Prva liga Telekom Slovenije

Triglavani objukujejo zamujene priložnosti proti Ankaranu, a sedaj gledajo le na obračun s prvaki

Kranj, 19. 07. 2017 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za bordo-belimi iz Kranja je uvodna preizkušnja v novi tekmovalni sezoni. Orli so vnovič člani elitne družbe, kjer so se najprej srečali s starim znancem NK Ankaran in domov odpeljali točko. Trglav na premierni domači tekmi v soboto popoldan (16.30) čaka obračun s prvaki iz Maribora. Prenos bo na Kanalu A.

"To je bila specifična tekma, saj je ekipa Ankarana zelo spremenjena in zato velika neznanka. V prvem delu smo imeli prepočasen pretok žoge zato tudi nismo bili dovolj nevarni, v drugem polčasu pa, ko smo zaigrali z dvema napadalcema, smo si pripravili veliko zrelih priložnosti in bili boljše moštvo. Zaslužili bi si zmago, vseeno pa moram pohvaliti fante, ki so res dali vse od sebe. Bile so pomanjkljivosti, ki jih bo seveda potrebno odpravljati na treningih," se uradne prve tekme sezone PLTS spominja trener kranjske ekipe Tonči Žlogar.

Jernej Gvardjančič, Kristjan Arh Česen, David Zec, Ožbej Kuhar in Marko Gajić so v dresu Triglava debitirali v PLTS.
Če Orli v prvem delu še niso bili prepričljivi, pa so bili v nadaljevanju veliko bolj nevarno moštvo. "V prvem polčasu smo imeli več težav, saj je močno pihalo proti našemu golu, domači pa so vztrajno igrali v globino. Mi smo tudi hitro izgubljali posest in nikakor nismo uspeli vzpostaviti ravnovesja. Hitro se nam je poškodoval še Vlado Šmit in smo bili prisiljeni v rošade. Kakorkoli, točka proti ekipi, ki bo verjetno neposredni konkurent, je za sam začetek v redu."

Tonči Žlogar
Tonči Žlogar FOTO: Damjan Žibert
Razloge za to, da so gostje v nadaljevanju dominirali, gre verjetno iskati tudi v boljši fizični pripravljenosti. 
Dvoboj drugega kroga PLTS med Triglavom in Mariborom bomo v soboto od 16.30 naprej prenašali na Kanalu A.

"Se strinjam, da je ekipa dobro fizično pripravljena, a še nismo na maksimumu, predvsem pri hitrosti in eksplozivnosti še ne. V drugem delu smo si več upali, z vsako uspešno potezo ali podajo je rasla samozavest, kar je le pozitivno. Ponavljam, lahko nam je žal vseh zapravljenih priložnosti," je ob koncu za uradno spletno stran kluba še dejal Tonči Žlogar, ki je skupaj s sodelavci sprejel odločitev, da odpove prijateljsko tekmo z izraelskim prvoligašem Ashdodom. "Malce so nas prizadele poškodbe, v prvi vrsti vratarja in kapetana Elvisa Džafiča. Nikakor ne želimo tvegati še kakšne poškodbe, ki bi nas morebiti doletela pred tekmo z državnimi prvaki. Ob tem se želimo na tekmo z Mariborom kar najbolje pripraviti, zato smo torkov obračun preložili," je ob tem dejal trener NK Triglav Kranj Tonči Žlogar.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
20. 07. 2017 10.18
Objukujejo? Slovenščina? Sedi: 1!
toti mišek
19. 07. 2017 22.56
-4
ma tle se govori o rudarstvu in metalurgiji?