Prva liga Telekom Slovenije

Velenjčani do zmage nad Gorico za ponoven skok na tretje mesto

Velenje, 20. 11. 2017 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši velenjskega Rudarja so v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (0:0), potem ko se je v ponedeljek nadaljevala končala nenavadno dolga tekma. Začela se je namreč že v soboto zvečer, a so jo morali po 26 minutah zaradi slabe vidljivosti takrat prekiniti.

V drugem poskusu je bilo vreme precej bolj naklonjeno obema ekipama, ki sta imeli že na prvem letošnjem medsebojnem obračunu precej težav z višjo silo - v Gorici je namreč prekinitev tekme povzročila okvara reflektorjev oziroma izpad elektrike ... Danes se je tekma nadaljevala z začetnim udarcem vratarja Marka Pridigarja, na semaforju pa je bila že 26. minuta.

Pušnikova četa je s 26 točkami znova skočila na tretje mesto. Novogoričani ostajajo na petem (22).
Pušnikova četa je s 26 točkami znova skočila na tretje mesto. Novogoričani ostajajo na petem (22). FOTO: Damjan Žibert

Začetek preostanka prvega polčasa je pripadel domačim, nevarnejša poskusa sta imela najprej Ilija Antonov od daleč in potem še John Mary s kakšnih desetih metrov, a je gostujoči vratar prvič žogo odbil, drugič pa jo je napadalec Rudarja slabo zadel. Pozneje so spet zapretili Goričani, prvi je Pridigarja ogrel Leon Marinič v 33. minuti, deset minut pozneje je poskušal še Kyrian Nwabueze, po kotu v zadnji minuti pa je imel Pridigar nekaj težav lovljenjem žoge, a jo je nazadnje ujel.

V nadaljevanju pa so spet pritisnili domači nogometaši. To se jim je tudi kmalu obrestovalo, saj so v 54. minuti dosegli vodilni zadetek. Zanj je poskrbel Damjan Trifković, ko je zelo dobro izvedel prosti strel s kakšnih 18 metrov. Žogo je poslal prek živega zidu, meter pred vrati se je odbila in presenetila vratarja Sorčana ter končala v mreži.

Nekaj minut pozneje pa bi Rudar skorajda podvojil vodstvo. Vratar Sorčan je bil pri lovljenju visoke žoge premalo odločen, v skoku jo je dobil Mary, potem pa iz težkega položaja iz neposredne bližine iz obrata skušal zadeti gol. A se je žoga odkotalila po golovi črti in se odbila od druge vratnice, potem pa jo je obramba izbila v polje. Tudi Goričani so pozneje imeli nekaj polpriložnosti, iskali so izenačujoči zadetek, poskušala sta predvsem Žigon in Nwabueze, izid pa se ni spremenil, čeprav so se v zadnjih minutah tekme Velenjčani posvečali predvsem branjenju ugodnega rezultata. V 87. minuti je v kazenski prostor vtekel Miha Gregorič, a je bil Pridigar dovolj hiter. Po pritisku in kotih Gorice v zadnjih minutah pa je bil nevaren še Matija Škarabot, žoga pa je zletela prek vrat.

Prav v zadnjih trenutkih sodnikovega dodatka je zmago Rudarja, ki je zdaj spet na tretjem mestu na lestvici, še potrdil Vizinger, ko je ušel razredčeni obrambi Gorice; njegov prvi strel je Sorčan ubranil, toda žogo odbil točno v napadalca velenjske ekipe, nato pa je končala v mreži za končnih 2:0.

PLTS, 16. krog:
Rudar Velenje - Gorica 2:0 (0:0)
Trifković 54., Vizinger 90.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.