Prva liga Telekom Slovenije

FOTO in VIDEO: Vanoli kljub izključitvi uspešno prikrmaril zeleno barko do zmage in treh točk prednosti pred derbijem

Ljubljana, 01. 05. 2016 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Ž.L./T.Š.
Komentarji
268

V zadnji tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se udarila Koper, ki se krčevito bori za obstanek med elito, in vodilna Olimpija, ki jo zanima le naslov državnega prvaka. Zmage z 2:1 so se veselili zmaji, ki so tako prednost na vrhu prevenstvene lestvice pred Mariborom povišali na tri točke. Odločilni gol je zabil Denis Klinar.

V zadnji tekmi 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije smo spremljali obračun Kopra, ki se krčevito bori za obstanek in vodilne Olimpije. Na Bonifiko se je v vlogi glavnega trenerja Olimpije vrnil Rodolfo Vanoli, ki tokrat ni moral računati na poškodovanega napadalca Blessinga Elekeja, dobra novica pa je bila, da je po bolezni pravočasno okreval eden iz med nosilcev igre Rok Kronaveter, ki je takoj zaigral od prve minute. Koprčani so v prejšnjem krogu v Ljudskem vrtu Mariboru odščipnili veliko točko, potem ko se je tekma končala z 2:2.

Srečanje so bolje otvorili igralci Kopra, ki so si v peti minuti tudi priigrali lepo priložnost. Po preigravanju in podaji Rubena Belime je do strela prišel Jaka Štromajer,a je meril mimo desne vratnice gola Nejca Vidmarja. Tri minute za tem je z razdalje na drugi strani poizkusil tudi Rok Kronaveter, a njegov strel ni šel v okvir vrat. Tudi domači vratar Vjekoslav Tomić je bil 'na žogi'. V 12. minuti pa se je prvič moral izkazati tudi vratar zmajev Vidmar. Znotraj kazenskega prostora je po podaji Belime do strela z volejem prišel Fabian Lokaj, ki bolje ne bi mogel zadeti žoge, a je bil Vidmar dobro postavljen, da se je lahko izkazal z obrambo. V 19. minuti pa je lepo akciji po levi strani speljal Matic Fink in poslal uporabno žogo v sredino kazenskega prostora, kjer pa je malce zamudil Miroslav Radović. Koprska obramba je povsem zamudila in bi bilo najverjetneje zelo nevarno za njihov gol, če bi bil Radović dovolj hiter. Pritisk Olimpije se je nadaljeval in v 24. minuti je z roba kazenskega prostora silovito sprožil Kronaveter, a se je z obrambo izkazal Tomić.

Rodolfo Vanoli je na klopi zmajev debitiral z zmago, a ni dočakal konca, saj ga je zaradi nešportnega obnašanja glavni sodnik ob koncu srečanja poslal na tribuno.
Rodolfo Vanoli je na klopi zmajev debitiral z zmago, a ni dočakal konca, saj ga je zaradi nešportnega obnašanja glavni sodnik ob koncu srečanja poslal na tribuno. FOTO: Miro Majcen

Po pol ure igre se je znotraj kazenskega prostora domačinov zopet v priložnost znašel Kronaveter, a ni uspel izkoristiti zmede v domačem kazenskem prostoru in branilci so žogo izbili, preden je Mariborčan prišel do strela. Na semaforju je tako še vedno pisalo 0:0. V 36. minuti pa so imeli domačini na voljo prosti strel. Žogo je v kazenski prostor Olimpije poslal Leo Štulac, tam je najvišje skočil Toni Datković in odlično spustil žogo vtekajočemu Jaki Štromajerju, ki je z glavo poslal žogo za hrbet Vidmarja. Ljubljanski vratar bi sicer lahko bolje posredoval, saj je povsem narobe ocenil let žoge in zletel v 'prazno'. Koper je tako na Bonifiki povedel z 1:0. Pet minut po prejetem golu bi lahko zmaji ekspresno izenačili, a je bil po predložku v kazenski prostor z glavo nenatančen Aris Zarifović. Polčas se je tako končal z vodstvom domačinov z 1:0.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domačini, ki so že v prvi minuti prišli do priložnosti preko Lokaja, a je omenjeni igralec iz ugodnega položaja slabo zaključil in njegov strel je zletel čez gol Vidmarja. Kmalu za tem se je po odličnem preigravanju v priložnosti znotraj kazenskega prostora Olimpije znašel Jan Andrejašič, a tudi on ni bil dovolj natančen, da bi zadel še za izdatnejše vodstvo svojega moštva. Na drugi strani je imel priložnost tudi Denis Klinar, a je njegov strel z obrata zletel mimo leve vratnice Tomića.

