nam je pomagal razgaliti naše slabosti in želim si, da jih čimprej popravimo. Njemu pa vse dobro, klubska vrata so mu vedno odprta," je za uradno klubsko spletno stran ob spremembi na trenerskem položaju dejal predsednik Triglava Beno Fekonja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik113089
26. 09. 2017 22.16
+0
Funkcije trenerja in športnega direktorja bo istočasno opravljal človek, ki je sam kot športni direktor zamočil vse kar zamočiti se je dalo.... Smrdi po Domplanu...
natolcevanjenapolno
26. 09. 2017 04.34
+5
naj se raje bavi z odvetništvom
kor22
25. 09. 2017 20.58
-5
kolko jaz vem je Anton, če pa uporabljate vzevek pa dajte vsaj v narekovaj.