Prva liga Telekom Slovenije

Triglav do prve zmage v sezoni, v Kranju padlo Krško

Kranj, 14. 10. 2017 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Nogometaši kranjskega Triglava so v 12. krogu PLTS pred domačimi gledalci premagali Krško in zabeležili prvo zmago v novi sezoni (3:1). Matej Poplatnik je imel največ zaslug zanjo, saj je prispeval dva zadetka. Celjani so pod vodstvom trenerja Dušana Kosiča pretrpeli prvi poraz v Novi Gorici (1:2).

Elvis Džafić
Elvis Džafić FOTO: Damjan Žibert
Gorenjci so v 12. krogu, na tretjini prvenstva, vendarle dočakali prvo zmago v sezoni. Matej Poplatnik je imel največ zaslug zanjo, saj je prispeval dva zadetka. Kranjčani, ki so na prvi medsebojni tekmi v sezoni igrali neodločeno, so se z novimi tremi točkami vsaj začasno otresli zadnjega mesta, medtem ko so Krčani, pri katerih se je med strelce znova vpisal Miljan Škrbić, ostali v sredini lestvice. Čeprav so bili po posesti žoge v prvem polčasu Krčani enakovredni domačinom, pa so bili slednji z njo precej konkretnejši. Krčani so sicer povedli v deseti minuti, ko je Miljan Škrbić unovčil enajstmetrovko, ki jo je z vlečenjem - prav Škrbićevega - dresa zakrivil David Zec. Za vodilnega strelca lige je bil to deseti zadetek v sezoni. Škrbić je nase opozoril še v 16. minuti, ko je malce z leve strani kazenskega prostora meril mimo gola. Večkrat so bili nevarni gostitelji, ki so dvakrat poskusili že v peti in šesti minuti, v 19. minuti pa je Matej Poplatnik izenačil na 1:1. Marko Jakolič je storil prekršek prav nad najboljšim strelcem Triglava, ta pa je z bele točke dosegel svoj skupno šesti zadetek v sezoni, že petega z najstrožje kazni. V 24. minuti je Matej Podlogar z desne strani kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže. Pet minut pozneje pa so Kranjčani tudi nekoliko srečno povedli. Po podaji pred vrata je žoga zadela nesrečnega in nespretnega Lea Ejupa, od katerega se je odbila v mrežo Krčanov. Zadnjo lepšo priložnost v prvem delu je imel Alen Krcić, ko je s približno desetih metrov streljal mimo gola v 40. minuti.

Siniša Brkić
Siniša Brkić FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu je najprej, v 55. minuti, zagrozil David Tijanić, domači nogometaš je žogo z 20 metrov poslal čez gol. Še v isti minuti pa so Gorenjci povedli s 3:1, potem ko je ob neuspešnih posredovanjih Marka Krajcerja in Jana Gorenca v kazenski prostor prišel Poplatnik in z 12 metrov zabil še svoj sedmi zadetek v sezoni, s čimer na strelski lestvici zaostaja le za Škrbićem. V 67. minuti je na drugi strani do strela z glavo prišel Klemen Šturm, Elvis Džafić pa je bil na mestu. V 69. minuti je po podaji z desne strani Gorenc skorajda "ponovil vajo" Lea Ejupa iz prvega polčasa, saj je žogo usmeril proti lastni mreži, pravočasno pa jo je ujel Marko Zalokar. V 76. minuti je z glavo poskusil Dino Suljević, a je bil nenatančen. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Prvi poraz Kosiča na celjski klopi

Tekma v Novi Gorici se je začela s polurno zamudo, saj so imeli Celjani na poti na Primorsko nekaj težav z gnečo na cesti. Mogoče jim je tudi ta toliko ponagajala, da so prekinili niz štirih neodločenih izidov (in petih tekem neporaženosti). Gorica, ki je pogrešala branilca Alena Jogana in Matijo Škarabota, Miha Gregorič pa je bil zgolj na klopi, je z goloma Rifeta Kapića in Kyriana Nwabuezeja prišla do svoje šeste zmage v sezoni, s katero se je točkovno izenačila s tretjeuvrščenim Rudarjem. Prvi polčas so dobili Novogoričani, čeprav so bili Celjani, ti so igrali brez kaznovanega kapetana Jureta Travnerja in poškodovanega Nina Pungarška, večinoma nevarnejši in več pri žogi. Primorci so povedli v 21. minuti. Jaka Kolenc je poslal dolgo podajo v kazenski prostor gostov, tam je žogo lepo ustavil Rifet Kapić, jo spravil čez Metoda Jurharja in nato v prazno mrežo. To je bil četrti Kapićev gol v sezoni. Novogoričani so povedli v obdobju, ko so Celjani vršili napad za napadom. Prvič so bili nevarni v 11. minuti, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Rudi Požeg Vancaš, Grega Sorčan pa se je izkazal. Pet minut zatem je Jucie Lupeta z desetih metrov meril malo mimo gola, v 17. minuti pa je Filip Dangubić slabo streljal z roba kazenskega prostora. V 20. minuti je Janez Pišek močno ustrelil z več kot 20 metrov, toda žogo poslal le za malenkost previsoko. Nato je še dvakrat nase opozoril Lupeta, najprej je v 26. minuti z glavo iz bližine meril mimo gola, v 28. pa je v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol.

