Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO in FOTO: Težko prigarana zmaga vijoličastih v Krškem

Krško, 27. 09. 2015 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
T.Š./Ž.L.
Komentarji
240

Na stadionu Matije Gubca sta se v zadnji tekmi 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije pomerila domače Krško in prvaki iz Maribora. Srečanje so po preobratu dobili Mariborčani s 3:1. Zmagoviti zadetek za prvake je dosegel Dare Vršič.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Krško-Maribor
    06:15
    Vrhunci tekme Krško-Maribor
  • Iz 24UR: Izjavi obeh trenerjev po tekmi Krško - Maribor
    01:20
    Iz 24UR: Izjavi obeh trenerjev po tekmi Krško - Maribor
  • Izjava Dejana Urbanča po tekmi Krško-Maribor
    01:02
    Izjava Dejana Urbanča po tekmi Krško-Maribor
  • Izjava Grege Bajdeta po tekmi Krško-Maribor
    01:02
    Izjava Grege Bajdeta po tekmi Krško-Maribor

Nogometaši Krškega so se po treh zaporednih gostovanjih in skoraj enem mesecu premora vrnili pred svoje gledalce. Boljšega tekmeca za povratek si niso mogli izbrati, nasproti jim je namreč stal aktualni prvak NK Maribor. Domači so po odličnem začetku sezone močno popustili, za nameček jih muči še učinkovitost pred golom, saj le tega niso dosegli že debelih 390 minut, oziroma kar štiri srečanja.

Na drugi strani tudi Mariborčani pod taktirko novega trenerja Krunoslava Jurčića še niso ujeli prave forme, saj so na zadnjih petih tekmah zgolj enkrat slavili. Edini medsebojni obračun sta ekipi odigrali letos v tretjem krogu, ko so v Ljudskem vrtu s 4:1 slavili Mariborčani.

Srečanje so v nasprotju s pričakovanji bolje odprli domači, ki so dobivali večino žog na sredini igrišča ob nekoliko ležerni igri Mariborčanov. Prvi strel na gol so ob bučni podpori s tribun sprožili domači v 5. minuti, ko je iz prostega strela poizkusil Dejan Urbanč. Toda to ni ustavilo domačih, ki so že v naslednji akciji povedli preko Luke Štefanaca. Omenjeni igralec je po lepi podaji iz leve strani z lepim strelom premagal nemočnega Jasmina Handanovića. Mariborčani so po zaostanku iskali hiter odgovor, in v 10. minuti tudi dosegli zadetek, toda sodniki so ga razveljavili zaradi prepovedanega položaja Marcosa Tavaresa.

Krčani so bili v prvem polčasu kljub pobudi Mariborčanov enakovreden tekmec
Krčani so bili v prvem polčasu kljub pobudi Mariborčanov enakovreden tekmec FOTO: Aljoša Kravanja

V 19. minuti so si Mariborčani priigrali prvi strel iz kota. Po podaji Agima Ibraimija je z glavo zaključil Jean-Philippe Mendy, vendar nejgov strel ni ogrozil vodstva domačinov. V tem obdobju so imeli gostje več kot 68 odstotkov časa žogo v svoji posesti, a tega niso znali spremeniti v zadetek. V 25. minuti je iz razdalje poizkusil še Sintayehu Sallalich, toda tudi on ni uspel preizkusiti domačega vratarja Marka Zalokarja. V 33. minuti je gostujoči kapetan po Stojanoviću postal drugi nogometaš z rumenim kartonom na tekmi. Mariborčani so še naprej narekovali tempo na srečanju, toda razen slabih strelov Sallalicha in Mendya, niso sestavili resnejše akcije za morebiten izenačujoči zadetek.

Pritisk se je Mariborčanom končno izplačal v 38. minuti, ko je po podaji Ibraimija iz kota z glavo izenačil Marko Šuler. Žoga je v visokem loku preletela domačega vratarja in končala v mreži za izenačenje na 1:1. Takoj po izenčujočem zadetku bi Mariborčani lahko celo povedli, a je nevaren strel Mendya obranil domači vratar Marko Zalokar. Do konca polčasa se rezultat ni več spremenil.

