Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Koper z remijem zanetil incident v Ljudskem vrtu, navijači 'slačili' nogometaše

Maribor, 24. 04. 2016 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Državni prvak Maribor ni izkoristil zdrsa Olimpije in proti Kopru so vijoličasti v Ljudskem vrtu zapravil priložnost, da se prvič po začetku avgusta prebijejo na vrh lestvice (2:2). Olimpija pred štajerskimi tekmeci sicer zdaj vodi le še za točko. Viole po tekmi "slačile" nogometaše.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Maribor - Koper
    06:15
    Vrhunci tekme Maribor - Koper
  • Darko Milanič po remiju v Mariboru
    00:59
    Darko Milanič po remiju v Mariboru
  • Dalibor Radujko po remiju v Mariboru
    00:17
    Dalibor Radujko po remiju v Mariboru
  • Vdor navijačev Maribora na igrišče po tekmi s Koprom
    00:29
    Vdor navijačev Maribora na igrišče po tekmi s Koprom
Približali smo se še za eno točko, to pomeni, da je za nami trdo delo, za nami so težke tekme, ne le 120 minut v sredo, kar se nam je v nekih trenutkih danes malce poznalo. Imeli pa smo usodo v svojih rokah, lepe priložnosti, fantje so na koncu 'izgarali'. Res je, da nam ni uspelo, a približali smo se na točko, imamo pa še pet tekem. Navijač so v Mariboru zelo temperamentni, pričakovalo se je, da bomo prišli na to želeno prvo mesto, a moramo biti hrabri in narediti vse, da bomo čimprej prvi. Imamo še dosti tekem, niti slučajno ni bilo lahko, na papirju je velikokrat lahko, a niti slučajno ni bilo tako. Hrabri moramo biti še naprej. Darko Milanič, trener Maribora za Kanal A

Aktualni državni prvaki so dobili nenadejano priložnost, da se že po koncu 31. kroga, šele drugič v tej sezoni, zavihtijo na vrh prvenstvene lestvice. Po zmagi Krškega v Ljubljani bi lahko varovanci Darka Milaniča prvič po začetku avgusta zviška gledali na zasledovalce v Prvi ligi Telekom Slovenije, to pa bi bil izvrsten zaključek tedna, v katerem so se vijoličasti prebili tudi v finale Pokala Slovenije. Z dvema zadetkoma v Ljudskem vrtu si je Sintayehu Sallalich priigral uvrstitev v prvo postavo, kjer ga na ligaški tekmi ni bilo vse od decembra, ko je od prve minute zaigral ravno v Kopru, Milanič pa je v napadu še naprej zaupal razpoloženi navezi Milivoja Novakovića in Jeana-Philippa Mendyja. Koprčani so sredi krčevitega boja za obstanek za razliko od Maribora imeli prosto sredino tedna, trener Milan Obradović pa je v primerjavi z zadnjim porazom v Celju opravil številne spremembe v prvi postavi, kjer ni bilo Lea Štulca, Joela Valencie, Antonia Pavića, Ivana Blatančića in Jefthona. Maribor je takoj napadel in nekdanji član Kopra Mitja Viler je pobegnil v kazenski prostor, kjer pa so Primorcu v štajerskih vrstah žogo izbili. Domači so po prvem kotu zahtevali tudi igro z roko, toda glavni sodnik Miran Bukovec se na proteste ni odzval. Tako kot v četrti minuti, ko se je v 16-metrskem prostoru obračal Sallalich in iskal prekršek ob Luki Baturju. Pritisk Maribora je bil v vetrovnem Ljudskem vrtu silovit, Mendy je v peti minuti preizkusil Vjekoslava Tomića z glavo, a je bil koprski čuvaj mreže na mestu.