Tadej Vidmajer
Tadej Vidmajer FOTO: Aljoša Kravanja

V drugem polčasu je imel gostujoči trener Dušan Kosič precej smole s prvo menjavo, Nikola Gatarić je namreč le nekaj sekund po vstopu v igro staknil poškodbo roke in moral z igrišča. V 66. minuti pa so domači podvojili prednost. Dejan Žigon je z leve strani podal do vtekajočega Kyriana Nwabuezeja, ki je nato premagal še Jurharja za svoj drugi zadetek v sezoni. Tudi pri njegovem prvem - na prejšnji tekmi proti Olimpiji - je bil podajalec Žigon, ki je pri treh asistencah v sezoni. V 72. minuti današnje tekme je Žigon še streljal z leve strani kazenskega prostora, a bil le malce premalo natančen. V 76. minuti so Celjani znižali zaostanek. Po podaji Rudija Požega Vancaša s prostega strela z leve strani je bil najvišji v skoku Elvedin Džinić, ki je z glavo zadel za 2:1 in za svoj drugi gol v sezoni. V 83. minuti je imel Mitja Križan priložnost za izenačenje, a je Sorčan žogo po njegovem strelu z glavo odbil. Na drugi strani je v 89. minuti močno z desne strani streljal Kapić, a žogo poslal mimo druge vratnice, malce pozneje je imel na robu kazenskega prostora povsem odprt strel Žigon, a je žogo poslal visoko čez gol, Mark Gulič pa je v sodniškem dodatku iz ugodnega položaja zgrešil cilj.

Pol ducata golov v mreži Ankarančanov

Domžale so napolnile gol Ankarana.
Domžale so napolnile gol Ankarana. FOTO: Miro Majcen

Prvi medsebojni dvoboj teh dveh tekmecev se je v tej sezoni končal s 3:1 za Domžale. Te so bile tokrat še bolj prepričljive. Zadnjeuvrščenim Primorcem so tokrat nasule kar pol ducata golov. S četrto zmago so se povzpele na peto mesto prvenstvene lestvice. Domžale so tako prekinile niz treh tekem brez zmage. Domžalčani so že v prvem polčasu odločili zmagovalca. Primorci so v vseh 45 minutah sprožili vsega en strel, mrežo pa so ohranili nedotaknjeno do 27. minute, ko je zadel Nermin Hodžić, ki je sprožil s približno 15 metrov. Po še nekaj priložnostih domačih so slednji prednost podvojili v 38. minuti. Po podaji Senijada Ibričića iz kota je na prvi vratnici žogo z glavo podaljšal Amedej Vetrih, ob drugi vratnici pa je bil Tilen Klemenčič, ki je z nogo zadel za 2:0. Tretji zadetek so Primorci prejeli v 43. minuti. Zeni Husmani je na desni strani našel Hodžića, ta je prodrl v kazenski prostor in podal pred vrata. Najprej Husmani žoge s peto ni zadel, za njim pa je bil na pravem mestu Ibričić, ki jo je poslal v mrežo za 3:0. V drugem polčasu so Domžalčani povečali prednost v 58. minuti, ko je s sedmih metrov žogo v mrežo poslal Petar Franjić. Zanj je bil to peti gol v sezoni. Že pred tem, v 47. minuti, je Hodžić s strelom s 13 metrov za malo zgrešil cilj. V 60. in 61. minuti so končno nase opozorili tudi gosti, natančneje Raoul Delgado, ki je bil malce premalo natančen, in Vinko Cerovec, čigar strel je Dejan Milić ukrotil. V 77. minuti so bili domači blizu petega zadetka, toda Rubin Hebaj je s šestih metrov zadel le vratnico. Do konca tekme so imeli oboji še nekaj (pol)priložnosti, eno svojih pa so v 90. minuti unovčili domačini, natančneje Hodžić, ki je po lepi podaji prišel v kazenski prostor in nato rutinirano zadel za 5:0. Končni izid je po podaji Hebaja z leve strani iz bližine postavil Ibričić.

Izid:
Triglav Kranj - Krško 3:1 (2:1)
Poplatnik 19./11-m, 56., Ejup 29./ag; Škrbić 10./11-m

Gorica - Celje 2:1 (1:0)
Kapić 21., Nwabueze 66.; Džinić 76. 

Domžale - Ankaran Hrvatini 6:0 (3:0)
Hodžić 27., 90., Klemenčič 38., Ibričić 43., 92., Franjić 57.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krancan123
15. 10. 2017 10.34
+8
Tooo bravo TRIGLAV!!!
luzarf@arcor.de
14. 10. 2017 15.05
-11
Kranjcani? in koliko Kranjcanov igra pri triglavu? kje ste pa vidli Kranjcana igrati Nogomet?
dajno
14. 10. 2017 17.56
+9
Isto velja za večino kljubov. Tudi v tujini!
rjavookisan
15. 10. 2017 09.30
+8
ta izjava je pa za na radio....kera huda inteligenca:D
krancan123
15. 10. 2017 11.01
+6
mal si poglej statistiko predn komentiraš....majm....un