Prva liga Telekom Slovenije

Domžalčani so 'vroča roba': Trajkovski odpotoval na Nizozemsko, podpisal bo za Twente

Domžale, 30. 07. 2016 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometni klub Domžale z odličnimi predstavami v zadnjih letih na svoje tekme privablja vse več skavtov bogatejših nogometnih klubov, ki podrobno spremljajo razvoj igralcev dvakratnih državnih prvakov. Tokrat so svojo tarčo našli predstavniki nizozemskega Twenteja ...

Mariborčan Dejan Trajkovski je v letošnjo sezono vstopil odlično, saj je bil na uvodnih treh evropskih tekmah med najboljšimi posamezniki v ekipi, svoje dobre igre pa je kronal z golom na gostovanju v Soligorsku.

Derbi 3. kroga PLTS med Domžalami in Mariborom, to bo hkrati dvoboj edinih slovenskih ekip, ki še nastopata v Evropi, bomo prenašali v nedeljo od 20. ure na Kanalu A in VOYO. Tekmo bo komentiral Tomaž Lukač, studijski del pa bo ob gostu Jožetu Prelogarju vodil Tomaž Klemenčič.
Bočni nogometaš, ki je član rumenih leto in pol, bo letošnjo sezono kot posojen nogometaš najverjetneje odigral v dresu trinajstouvrščenega kluba nizozemske Eredivisie v minuli sezoni: "Twente je že nekaj časa podprobno spremljal Dejana. Po nekaj poizkusih smo le našli skupni jezik in se uspeli dogovoriti. V kolikor ne bo nepričakovanih zapletov, bo kmalu registriran na Nizozemskem," je skorajda zaključen dogovor med kluboma za uradno spletno stran kluba potrdil športni direktor Matej Oražem in dodal. "Za Dejana je to idealna priložnost, da nadaljuje strm vzpon kariere, ki se je začel ob prihodu v naš klub. Po dogovoru bo eno leto najprej igral kot posojen igralec, nato pa ga imajo Nizozemci možnost odkupiti. Obenem smo se dogovorili tudi za podaljšanje pogodbe, v kolikor bi se Dejan vrnil."

Dejan Trajkovski na tekmi proti Koprčanom.
Dejan Trajkovski na tekmi proti Koprčanom. FOTO: Damjan Žibert
Dejan Trajkovski je v dresu dvakratnih državnih prvakov odigral 44 prvenstvenih, 6 pokalnih in 5 evropskih tekem. Čeprav je v članski konkurenci dobre tri sezone odigral že v Mariboru, je šele v Domžalah dosegel svoj prvi gol. To se je zgodilo 1, avgusta 2015 v ljubljanskih Stožicah. Drugega pa je, kot že rečeno, dodal v letošnji sezoni na gostujoči tekmi proti Šahtjorju, ki je bila, kot kaže, tudi njegova predzadnja v dresu dvakratnih prvakov. Od Domžal se je poslovil na občinskem derbiju proti Radomljam, na katerem se je tudi lažje poškodoval. Trajkovski se že mudi v Enschedeju, kjer je opravil zdravniške preglede. Čaka ga prijateljska tekma proti Konyasporju, na kateri se bo pomeril z nekdanjim kapetanom Domžal Nejcem Skubicem. Uradna potrditev dogovora pa se, kot trdijo na domžalski spletni strani, pričakuje v ponedeljek.

Domžale - Maribor
Domžale - Maribor FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
30. 07. 2016 20.39
+1
Crnic ima ponudbo od liecester city-ja
k-o-s-t
30. 07. 2016 17.25
+5
Zaho spustil kot neperspektivne več talentov, ki bodo kmalu po transfermarktu vredni več kot celotna zdajšnja ekipa NK Maribor.
Mungos2
30. 07. 2016 17.03
+12
Dejan, srečno in hvala za igre v domžalskem dresu !!!
zokilegija
30. 07. 2016 14.38
+14
Naj ti rata :-)