Prva liga Telekom Slovenije

Trener Radomljanov pred pomembnima tekmama: Tako proti Krškemu kot Mariboru gremo na zmago

Radomlje, 16. 03. 2017 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Radomelj v soboto čaka pomemben obračun v boju za obstanek v Prvi ligi. V Domžalah bodo v 25. krogu gostili Krčane, ki so po zadnji tekmi zamenjali trenerja. Strateg Radomljanov Adnan Zildžović poudarja, da gredo tako proti ekipi, ki se skupaj z njimi in Aluminijem bori za obstanek, kot tudi vodilni ekipi Maribora, pri kateri bodo gostovali v 26. krogu, na zmago.

Radomljani gredo tudi na tekmi z Mariborom na zmago.
Radomljani gredo tudi na tekmi z Mariborom na zmago. FOTO: Aljoša Kravanja

"Za nas je vsaka tekma pomembna. Vsako tekmo gremo na zmago. Na prvih treh tekmah se nam dobra igra rezultatsko ni obrestovala, nismo izkoristili številnih priložnosti. Plačali smo davek neizkušenosti. Pa tudi nasprotniki so imeli veliko sreče," je za 24ur.com uvodoma razložil trener NK Radomlje Adnan Zildžović. "Še vedno nismo vrgli puške v koruzo, poskusili bomo vse, da ostanemo v ligi, dokler obstajajo teoretične možnosti. Seveda tako, da igramo dober nogomet. Igralci so zelo talentirani, rabijo način igre, ki bo doprinesel k jihovem nogometnem razvoju. Vse bomo naredili, da ostanemo v ligi, seveda v duhu fairplaya,'' je še pojasnil nekdanji nogometaš, ki je dobršen del kariere preživel tudi na slovenskih zelenicah. Zildžović, ki živi v Krškem, pravi, da gredo Radomljani na vsaki tekmi na zmago: "Vsako tekmo gremo na zmago. Tudi proti Mariboru naslednji vikend bomo šli na zmago. To je filozofija nogometa, da nihče ni premagljiv. Mi nobenega ne podcenjujemo, ampak nikogar se ne bojimo.''

Nogometaši Radomelj so novega trenerja Zilždovića dobili tik pred začetkom spomladanskega dela, potem ko so se razšli z Robertom Pevnikom, tako da se je Zilždović moral hitro spoznati z veliko skupino igralcev. "Vsi so željni dela, maksimalno zavzeti, moram pohvaliti igralce, edino, kar manjka temu moštvu, je malo izkušenj. Nimamo igralcev, ki bi imeli odigranih dvesto do tristo prvoligaških tekem. To se nam je poznalo na vseh treh tekmah spomladanskega dela," je zaključil trener Radomelj. Ta je še izpostavil, da v klubu ni cilj zgolj rezultat, temveč tudi napredek nogometašev: "Dokaj dobro smo se spoznali  v tem kratkem času. Dvignili smo raven z drugačnim načinom treniranja, treningi so bolj intenzivni. Vse bomo naredili, da nam bo uspelo ob razvoju igralcev, na kar ne smemo pozabiti."

Zadnjeuvrščena ekipa lige je sicer nazadnje zmagala 30. novembra, ko je prišla do presenetljive zmage nad Domžalami. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
16. 03. 2017 13.55
+2
Kako butasta izjava, mi nobenega ne podcenjujemo !!!!!!!!!!!! Kako pametni komentarji Adnana. Izpadli boste in amen !!!
zeleleni
16. 03. 2017 12.08
-1
pa spet sami Štajerci oh
SavaRe
16. 03. 2017 12.54
+0
videonadzor
16. 03. 2017 11.16
+3
kaki članek...vauuu....intertriperator 100%....ha,ha
SavaRe
16. 03. 2017 11.13
+5
V Maribor pridejo po petardo.
mackon08
16. 03. 2017 11.07
+5
Oni lahko gredo po zmago, samo prišli pa ne bodo nikamor, razen do 2 lige.