Julius Wobay je dosegel prvi gol zmajev na srečanju.
Julius Wobay je dosegel prvi gol zmajev na srečanju. FOTO: Miro Majcen

V 54. minuti pa so gostje prišli do izenačenja. Po dobri podaji v prostor s strani Radovića je do žoge prišel Julius Wobay in z natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal nemočnega Tomića. Strel ni bil pretirano močan, a je bil izjemno natančen. Pet minut kasneje je s strelom poizkusil še podajalec pri izenačujočem golu Radović, a je njegov močan strel, Tomić odbil v kot. Olimpija je po danem zadetku vse bolj prtiskala na vrata domačinov in iskala vodilni gol. In v 68. minuti so Ljubljančani vendarle prišli do vodstva. Zopet se je z izvrstno globinsko podajo izkazal Radović. Tokrat je srbski nogometaš našel Denisa Klinarja, ki je hladnokrvno poslal žogo za hrbet Tomića in poskrbel za eksplozijo navdušenja na delu tribune, kjer so bili zbrani najzvestejši navijači Olimpije.

V 74. minuti pa je bilo vroče pred golom gostov, saj so morali branilci z golove črte izbijati žogo po strelu Štulca z glavo. V 79. minuti je imel priložnost še Belima a je njegov strel ob bližnji vratnici ukrotil Vidmar. Tri minute pozneje pa se je v lepi priložnost znašel Radović, ki je preigraval branilce Kopra kot za šalo in jih enega za drugim 'polagal' na tla. Na koncu celo prišel do strela, a se je ponovno z obrambo izkazal Tomič.

V 90. minuti je glavni sodnik Andrej Žnidaršič na tribuno poslal trenerja zmajev Vanolija. Italijan je namreč med srečanjem večkrat stopil iz svojega tehničnega prostora, ko je skušal svojim varovancem posredovati navodila. Italijan je vsekakor držal svojo obljubo, ko je dejal, da bo vsako tekmo spremljal zelo energično in doživeto. Izid se sicer do konca srečanja ni več spremenil in Olimpija je z zmago prišla do treh točk in prav toliko znaša tudi njihova prednost na vrhu prvenstvene lestvice pred drugouvrščenim Mariborom. Koper pa se bo z novim porazom še naprej krčevito boril za obstanek.

Prva liga, 32. krog:
FC Koper - NK Olimpija 1:2 (1:0)
Štromajer 36.; Wobay 54., Klinar 68.

Postavi:
FC Koper: Tomić, Batur (Ferreira/52.), Datković, Andrejašič, Dedič, Belima, Niguez (Muslimović/74.), Štulac, Posavc (Valencia/64.), Lokaj, Štromajer;
NK Olimpija: Vidmar, Kelhar, Zarifović, Mitrović, Matić, Fink (Krefl/80.), Alves (Bajrič/79.), Kronaveter (Mlinar/89.), Klinar, Radović, Wobay;