A z lepim poskusom so zagrozili tudi gostje, Fabian Lokaj je v sedmi minuti prišel do strela z roba kazenskega prostora, a meril precej mimo daljše vratnice še enega nekdanjega Koprčana Jasmina Handanovića. Prek vrat sta nenevarno poletela tudi naslednja poskusa Željka Filipovića (z glavo po podaji iz kota) in strel z razdalje Jake Štromajerja ob izteku 15. minute. V 20. minuti je po kotu z atraktivnim strelom poskusil še Amar Rahmanović, a tudi on je meril previsoko. Tomić je dve minuti kasneje le s pogledom pospremil preusmerjen prosti strel Novakovića z okoli 30 metrov. Sledilo je obdobje nepovezane igre, ko nobena od obeh ekip ni speljala konkretnejšega napada. Vse do 34. minute, ko je po boku potegnil Sallalich, njegove podaje pa v sredini kazenskega prostora proti vratom ni uspel preusmeriti Mendy. V 40. minuti pa so Mariborčani dobili najlepšo priložnost, ko je Batur z drsečim štartom nesrečno odnesel žogo Sallalichu z roko znotraj 16-metrskega prostora, zanesljivi izvajalec najstrožje kazni pa je bil Novaković. Slovenski reprezentant je huronsko slavil pred domačo navijaško skupino, pred polčasom pa je bil nevaren še enkrat, ko je po podaji z desne meril z glavo, toda Tomić je žogo uspel ujeti.

Novaković je Tomića poslal v napačno smer in zadel za 1:0.
Novaković je Tomića poslal v napačno smer in zadel za 1:0. FOTO: Aljoša Kravanja

Drugi polčas so Koprčani začeli bolje kot prvega in strel Lokaja z razdalje se je od Vilerja nevarno odbil mimo vrat letečega Handanovića. Toda Štajerci so hitro odgovorili in po predložku s strani v 50. minuti so Koprčani z zadnjimi močmi izbili pred Novakovićem in Mendyjem. Štromajer je v napadu Kopra prvo lepšo priložnost dočakal v 52. minuti, ko je s težkega položaka poskusil zadeti z volejem, a meril prek vrat. Mariborčani so precej popustili, gostujoči strateg Obradović pa je skušal apatijo prekiniti v 61. minuti, ko je v igro poslal Ivorja Horvata, s tribun se je slišalo tudi nekaj nervoznih žvižgov domačih navijačev. Ti bi se verjetno še okrepili, če bi Lokaj izkoristil najlepšo koprsko priložnost tekme, ko ga je s strani v kazenskem prostoru lepo našel rezervist Horvat, a je Lokaj v matni situaciji z glavo meril mimo vrat. Milanič je za zadnjih 25 minut na zelenico namesto Vilerja poslal Erika Janžo. V Ljudskem vrtu bi lahko bilo vsega konec že v 68. minuti, če bi po prostem strelu Jankovića po tem, ko je zadetek Filipoviću na golovi črti preprečil Jan Andrejašič, natančneje meril Rodrigo Defendi, a je Brazilec v težkem položaju zadel zunanji del mreže.

Kot sem rekel že med polčasom, da bomo dobili naše priložnosti - in dobili smo jih. Povedli smo in na koncu je Maribor le Maribor, vemo, da ko so v zaostanku, gredo na vse ali nič, na koncu jim malce pomaga tudi sodnik, žal na koncu nismo mogli iztržiti več kot točke. Dalibor Radujko, vezist Kopra za Kanal A

Milanič je popoldne Sallalicha na zelenici Ljudskega vrta končal že naslednjo minuto, ko je poletnega Izraelca zamenjal z Damjanom Boharjem. Toda že v naslednjem napadu hladen tuš na domačih tribunah: Koprčani so izvedli lepo akcijo, po kateri je Lokaj ob Defendiju lepo odložil žogo Štromajerju, ta pa sam pred Handanovićem ni grešil z natančnim strelom pod prečko. Novaković je v 73. minuti padel v kazenskem prostoru, na robu prekrška ga je oviral Batur, Bukovec pa ni zapiskal. Tekma je povsem nove obrise dobila v 76. minuti, ko je Andrejašič, ki je le nekaj minut prej preprečil vodstvo Mariboru, zadel za vodstvo gostov z izjemnim strelom po prodoru v kazenski prostor, ki je poletel pod streho Handanovićevih vrat. Začelo se je noro koprsko slavje, Andrejašič je zaradi slečenega dresa dobil tudi rumeni karton, toda Štajerci bi lahko izenačili že v prvem napadu po izvedbi udarca s stredine. Bohar je srečno preigral branilca na boku, nato pa v sredini našel Novakovića, ki mu je zadetek v prazno mrežo preprečil Toni Datković. Bohar je z lepim volejem z roba kazenskega prostora v 83. minuti meril le za las čez prečko in čas se je za domače iztekal. Začelo se je silovito obleganje gostujočega gola, visoka žoga z desne je v 85. minuti preletela Novakovića na drugi vratnici, Janković pa se je za njim slabo odzval.

