Prva liga Telekom Slovenije

Trener Rudarja Krčmarević: Nad slovensko ligo sem pozitivno presenečen

Velenje, 27. 08. 2016 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši velenjskega Rudarja ta hip zasedajo nehvaležno predzadnje mesto v PLTS, a zaradi tega v taboru knapov ne prižigajo alarma, saj so prepričani, da bodo v naslednjih krogih popravili položaj na lestvici. Morda že po gostovanju v Kidričevem proti žilavemu Aluminiju.

Slobodan Krćmarević in Darko Milanič
Slobodan Krćmarević in Darko Milanič FOTO: Damjan Žibert
Pred nadaljevanjem prvenstva v PLTS so v taboru velenjskega Rudarja za nkrudarvelenje.com opravili obsežnejši intervju s strategom knapov, Slobodanom Krčmarevićem. "V prvih krogih smo zabeležili nekaj dobrih iger in dobrih rezultatov, zlasti proti dobrim oziroma kar najboljšim slovenskim ekipam, kot sta Olimpija in Koper, kjer smo osvojili vse točke, uspel nam je tudi zelo dober drugi polčas na tekmi proti Mariboru, po drugi strani pa smo prikazali tudi slabše predstave predvsem proti Domžalam in na zadnji tekmi proti Gorici. Spremenljive igre bi pripisal temu, da se je ekipa sestavljala postopoma in po moji evidenci večina igralcev ni opravilo celotnih priprav, 60% igralcev ni v dobri fizični pripravljenosti, kar se opazi tudi v določenih delih tekem, ko imamo padce v igri in žal ravno v teh trenutkih tudi prejemamo zadetke," je za uradno spletno stran velenjskega prvoligaša razpredal 51-letni srbski strokovnjak, ki na vsa usta hvali slovensko prvo ligo.
Pogoji za delo v Sloveniji so fantastični: infrastruktura, stadioni in tereni so odlični. Prav tako tudi v Velenju, kjer imamo resnično izjemne pogoje za delo.
"Nad slovensko nogometno ligo sem izredno pozitivno presenečen. Pogoji so fantastični: infrastruktura, stadioni in tereni so odlični. Prav tako tudi v Velenju, kjer imamo resnično izjemne pogoje za delo. Igra v slovenski ligi je čista, prav tako je tudi sojenje na nivoju, čeprav se pripetijo določene napake, do katerih pa ne prihajajo namerno in so del nogometa," je za internet stran Rudarja še dejal Krčmarević in potožil: "Ob mojem prihodu smo imeli zelo težko in občutljivo situacijo, saj vemo, da je Milovan Rajevac vodil ekipo v začetnem delu priprav, sam pa sem v klub prišel z zamudo kakšnih 20 dni. Nismo imeli prav veliko časa, vse smo delali hitro in sproti, tako so tudi prihajali igralci. To nam je močno otežilo situacijo, saj je nedvomno lažje začeti z ekipo od prvega dne in imaš kot trener tudi večji vpliv na sam izbor igralcev." Pri Rudarju imajo navkljub trenutnemu predzadnjemu mestu v loigi kar visoke cilje v sezoni.

Spomin na odmevno zmago Rudarja proti prvakom v Stožicah.
Spomin na odmevno zmago Rudarja proti prvakom v Stožicah. FOTO: Miro Majcen
"Prestopni rok še ni končan in na nekaterih pozicijah bi nam prav prišle še kakšne okrepitve, en obrambni igralec, vezist in napadalec, vse pa je pogojeno z našimi zmožnostmi in proračunom. Sicer mislim, da je jedro ekipe popolnjeno, zadnje okrepitve so bili mlajši igralci, kot recimo Sven Dodlek, ki je prišel iz Maribora. Načrt za to sezono, poleg tega, da klub stabiliziramo in da smo čim višje uvrščeni na lestvici je, da poskušamo vzgojiti nove mlade igralce, ter da klub opravi še kakšen prestop, kot je bilo to v primeru Maria Babića, ki je prestopil k belgijskemu drugoligašu Tubizeju."
Z nestrpnostjo čakamo na reprezentančni premor, saj nismo dovolj fizično pripravljeni. Igralci so v klub prihajali skozi celotno obdobje in nismo bili skupaj od prvega dne.

Knape v sedmem krogu PLTS čaka gostovanje v Kidričevem. "Aluminij je eno izmed prijetnejših presenečenj začetka letošnje sezone. Dosegli so nekaj presenetljivih rezultatov. Premagali so tudi Maribor v Ljudskem vrtu, tako da jim čestitam in v nedeljo pričakujem zares težek obračun. Rudar vsako tekmo cilja na zmago, s to miselnostjo smo krenili v tekme proti favoriziranim ekipam, kot so Olimpija, Maribor in Koper in nimamo razloga, da s tem nebi nadaljevali. Ogledal sem si tekmo med Aluminijem in Krškim in opazil, da so v Kidričevem odlični pogoji za igro, igrišče je odlično. Verjamem, da se bomo v dobrih pogojih na igrali in naj zmaga boljši."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DavorPraprotnik
27. 08. 2016 13.36
-5
Najprej naj kako bukvo prebere KAKO PRAVILNO POSTAVITI ENAJSTERICO sele nato naj govori..
tedoVV2HCmedo
27. 08. 2016 12.27
-5
Pozitivno presenečen???? Ma nemoj! Vjerovatno si to rekao kad si bio u jednoj krčmi in imao u sebi mnogo vina...
CURVANORD Zanetti
27. 08. 2016 12.15
-3
Tudi jaz sem presenecen v slovenski ligi spremljamo dominacijo 2 igralcev Suler in Kirm
Trend2
29. 08. 2016 16.57
Trend2
29. 08. 2016 16.57