Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: V Krškem brez zmagovalca, V Kopru pa veselje Domžalčanov

Krško, 22. 10. 2016 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Krškega in Aluminija so se v tekmi 14. kroga PLTS razšli z neodločenim izidom 2:2. Krčani so v zadnjih treh krogih igrali z ekipami z vrha prvenstvene lestvice, v dvoboju z Domžalami, Olimpijo in Gorico pa so se točke veselili le v prejšnjem krogu v Novi Gorici.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Krško - Aluminij
    04:25
    Vrhunci tekme Krško - Aluminij
  • Vrhunci tekme Koper - Domžale
    03:21
    Vrhunci tekme Koper - Domžale

Med tednom so na svojem igrišču izgubili prvi četrtfinalni pokalni obračun z Domžalčani, praznih rok so v pokalnem tekmovanju ostali tudi nogometaši Aluminija, ki so proti Olimpiji v gosteh izgubili z 1:2, zato pa so se v prvenstvu po zmagi nad Radomljami le za točko približali Krčanom. Po današnjem remiju je razlika med ekipama ostala ista, v razburljivi končnici so v sodnikovem dodatku povedli domači nogometaši, nato pa je Josip Zeba ob dveh igralcih manj postavil končni izid. V prvem delu sezone je Krško v Kidričevem slavilo s 3:0, toda na zadnjih tekmah so varovanci trenerja Bojana Špehonje prikazali veliko boljšo igro, prvi pa so zapretili tudi na današnjem obračunu v Krškem, a je strel Aleksandra Srdića ni zadel cilja. Zato pa je bil veliko bližje zadetku Damjan Vuklišević, ki je po kotu s strelom z glavo zadel prečnik že premaganega Luke Janžekoviča, novo priložnost za vodstvo pa so imeli domači nogometaši v 13. minuti, ko je bil Martin Kramarić popolnoma sam pred gostujočimi vrati, vendar je z okoli 13 metrov meril visoko čez vrata. Kar iz dveh poskusov ni uspelo domačinom, je v 18. minuti Nemanji Jakšiću, ki je po prostem strelu z desne strani prišel do odbite žoge približno 25 metrov od domačih vrat, s strelom iz prve pa je presenetil Marka Zalokarja, ki je na gol črti obstal kot vkopan.

Ibrahim Arafat Mensah
Ibrahim Arafat Mensah FOTO: Damjan Žibert
Le pet minut pozneje je bil v priložnosti za zadetek še Žiga Škoflek, vendar je domača mreža tokrat ostala nedotaknjena, tako kot gostujoča po obetavnem napadu Krčanov, a je Damir Sadiković z roba kazenskega prostora streljal čez gol. V zadnji minuti prvega polčasa je imel lepo priložnost za izenačenje še Filip Dangubić, vendar je Janžeković njegov strel in neposredne bližine zaustavil, medtem ko bi imeli gostje preko Francesca Tahiraja v sodnikovem dodatku svoje vodstvo lahko povišali. Drugi polčas se je za domačo ekipo začel obetavno, kajti že v 54. minuti so izid izenačili. Dangubić je na robu kazenskega prostora lepo podal do Ibrahima Arafata Mensaha, ki je preigral Janžekovića ter s petih, šestih metrov poskrbel za veselje na tribunah stadiona Matije Gubca. Tudi po izenačenju so bili Krčani več pri žogi, od 68. minute pa so bili gostje v še večjih težavah, saj je moral Dejan Krljanović zaradi drugega rumenega kartona zapustiti igrišče. Še v isti minuti se je v priložnosti našel Dangubić, vendar Krčani niso prišli do vodstva. Navkljub igralcu manj so bili nevarni tudi Kidričevci, vendar Lovro Cvek in Škoflek nista bila dovolj natančna, tako kot tudi ne Dangubić na nasprotni strani. V novih težavah so se gostje znašli v 81. minuti, ko je sodnik Darjan Kovačič Tahiraju pokazal rdeči karton, tako da so Krčani do konca tekme igrali z dvema igralcema več. V pravi drami so v tretji minuti sodnikovega podaljška domači nogometaši le prišli do vodstva. S petim golom v sezoni je bil uspešen Dangubić, vendar to ni bilo dovolj za tri točke, kajti dve minuti pozneje je Zeba svoji ekipi prinesel zasluženo točko.
 