Toda Novaković (še) ni rekel zadnje, Ljubljančan v vijoličastem dresu je po kotu in skoku Defendija spretno poslal žogo proti vratom Tomića, ki žoge ob nesrečnem posredovanju Baturja skupaj z enim od soigralcev ni uspel zadržati pred golovo črto. Novaković je imel v prvi minuti sodnikovega podaljška na nogi tudi zmago, Bohar mu je namestil strel, potem ko se je žoga spet nekako znašla v vijoličastih nogah v kazenskem prostoru Kopra, toda Tomić je slab strel izkušenega napadalca ustavil. Maribor je imel nemudoma na voljo še dva udarca iz kota, a so se Primorci ubranili. V dramatični končnici zadetkov ni bilo več, najbolj nezadovoljni pripadniki navijaške skupine Viole pa so se odločili, da pred kamerami obračunajo z nogometaši, ki z izgubljenimi točkami niso uspeli izpolniti pred časom postavljenega ultimata. Igralci so morali na zelenici sleči drese, posredovati so morali tudi reditelji.

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog:

Maribor ‒ FC Koper 2:2 (1:0)
Novaković 41./11-m, 87.; Štromajer 71., Andrejašič 76. 

Postavi:

Maribor: Handanović; Mertelj, Šme, Defendi, Viler (od 65. Janža); Filipović, Rahmanović (od 75. Tavares), Sallalich (od 69. Bohar), Janković; Novaković, Mendy.

