Prva liga Telekom Slovenije

V četrtek bodo igralci imeli na računih denar

Velenje, 23. 03. 2016 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši velenjskega Rudarja bodo že jutri imeli na bančnih računih zaostale plače, licenciranje naj bi bilo urejeno, po zagotovilih predsednika Mitje Kamenika pa se za Rudar pišejo lepši časi. Na pomoč sta jim priskočili slovenski podjetji in občina.

Nogometaši velenjskega Rudarja v spomladanskem delu državnega prvenstva ne blestijo. Poraz s Krčani je bil zelo boleč, zmaga na Bonifiki sladka, skalpa proti Mariboru oz. Olimpiji na Stožicah pa ni nihče pričakoval. Mnogi za nekoliko skromnejše rezultate od pričakovanega vidijo v trenerju Jerneju Javorniku, spet drugi kot razlog za ne najboljše predstave članskega moštva navajajo finančne težave kluba. "Ni lahko, a licenciranje smo rešili. Fantje bodo imeli že jutri na računu tri zaostale plače. Zelo smo se trudili," je za 24ur.com povedal predsednik kluba Mitja Kamenik, ki je imel, kot tudi drugi z izjemo rokometnega kluba Gorenje Velenje, v Šaleški dolini, veliko težav z iskanjem sponzorjev.

Velenjčani niso finančnih težav nikoli izpostavljali kot destruktorja pri doseganju dobrih rezultatov.
Velenjčani niso finančnih težav nikoli izpostavljali kot destruktorja pri doseganju dobrih rezultatov. FOTO: Miro Majcen

Neuradno bo klub poplačal dolg v višini 160 tisoč evrov. Vodilni verjamejo, da bodo s poplačilom zaostalih obveznosti vsaj malo 'prebudili' člane, ki se močno trudijo, a rezultatov zaenkrat še ni. Morda bo drugače že po reprezentančnem premoru, ko bo najverjetneje razkrito tudi ime podjetij, ki sta obubožanemu klubu priskočili na pomoč. Po zagotovilih iz Velenja gre za slovenski podjetji, ki vidita velik interes v vlaganju v velenjski klub, za nameček pa je svoje obveznosti nekoliko predčasno, do kluba izpolnila Mestna občina Velenje (denar namenjen programom športnih društev).

Za knape je torej finančno gledano posijalo sonce, zdaj manjkajo le še rezultati in vsi v klubu bodo lažje dihali. Težavo predstavljajo le neposredni rdeči kartoni, saj denimo proti Celju, moštvu ne bo mogel pomagati vezist Klemen Bolha, ki je v Stožicah prejel rdeči karton.

Niso na zeleni veji
Čeprav mnogi že sanjajo o tem, da je klub na zeleni veji, temu še ni tako. A z boljšim nadaljevanjem sezone, bi lahko v prihodnje začeli na stadionu ob Jezeru, govoriti tudi o tem. Kakovostnih igralcev je v moštvu kar nekaj, če bodo črne minute po reprezentančnem premoru zmanjšali na minimum, bo vsem lažje. Trener Javornik mora zdaj v nosilcih igre prebuditi še malo žara. "Jaz verjamem, da bodo fantje že na naslednjem obračunu pokazali pravi obraz, želim si izdatne podpore s tribun in potem verjamem, da nihče več ne bo razmišljal o tem, da se nam tresejo tla pod nogami, da je ogrožen prvoligaški status," je zaključil Kamnik, ki zelo pozitivno zre v prihodnost velenjskega nogometa.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
23. 03. 2016 17.10
-4
torej je novi gazda ki je kupil olimpijo drzal besedo za poraz bodo prejeli eurcke da bodo imeli za placo pa to