Domžalčani do velikega preobrata v Kopru

Gostje so šele po dobrih petnajstih minutah prišli do prve nevarne akcije. V 18. minuti je iz ugodnega položaja, že znotraj kazenskega prostora domačih, poskusil za goste Jure Balkovec, a je meril prek vrat. Čez minuto je sodnik Matej Jug po kotu zaradi prekrška v napadu Mihi Blažiču gol za izenačenje razveljavil. Štiri minute kasneje so gostje ponovno izvajali kot, a je vratar Kopra Vasja Simčič odlično reagiral. Domači, ki so se po vodstvu pričakovano opredelili za protinapade, so v 27. minuti izpeljali lepo akcijo. Po podaji Mateja Pučka s peto, je Joel Valencia s šestnajstih metrov streljal za las prek vrat. Tri minute kasneje se je Simčič dobro postavil pri poskusu Jureta Matjašiča z nekaj metrov od vrat in ostalo je pri minimalnem vodstvu domačih. Isti nogometaš je iz neposredne bližine poskušal še v 38. Minuti, Simčič pa je bil ponovno na mestu. A po kotu, ki je sledil, je podajo Žana Majerja na drugi vratnici najbolje izkoristil Gaber Dobrovoljc, ki je izid izenačil na 1:1. Prav v zadnjih trenutkih prvega polčasa pa je Lucas Horvat streljal z dvajsetih metrov, žoga je oplazila enega domačih igralcev, ukanila vratarja Simčiča in končala v domači mreži za 1:2. Domžale, ki so bile v prvem polčasu sicer aktivnejša ekipa, so tako tudi z nekoliko športne sreče odšle na odmor z vodstvom.

Domžalčani so na Obali prišli do vseh treh točk.
Domžalčani so na Obali prišli do vseh treh točk. FOTO: Miro Majcen

Koprčani pa so bili po hitrem zadetku le premalo aktivni proti nasprotnim vratom. Koper je dobro začel tudi drugi polčas, zelo nevaren poskus Danijela Pranjića pa je že v prvi minuti nadaljevanja Milić zaustavil. Gostje so preko Slobodana Vuka in Majerja zapretili v 51. minuti, v gneči pred svojimi vrati pa se je s požrtvovalnostjo izkazal vratar Simčič. V 60. minuti že nov zadetek za goste. Balkovec je iz prostega strela poslal zelo dober predložek z desne strani, z glavo pa je za 1:3 še drugič na tekmi zadel spretni Dobrovoljc. V 60. minuti je z glavo v padcu zelo dobro streljal Vuk, a se je s parado izkazal Simčič, ki je kljub prejetim zadetkom dobro branil svoj gol. Koprčani so v 89. minuti preko rezervista In-Hyeok Parka še zadnjič zapretili, a je njegov poskus z glavo, gostujoči vratar Milić izbil čez prečnik. Domžalčani so tekmo v končnici mirno pripeljali do konca in glede na videno zasluženo osvojili tri nove točke, Koprčani pa kljub obetavnemu začetku tekme, niso uspeli prekiniti niza tekem brez zmage.

Izida:
Krško - Aluminij 2:2 (0:1)
Arafat Mensah 54., Dangubić 90.; Jakšić 18., Zeba 90.
Luka Koper - Domžale 1:3 (1:2)
Pekuson 2.; Dobrovoljc 39., Horvat 45., Dobrovoljc 60.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
23. 10. 2016 18.53
Bravo Domžale !! Dajmo Simon !!