Koper: Tomić; Andrejašič, Batur, Datković, Dedić; Niguez, Zsivanovics (od 61. Horvat), Radujko, Lokaj (od 89. Biljan), Posavac; Štromajer.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (547)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BOZICEKSLO
25. 04. 2016 15.33
+9
Slovenski klubi rabijo navijace. Ampak navijace,ki se ne spravljajo na igralce. Prepoved viol do konca sezone. Ce neznajo mirno navijat jih celo na derbiju ne pricakujem.
BOZICEKSLO
25. 04. 2016 15.31
+7
Prepoved Viol.
AyrtonS
25. 04. 2016 14.59
+2
hja ipak se pričakuje od evropskega maribora nekaj več...
ghee
25. 04. 2016 14.22
-2
hm .. na zacetku 2 dela sezone so prisli Tifozi v Lj ...tam cca- 40-50 .... kje so bili včeraj? kdo ve?
snajpag
25. 04. 2016 13.30
+33
NK Maribor ne rabi Viol. Noben nogometni klub v 21. stoletju ne potrebuje ultrasov. Potrebujejo mirne, izobražene nogometne navdušence, ki so na sobotno popoldne pripravljeni riskirati dve uri svojega časa in par 10€ zase in za svoje sinove, ki bodo predstavljali naslednjo generacijo kulturnih navijačev, da si v živo ogledajo tekmo PLTS in pri tem civilizirano navijajo in znajo civilizirano sprocesirati informacije, ki jim prihajajo naproti, brez incidentov in podobnih kerefek. Lep primer so nemški klubi, kjer ljudje po službi odidejo na tekmo navijat s svojo družbo ali sinovi. Nobenega ultras grupiranja in skupinskega pitja Jeruzalemčana na parkingu pred tekmo. In takšni sledilci kluba bi morali biti prioriteta vsakega modernega kluba. Dokler pa klub podpira ultras navijače in tolerira to kar se je dogajalo včeraj po tekmi s Koprom in neke ultimate s strani dvajsetih neizobraženih zdraharjev pa bo zgoraj opisane ljudi na tekmah mogoče prešteti na prste ene roke. Žalostno NKMB, žalostno...
WAUKA
25. 04. 2016 13.52
+13
Zadet žebelj na glavo. Naj si ogledajo kakšno tekmo Liverpoola. Takim navijačem bi bilo potrebno prepovedati obisk LV..To niso navijači ampak milo rečeno razgrajači. Sicer pa riba smrdi pri glavi.
hoilongmai
25. 04. 2016 15.04
+1
ivan.z Doba
25. 04. 2016 21.10
ULT0P40
25. 04. 2016 13.17
+21
To kaj počnejo navijači Maribora je že bolano.Čeprav sam navijam,oziroma simpatiziram z NK Mariborom vsto let so zadnji dogodki z Zahovićem,Ibrahimijem in temi navijači,ki za vsako ceno zahtevajo zmage in v nasprotnem maltretirajo igralce do konca sprevrženo.Zahović ni Ferguson ali Morinho.Zahović s svojimi je samo prvi na vasi in nič več.
yyyeb
25. 04. 2016 13.09
+14
enostavno, varnostniki niso opravili svojega dela
GKing
25. 04. 2016 13.26
+3
Enostavno, vsa navodila prihajajo od zgoraj. Vedelo se je, kaj bo ce ne zmagajo..ce bi imeli namen preprecit kaj se je dogajalo bi najeli vec varovanja itd..
MaunelNeuer
25. 04. 2016 14.42
-7
yyyeb pa ti se postavi po robu razjarjenim Violam če upaš
tirolc20
25. 04. 2016 12.48
+8
Joj joj joj...pa kaj je tem navijačem. A mislijo da je igralcem pa lahko ker niso zmagali...sicer pa kako naj se naj obnašajo drugače, saj tudi njihov športni direktor ni kaj boljši...škoda, šport se igra zaradi pravih navijačev (ko te podpirajo v doberm in slabem), ne pa zaradi takih prepotentnih izro*kov...
maribooor
25. 04. 2016 12.41
+28
Opis viole z očali: moški star med 30-35 let, brez dokončane osnovne šole, dela nekje za 300e na mesec, ker ga drugje nočejo, v mladih letih je verjetno igral nogomet ampak bil preslab za 3. slovensko ligo, svojo frustracijo kaže z odvzemanjem dresov igralcem ampak realno jim ne bi mogel čistiti niti kopačk, njegov IQ je enak povprečju IQ-ja viol, eden iz med propadlih oseb.
hoilongmai
25. 04. 2016 12.29
+9
ultras navijanje ja za na smetišče zgodovine
buzerantos
25. 04. 2016 12.23
+25