Tako trener domačih Tomaž Petrovič, kot tudi trener gostov Jurčić, ob polčasu nista menjala in na igrišče poslala enaki enajsterici kot na začetku. Podobno kot v prvem polčasu so tudi v drugem do prve priložnosti prišli domači, in sicer preko Gregorja Sikoška. Vendar omenjeni igralec ni uspel zaključiti akcije, saj so ga v kazenskem prostoru zaustavili gostujoči branilci. Drugi polčas na začetku ni ponudil všečne nogometne predstave.

Obe ekipi sta igrali zelo raztrgano in veliko je bilo prekinitev. Omeniti gre prosti strel domačih, ki ga je v 56. minuti izvedel Urbanč, toda ni uspel podati kateremu izmed soigralcev, da bi lahko ogrozili mariborskega vratarja Handanovića. Mariborčani so bili povsem brez idej v fazi napada in v 62. minuti je gostujoči strateg v igro poslal Damjana Boharja, da bi to spremenil. Hitronogi Bohar je zamenjal Sallalicha, ki je sicer parkrat streljal proti vratom domačih toda brez željenega učinka.

Dare Vršič je zadel za tri točke svojega moštva. Bajde je zmago zgolj potrdil
Dare Vršič je zadel za tri točke svojega moštva. Bajde je zmago zgolj potrdil FOTO: Aljoša Kravanja
Gostje so imeli tako kot v prvem polčasu, veliko terensko premoč. Toda njihovi napadi so se eden za drugim odbijali od obrambnega zida, ki so ga pred svojimi vrati postavili domači igralci. Omeniti gre slab strel Dareta Vršiča iz razdalje v 66. minuti, ki pa ni ogrozil vratarja Zalokarja. Toda le 5. minut za tem, se je Vršič odkupil navijačem in popeljal svoje moštvo v vodstvo z 1:2. Ibraimi je poslal visoko žogo pred kazenski prostor, kjer je neodločnost domače obrambe kaznoval Vršič, ki je z nizkim strelom iz leve strani kazenskega prostora premagal Zalokarja, ki je moral tako drugič na srečanju po  žogo v svojo mrežo.

V 75. minuti je Urbanč iz velike razdalje izvajal prosti strel, a streljal naravnost v naročje Handanovića. Domačim tako ni uspelo hitro izenačiti rezultata. V tem delu so imeli gostje žogo več kot 70 odstotkov v svoji posesti. Prosti streli Urbanča so se izkazali za največjo nevarnost za gostujoči gol, po lepi podaji omenjenega igralca iz desne strani je do strela prišel branilec Marko Perković, a streljal za les čez gol Handanovića, ki je obstal kot okopan.

V sodnikovem podaljšku so domači silovito pritisnli za morebiten izenačujoči zadetek, a ga niso dosegli. Ravno nasprotno, v obrambi so pustili veliko luknjo in po hitrem protinapadu je rezervist Grega Bajde v 93. minuti postavil končni izid srečanja. Kljub temu, da je semafor ob koncu kazal na zmago gostov s 3:1, so domači zelo namučili prvake iz Štajerske prestolnice.

Maribor kljub peti zmagi v sezoni ostaja na petem mestu na prvenstveni lestvici, zbral je 19 točk, sedem manj od vodilne Olimpije. Krčani ostajajo na predzadnjem mestu lestvice, po 12. krogih, so zbrali devet točk.

