Prva liga Telekom Slovenije

Travner: Generalka ni uspela, a v igri je bilo veliko dobrih stvari!

Celje, 19. 02. 2018 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši NK Celja po uspešnih pripravah v Umagu in nekoliko manj uspešni generalki z Mariborom (4:1), z nestrpnostjo pričakujejo začetek spomladanskega dela prvenstva. Dvoboja z Olimpijo se zelo veseli kapetan moštva Jure Travner.

So bile priprave na naporno pomlad, ko boste aktivni tako v prvenstvu, kot tudi pokalu, uspešne?
"Rekel bi, da so bile. Pomembno je, da smo se fantje, imamo kar nekaj novincev, ujeli na zelenici. Verjamem, da na igrišču že uresničujemo nekatere trenerjeve zamisli, da bomo napredovali iz tekme v tekmo. Prostora zato je ogromno."

Rumeno-modri dres bodo pomladi nosili nekateri že uveljavljeni nogometaši, ki pa se vračajo po poškodbah. Kako sta se z moštvom ujela Jan Andrejašič in Žan Benedičič?
"Takoj se vidi, da gre za kakovostna nogometaša, a žal sta bila zaradi poškodb nekaj časa izven pogona. Verjamem, da bosta kmalu ujela priključek s fanti, ki redno igrajo in bosta predstavljala nevarnost za tekmeca. Ta hip je najbolj pomembno, da se v novem delovnem okolju počutita dobro."

Na generalki z Mariborom ste ob štirih prejetih golih (4:1), dobili ustrezno opozorilo, da je potrebno v igri še marsikaj postoriti. Kako ste doživeli to zares zahtevno preizkušnjo, ko vam je nasproti stal udeleženec Lige prvakov Maribor?
"Rezultat vsekakor ni bil takšen, kot smo si ga želeli. Drži, da so bile v naši igri vidne pomanjkljivosti, a bilo je kar nekaj dobrih stvari. Trener vsekakor po takšnih dvobojih lažje začne iskati udarno enajsterico. Prvenstvo je pred vrati, imamo še nekaj treningov in potem že vsi komaj čakamo obračun z Olimpijo."

Kapetan Celjanov Jure Travner z nestrpnostjo pričakuje obračun z Olimpijo, ki ga bomo v nedeljo neposredno prenašali na Kanalu A.
Kapetan Celjanov Jure Travner z nestrpnostjo pričakuje obračun z Olimpijo, ki ga bomo v nedeljo neposredno prenašali na Kanalu A. FOTO: Damjan Žibert

Preveč kakovosten tekmec za uvod v letošnjo pomlad?
"Dobro je igrati s kakovostnimi nasprotniki, takšnimi, ki znajo razkriti slabosti v igri moštva. Želimo si, da bi, ko gre za rezultat, pozitivno krenili v drugi del sezone, a verjamem, da poraz ne bi bil tragedija."

Je glavni trener Dušan Kosič, skupaj z vodstvom kluba predstavil cilje za spomladanski del prvenstva?
"Je, a cilji so bolj interne narave. Moj osebni je, da bi zmagali na vsaki tekmi. Na lestvici želim, da bi sezono končali čim višje, morda ujeli Evropo. A imamo še drugo možnost, to je da si preko pokalnega tekmovanja, priigramo nastopanje v katerem izmed evropskih pokalov."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.