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (268)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
02. 05. 2016 09.30
-11
Sramota za slovenski nogomet,kako lahko sodniki pustijo da igralci lahko toliko zavlačujejo tekmo ko vodijo. Plus tega tak nogomet kot je pri nas ni nikjer na svetu.
dugi159
02. 05. 2016 13.30
+7
aki10
02. 05. 2016 13.37
+8
Ko pa zavlačujejo tisti za katere navijaš je pa kul ane? :D
MacekMuri75A
02. 05. 2016 09.29
+9
Sem navijač Olimpije. Že celo pomlad gledam, kako bi lahko Olimpija danes v Kopru brez očitnih nepotrebnih kiksov osvojila naslov. Kakovost nogometa je spomladi očitno padla - kako lahko neko Krško dvakrat premaga Olimpijo, ko bi moral vsakič 5-0 izgubiti. Vseeno menim, da vse lahko v soboto popravijo z lepo zmago 3-0 nad Mariborom ter potem začnemo kar na stadionu slaviti naslov. Maribor - imeti bi morali najboljšo ekipo v vseh svojih časih (lani ste igrali v Ligi prvakov), pa imate po moje najslabšo odkar ste igrali prvič igrali kvalifikacije kot prvaki. Še edinega sposobnega za preobrat (Ibraimi) ste sami izločili iz svoje ekipe.
batteryman
02. 05. 2016 09.00
+14
Malo sem gledal tekmo Maribora proti Celju pa sem videl da tako dalnoročno ne bo več šlo.Mariborsko ekipo treba pomladiti se na račun tega sprijazniti s kakim letom ali več brez naslova prvaka,ker zdaj nam po igrišču letajo sami penzijonisti brez motiva in brez tistega žara in lahkotnosti v igri,ko so lahko na tekmi zabili par golov.Tako pač je,zgleda da je na vrsti Olimpija za naslov prvaka.Pozdrav z Štajerske.
BOZICEKSLO
01. 05. 2016 22.17
+12
Vanoli = Simoene ( najboljši trener na svetu vseh časov)
probeg
02. 05. 2016 15.12
-1
BOZICEKSLO
01. 05. 2016 22.17
+5
OLIMPIJA LJUBLJANA <3 ( maribor supporters)
Bravo7
01. 05. 2016 22.15
+3
Kok krogov je še do konca
Psevdonim
01. 05. 2016 22.32
+2
rambek
01. 05. 2016 21.56
+18
Ljubljana štajerska je z vami :9
Luka Radeka
01. 05. 2016 22.06
+5
BOZICEKSLO
01. 05. 2016 22.07
+6
Štajerci smo se vedno zgledovali po prestolnici. Tam je začetek in kraj.
Apostol1
01. 05. 2016 21.51
+26
Recimo naj zmaga in osvoji državni naslov boljši , pa naj bo to Maribor ali Olimpija Želim pa si po svoje da bi bila to Olimpija ,ker je leto za leto državni prvak ista ekipa potem tudi ni pravega napredka , Čeprav je Slovenija z dvema milijonoma prebivalcev na nek način v svetu bolj vas je pa vseeno dokazala da tudi na svetovni sceni lahko še kako preseneti najmočnejše države zato naj bo doma čimbolj huda konkurenca ,ker je to dobro samo za nogomet.
Luka Radeka
01. 05. 2016 21.39
+12
Maribor s trenutno obrambo nima šans.. janža šme mertelj filipovič ? 2 vezista in obrambna igralca v obrambi. s tako formacijo bi radi bili prvaki. OLIMPIJA POJEMO VSI TUDI MARIBORČANI.
Psevdonim
01. 05. 2016 22.32
+6
Optimisty
01. 05. 2016 21.35
+34
sodeč po navijačih zgleda da je olimpija doma igrala.hahaha velika podpora iz lj danes......bravoo
lenoritis86
01. 05. 2016 21.21
+8
za moje pojme, če primerjamo prvi del in drugi del prvenstva je drugi del vsaj za 2 ranga nižja kakovost igre komplet lige od celja do olimpije.
Najvecji
01. 05. 2016 21.33
+14
Jah liga je ogromno izgubila na kakovosti ob odhodu Šporarja, Hentya, Stojanovića. Domžale so izguble komplet obrambo. Potem pa še pretresi v vodstvu obeh Olimpiji in Mariboru kar pa pravtako vpliva na igralce in igro. Seveda je treba potem še prišteti živčnost ob borbi za naslov, borbi za obstanek itd.
Zlolz
01. 05. 2016 21.15
+29
Jaz navijam za vse slovenske klube ki so dobri al je to Olimpija al Maribor nima veze samo da je iz Slovenije. derbi olimpija-maribor mora bit kot je povsod po svetu ;p .. ampak mislim da ko igrajo slovenske ekipe u evropi ne glede na to iz kje prihajaš moraš navijat za tisto ekipo...
PVSK
01. 05. 2016 21.18
+11
ko se gre za evropo se strinjam s tabo... ker se gre za ves slovenski nogomet glede na koeficient ki ga je zadnjih 10 let dvigoval samo Maribor in eno leto Mura.
Peter Selan 1978
01. 05. 2016 21.22
-1
Luka Radeka
01. 05. 2016 21.13
-3
DR VANOLI. Kaj ko se igralci ne drzijo njegovih navodil.
tedo9GWTSmedo
01. 05. 2016 21.13
+4
Da vidimo, če bo Olimpija plačala kazen zaradi sodniške izključitve trenerja, ki je skakal kot Simeone :)
mackon08
01. 05. 2016 21.04
-6
Drugi gol gre na račun golmana. Nima kaj iskati tako daleč od vrat. Če bi čakal malo izven črte bi itak branilci blokirali strel.
TRUMPP
01. 05. 2016 21.00
+14
Ha,ha,...Vanoli je pa še bolj temperamenten kot Simeone,.....Kdor ne skače ni Vanoli,...pa to.
ribi? pepe 1
01. 05. 2016 20.45
-5
Koper v drugo ligo!!!!
lenoritis86
01. 05. 2016 20.42
+49
samo se vi kregajte kdo je boljši olimpija ali maribor nobenega članka o temu :Slovenska reprezentanca do 15 let je premagala izbrano vrsto Japonske z 2:1 in tako osvojila turnir narodov. Čestitke!
zeleleni
02. 05. 2016 08.54
+3
Tudi ko so namahali brazilijo so rabili 2 dni da so kaj napisali bravo mulci naša prihodnost SLOVENIJA
tomjaz
01. 05. 2016 20.40
+2
prvi polčas nadaljevali igro iz prejšnjih tekmah in v drugem polčasu pa malo podobe iz prvega dela jesenkega dela.
Najvecji
01. 05. 2016 20.39
+28
Massi v smučanju, Gianni v odbojki, Vanolli v fuzbalu. Jbg Italjani pač znajo...
lenoritis86
01. 05. 2016 20.41
+27
vsak mora imeti malo italijana v sebi,tudi tina maze
Smeljo
01. 05. 2016 21.21
+0