Postavi:
Krško: Zalokar, Petric (Blažinčič/88.), Sikošek, Perković, Jurečič (Čeh/69.), Urbanč, Volarič, Jakolić, Štefanac (Bučar/81.), Poljanec

Maribor: Handanović, Šuler, Viler, Stojanović, Mertelj, Vršič, Kabha. Sallalich (Bohar/62.), Ibraimi (Vujčič/90.), Mendy (Bajde/87.), Tavares

Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič

Eleke je v zaključku dosegel svoj osmi prvenstveni zadetek
Eleke je v zaključku dosegel svoj osmi prvenstveni zadetek FOTO: Aljoša Kravanja

Goričani v zaključku strli Krko in prekinil niz porazov

Novogoričani so po treh zaporednih porazih spet zmagali in se prebili na drugo mesto na lestvici, za vodilno Olimpijo zaostajajo le za dve točki. Primorci pa so do zmage prišli šele po izključitvi Miodraga Mitrovića, prek Mirana Burgića in Blessinga Elekeja so znali izkoristiti številčno premoč. Krka je tako prekinila niz osmih tekem brez poraza na gostovanjih, čeprav je bila predvsem v prvem polčasu boljši tekmec.
Prvi polčas je minil brez zadetkov, malce konkretnejša pa je bila Krka, ki je tudi odločneje začela tekmo. Že v peti minuti je vrata domačih ogrozil Marin Perić, ko je streljal z 20 metrov, Grega Sorčan pa je žogo odbil. V 29. minuti je Filip Dangubić poskusil iz bližine, toda novogoriški vratar je bil spet na mestu. Zadnjo lepšo priložnost v prvem polčasu je zapravil Blessing Eleke, napadalec domače ekipe je žogo v 30. minuti iz bližine in gneče poslal čez gol.

V uvodu drugega polčasa sta si ekipi pripravili nekaj zaključnih strelov, eden nevarnejših pa je bil v 57. minuti, ko je po podaji Elekeja žogo proti vratom preusmeril Marko Nunić, izkazal pa se je Miodrag Mitrović. A ta je moral v 65. minuti iz igre, saj je prejel rdeči karton, ko je zunaj kazenskega prostora podrl prodirajočega Mirana Burgića.
Po izključitvi so pričakovano več od igre imeli Novogoričani, Eleke je v 74. minuti meril mimo vrat, prav tako Burgić z glavo v 80. minuti. Izkušeni goriški napadalec pa je v 82. minuti le poskrbel za vodstvo, ko je z glavo unovčil podajo Uroša Celcerja z leve strani.
Že v sodniškem dodatku so imeli Novomeščani prosti strel na dobrih 20 metrih in tako priložnost za izenačenje, a je Nana Welbeck-Maseko zgrešil cilj. V nasprotnem napadu pa je Eleke zadel za končnih 2:0, ko je končal lep protinapad domačih, v katerega sta bila vpletena še Tilen Nagode in Burgić.

Izida:
Gorica - Krka 2:0 (0:0)
Burgić 82., Eleke 90.
RK: Mitrović 65.