Tako, zdaj pa je cas, da se to dr hal odstrani za vedno... pa kdo vas bo gledal par aziti nei zobrazeni ? Idite tja na socialno delat stalo. Tudi mi smo navijaci NKMB in imamo radi svoj klub, ampak ko gledam vas, imbe cile, mi postaja slabo. Mecete slabo luc na vse ostale stajerce in privrzence NKMB, ki smo za razliko od vas normalni. In zaradi vas beda kov mislijo, da smo vsi stajerci "vsekani". Dosegli boste to, da sploh noben vec ne bo zelel igrati za NKMB, ker postajamo selja cki klub zaradi vas. In vasa izjava "boli nas k...c" samo izraza vase dusevno in mentalno stanje. Ste najboljsi navijaci ampak najvecji luzerji kot ljudje. In Zaho, kaj ti se bos zbudil ? Kaj ti je ? A ne vidis da ladja ne gre v pravo smer ? Te navijace zagovarjas, a vsi ostali na tribuni smo pa kaj, manj vredni, nicvredni ??? Kriv si ti, s tem tvojim pametovanjem, pa igralci ki ti dajejo doto da lahko igrajo, pol ekipe zanic, pa ne vidis, pa kao si bil nek nogometas ? Vrhunski mladi pa v Krskem ? ne vem no... Sramota je, da so se mi igralci smilili na koncu, ni jim bilo lahko, pol pa se take bedake prenasat. njim je najtezje, ampak so nasi tudi, ko igrajo tako slabo da se nam opice smejijo....
Kozorog123
25. 04. 2016 11.55
+11
In potem gredo na igralce sleč 150 kilski medvedki? ... dajte najprej vi navijači naredit ene 5 nogometnih ekip... pa malo brcajte žogo... potem pa začnite igralce nekam pošiljat... Sicer pa deset takšnih "navijačev", ki si upajo stopit iz tribune na zelenico, Mariborski klub ne bo pogrešal... so pa sigurno direktno za na sramotilni steber... oz. da se jih malo v Dravo tunka... Mogoče jim bo to nucalo v nadaljnem življenju (če so prešpricali etiko v šoli)...
štrekeljc
25. 04. 2016 11.12
+11
Če meni nekaj ni všeč, tisto vržem stran in zamenjam z drugim. Vijoličnim rožicam njihov klub ni všeč, zakaj ga torej ne zamenjajo za kakega drugega, za Krko, recimo?
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 11.49
-9
batom@pinkponk.com
25. 04. 2016 14.19
+3
MaunelNeuer
25. 04. 2016 14.30
-9
štrekeljc ko bojo kaki navijači tak zvesti svojemu klubu kot Viole se oglasi
minot4uro
25. 04. 2016 10.39
+24
Kaki primitivci! Jaz bi vas navijače nabil na klin zaradi vaše nesposobnosti in vseh neuspehov, ki ste jih doživeli v življenju. Dejstvo je, da je vaš maksimum navijanje za prazen nič...ko bi vsaj tekmo gledali zaradi tekme bi bil vaš maksimum višji. Zamislite se, na štrik še ni treba it, nujno pa si je treba priznati da je potrebno slečti vas...
Barbarezo
25. 04. 2016 09.51
+8
kera bruka za igralce mbja....
zannalee
25. 04. 2016 09.49
+30
Maribor, Olimpija, .... Navijaštvo v Sloveniji presega meje spodobnosti in nikakor ne dosega športne normative. Obnašajo se kot neandertalci - poleg tega, da je navijanje samo pijančevanje in žaljenje nasprotnih ekip, Viole pa so šle še naprej in zdaj ponižujejo svoje igralce. Sramotno. Ti športniki so razlog, da se vsaj enkrat tedensko dodobra napijejo in da na igrišču sproščajo svoje komplekse.
big247
25. 04. 2016 09.44
+30
Dejt prosim vas Mariborčani umirite se malo morete se zavedat da so tudi drugi klubi v Sloveniji ne samo Maribor. Vsako leto vam bo težje Olompija je dobila lastnika ki si lahko privošči veliko več kot Maribor!! Lahko bi bili z naskokom vsako leto najboljši vendar uprava in Zahovič so prevč požrešni.
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.27
-39
ste pač fušni Mariboru za uspehe ki si jih je zgaral..pač tak je ne :) pol pa v vsakem dreku iscete nekaj da bi nas lahko prešinfali.. Maribor METROPOLA ;* !
caspera
25. 04. 2016 09.31
+37