Krško - Maribor 1:3 (1:1)
Štefanac 6.; Šuler 38., Vršič 71., Bajde 93.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (240)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bensonb
29. 09. 2015 05.39
-1
tretja liga vzhod boljše bi bilo da prenašate muro-bakovce
den456
28. 09. 2015 21.23
+2
ne vem, če bo Maribor prvak, se pa Zdrahovič zadnje čase obnaša kot primat.
SENCA2X
28. 09. 2015 20.16
+3
hodim po Trojanah s tablo SENCA pa od nikoder nikogar,samo čudno so me vsi gledali.MOGOČE PA KDAJ DRUGIČ.Lep pozdrav vsem.
kapetan09
28. 09. 2015 08.37
+2
Šuler in Handanovič velike luknje v obrambi - čimprej ju je treba menjat , Mandy - prodat ga za 500 EUR hitro, Vršič najboljši. Maribor nujno potrebuje novega vratarja , dva obrambna igralca , dva vezista in dva v napadu,...... drugače ne bo nič.
kapetan09
28. 09. 2015 08.38
-2
orcus
27. 09. 2015 22.51
+10
Maribor ima krizo pa bo prvak.....
Felipao
28. 09. 2015 09.04
+1
Mogoče prvak Štajerske, pa še to ne, ker bo Zavrč pred Mariborom.
MaunelNeuer
28. 09. 2015 12.20
+0
kak lahko trdiš, veš kje je še konc prvenstva
glej ovega
27. 09. 2015 21.26
+4
sodobni: tebe pa res šraufa ko čuješ za MB :D maš linex??? wc papir tud??? saj mene bi tud šraufalo če bi olimpija imela 13 naslovov..k sreči nima niti enega :D hahahahaha
šmajser1
27. 09. 2015 20.29
+15
MARIBOR SAMPION! DAJMO IGRAT SE MALO BOLJ SAMOZAVESTNO IN....TRI TOCKE STEJEJO
vsismosužnji
27. 09. 2015 20.36
+2
šmajser1
27. 09. 2015 20.37
+3
fihner
27. 09. 2015 20.14
+11
Bravo Maribor, dajte to v nizu, potem bo to....
vsismosužnji
27. 09. 2015 20.19
-4
danes so spet imeli več sreče kot pameti!!!
MaunelNeuer
28. 09. 2015 12.21
-1
vsismosužnji
27. 09. 2015 20.09
-3
se ga bo zaho spet nacukal ali je že prišel v krško pod gasom??????
šmajser1
27. 09. 2015 20.30
+0
vsismosužnji
27. 09. 2015 20.56
-1
ja sem ,tam so ili tudi handanović,ibrahimi,salihi,mendy,.... edino šuler ni hotel čevljav sezuti ( mu noge zaudarjajo) zato ga niso spustili not!!!
vsismosužnji
27. 09. 2015 20.08
+3
"nogomet" ki ga prikazujejo šmarničarji je za gledanje prava mora!!!
tedo41LUQmedo
27. 09. 2015 20.10
+7
Kdo pa sploh prikazuje dober nogomet v naši ligi?
Armonia
27. 09. 2015 20.10
+3
Pa saj tako igrajo od vekomaj. Maribor TM pa to
vsismosužnji
27. 09. 2015 20.12
+2
imaš prav - nihče!!!amapak nima pa nihče tak abnormalen ego kot šmarnice,kot da so svetovni prvaki!!!
pa.daj
27. 09. 2015 21.56
+1
Da dam kontra letos je kar par tekem blo ze gledljivih in nogomet raste v nasi mali ligi vidno ce pa ne vidite tega pa si ocale kupita ....dokaz da mb se pac nebo letos kar tako sprehodo do naslova
vsismosužnji
27. 09. 2015 19.54
-1
kako da FIFA tako matranje žoge šteje pod nogomet????
rambek
27. 09. 2015 19.52
+15
Krsko se je boril.
vsismosužnji
27. 09. 2015 19.47
-6
šmarničarji niso dali gola iz izdelane akcije še od časov ko so igrali v YU ligi!!!škoda za krško ker se je šmarnicam spet 2 gola čisto us-ra-lo!!
Jaka 3.3.
27. 09. 2015 19.42
-5
Kupljeni tekmi se ne gleda v zobe. Bo pa Zahović imel razlog, da žganje zadiši
zriki
27. 09. 2015 20.09
-1
MaunelNeuer
28. 09. 2015 15.05
-2
aki10
28. 09. 2015 21.07
+2
MaunelNeuer
29. 09. 2015 13.20
-1
zaka pa ne, tud 4-1 je lahko kuplena tekma a veš
vsismosužnji
27. 09. 2015 19.39
-9
7 -10 letni mulci za našo vasjo na travniku veliko bolje predvsem pa lepše igrajo kot pa ti "prvoligaši"!!!
vsismosužnji
27. 09. 2015 19.34
+0
šuler je 100% mislil da je pred svojim golom ko je dal gol!!!!je bil čist šokiran dokler mu ni nekdo povedal da je dal gol nasprotniku!!!
zriki
27. 09. 2015 19.41
-6
vsismosužnji
27. 09. 2015 19.49
+1
je kar obležal je mislil da je spet dal avtogol!!!
VSEMOGO?NI1
27. 09. 2015 19.55
+0
MaunelNeuer
28. 09. 2015 18.52
-2
Jaka 3.3.
27. 09. 2015 19.31
-4
ta maribor je res podenj... sicer verjetn v ligi ostane, a kaj več ne
VSEMOGO?NI1
27. 09. 2015 19.57
+7
zriki
27. 09. 2015 20.26
-2
VSEMOGO?NI1
27. 09. 2015 20.33
+5
to sezono in vsako naslednje. še te kaj zanima vprašaj vse odgovorim.
zriki
27. 09. 2015 20.39
+3
aki10
27. 09. 2015 23.22
+2
Bo, bo xD Vsaka era se enkrat konča... tako ej pri Barci, Realu, Unitedu... da ne bo pri MB, lepo te prosm haha
MaunelNeuer
28. 09. 2015 12.22
-1
aki kaj se napenjaš, domžale so vas že 2x ustavle
den456
28. 09. 2015 19.24
+1
Pri vijoličnih sodnikih je MB lahko, samo več golov morejo dat nasprotniku kot sebi.
MaunelNeuer
29. 09. 2015 13.21
jbg se zgodi, ampak 13 naslovov ni ne boste nikoli dosegli
vsismosužnji
27. 09. 2015 19.27
-7
in ti kekci so menda igrali v ligi prvakov hahahahahahah
Chelsea1991
27. 09. 2015 19.27
+16
ja, kar vi NIKOLI ne boste, pa vam lahko striček mandarič vloži še dodatnih 5miljonov.
vsismosužnji
27. 09. 2015 19.28
-2
Chelsea1991
27. 09. 2015 19.31
+6
bežigrad, domžale, krško, gorica, celje, zavrč, koper, krka in rudar.
zriki
27. 09. 2015 19.32
-4
smo igrali, ko je tebe še premetavalo levo desno
badi 27
27. 09. 2015 19.35
+7
zzriki ke ti si kaj skado? vi vsakih par let igrate kvalifikacije to ni liga Prvakov. saj sem pa res vido da se z otrokom menim
Luka Krebs 1
27. 09. 2015 19.41
+24
No no...če že ponižujete MB,jih ponižujte zaradi njihove prepotentnosti...ker še vedno je dejstvo,da so dosegli veliko več,kot naša Olimpija...sem proti prepotentnim štajercem,ampak me še vedno veliko bolj zbodejo prepotentni komentarji nekih otrok iz LJ.,ki ne vejo drugega o ogometu,kot pa Messi-Ronaldo,zato nam Ljubljančanom prosim ne delajte sramote...
SENCA2X
27. 09. 2015 19.52
+9
zriki
27. 09. 2015 19.56
-2
no no, govora je o tem, da naj Olimpija ne bi nikoli igrala v lp, kaj pa sezona 92/93'? Ne ti men o otroku, in me učit o fuzbalu!!!!
Sam Il
27. 09. 2015 20.00
+0
Luka Krebs: lepo povedano in enako bi lahko rekli za marsikaterega štajerca. Fantje, delajte sramoto sebi, ne pa vsem!
MaunelNeuer
28. 09. 2015 15.06
zriki 1 sezono ste bli v LP Maribor že vsaj 2x
zriki
28. 09. 2015 15.27
webr, vem to, 91 omenja, da nikoli, v tem je point, ampak kaj bom jaz nek otrok iz lj. ki pozna samo messi-ronaldo, vedel o tem?
MaunelNeuer
28. 09. 2015 17.01
nism jas rekel da si otrok ki ne ve nič o fusbalu, najbrž je rekel Luka Krebs
zriki
28. 09. 2015 19.57
MaunelNeuer
29. 09. 2015 13.22
kemuri
27. 09. 2015 19.25
+9
krčani, ne morete zgolj bunker igrat cel cajt , malo več poguma bo treba pokazat .
vectron
27. 09. 2015 19.21
+11