Meni je čisto vseeno kateri kraj je naša metropola. Pa ne zatekaj se v neke namišljene scenarije s foušijo in podobnimi. Ponižali ste lastno, domačo ekipo. Kljub vsem tem uspehom v preteklosti niste sposobni spodbujat in podpirat ekipe tudi takrat, ko jim ne gre dobro.
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.41
-22
nena jih spodbujamo??? na vsaki tekmi je 3000+ danes 5000 gledalcev..CELO TEKMO 90 MIN SMO JIH SPODBUJALI TUDI KO SMO GUBILI Z 1:2 ! Ne budali se lepo te prosim
caspera
25. 04. 2016 09.49
+15
No, na koncu pa vse izničili. Ne konča se spodbujanje z žvižgom sodnika.
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.53
-16
ja spodbujali smo jih do zadnjega sodnikovega žvižga..Igralci se ze celo leto zafkravajo, no zaj pa je konec heca :)
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.22
-33
21 OKTOBRA 2013 SO GREEN DREKonsi PRAZNOVALI 25 OBLETNICO, NJIHOVI LJUBLJENCI SO TAKRAT DOMA IZGUBILI PROTI CELJU 0:2 IN PO TEKMI SO NAVIJACI SLEKLI NOGOMETASE IN DRESE VRGLI NAZAJ NA ZELENICO! TAK DA NEVEM KI STE BLI VI PAMETNJAKOVICI TAKRAT KO SE JE TO ZGODLO, DA ZAJ TU NEKAJ PLUVATE PO VIOLAH!! P.S. G*NITE SE VSI
caspera
25. 04. 2016 09.35
+16
A da ste samo malo preplonkali? Še slabše. Tudi sami se kaj takega spomnit niste sposobni. Seveda so vsega drugi krivi!
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.39
-24
noben ni nobenga preplonkal...samo spomno se vas ko ste vsi tak pametni pa glasni a takrat ko so pa ovi to naredli pa ste bli vsi tiho.. Tu samo iščete ki bi srali po VIOLAH..
caspera
25. 04. 2016 09.43
+3
Meni je za Viole čisto vseeno. Tako kot Violam zame. Če bi bilo treba iskati, mojega komentiranje ne bi doživel. Tako pa sami poskrbite, da je vsak pismen seznanjen.
Luka Krebs 1
25. 04. 2016 09.43
+3
Lepo,da nas tako vneto spremljate na štajerskem...
caspera
25. 04. 2016 09.46
+6
MariborčanPikaSem - tole res ni bilo v redu. Viole morate poskrbeti, da si bo vsak klub želel imeti take navijače. Tole je daleč stran.
caspera
25. 04. 2016 09.47
+0
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.48
-5
pa kdo je govoro o tebi, govoro sem o ostalih butlih ko jih šinfajo.. vredu je saj si zabavn ja luka
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.49
-11
pa glede nato kolko je zabarckov pod novicami od maribora bi lahko enako za vas reko ANE ŽABCE
Luka Krebs 1
25. 04. 2016 09.50
+2
caspera
25. 04. 2016 09.51
+4
Za vsak primer, če je namenjeno meni - sem iz Pirana.
Luka Krebs 1
25. 04. 2016 09.52
+1
Še vedno je vas več na naših člankih pa še ta prvi ste,kot da potrebujete dnevno dozo Olimpije izgleda...mi vam pa samo vračamo...verjamem,da vam gre to v nos...:)
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.55
-7
caspera saj vsak klub si zeli da bi imeli take navijace ;) ki bi z njimi hodli po celi evropi, klub temu da je kriza..
Maribor?anPikaSem
25. 04. 2016 09.57
-6
Lukec nene vas je malo morje ze 10 min po tekmi ko smo mi se iz tekme hodli :)
4151
25. 04. 2016 09.09
+41
A se vam ne zdi, da je tole šlo čez vse meje dobrega okusa?!?! Navijači nimajo kaj hodit na teren, niti eden! Da igralci mirno stojijo, ko jih navijači nadirajo in slačijo?!? Lepo vas prosim - več kot očitno je to režija veleumnega ZZ, ki je na zadnji novinarski, s prepotentnim obnašanjem izjavil, da so navijači prvi v klubu! Haloo - primitivni navijači št. 1 v klubu?!? To ni gladko in niti dneva ne navijam več za NK Maribor! Dokler bodo ovčke vse slepo sledile eni črni ovci kluba, bo to primitivizem na kubik. Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo počilo... Sicer pa ob tako primitivnem vodenju (ZZ ima vse pod kontrolo in komando) res ne moreš pričakovati kaj boljšega, pametnejšega, odraslega. Pa naj blebeče kako je v tujih klubih....lej, tako primitivno ziher ne!