VIDEO: Generalka uspela, Milanič zadovoljen po uvodni tekmi PLTS: Bilo je precej lepih potez

Mariborčani so zelo previdno pričakovali uvodno tekmo PLTS z Aluminijem, a se je na koncu izteklo po njihovih načrtih. Z zmago in tremi točkami je bil zadovoljen tudi trener vijoličastih Darko Milanič, ki misli že usmerja k evropskemu delu sezone in povratni tekmi z Zrinjskim.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Vijoličasti so uspešno, z zmago v Ljudskem vrtu, začeli obrambo naslova državnega prvaka. Na domači zelenici so bili boljši od Aluminija (1:0), zadovoljen s prikazanim je bil tudi trener Darko Milanič, ki je dejal: "Dobro smo igrali in zasluženo zmagali. Fantje so si poleg zadetka priigrali še nekaj lepih priložnosti, bilo je precej lepih potez, všečnih akcij. Še posebej v drugem polčasu, ko je bilo nekaj več prostora. Ne smemo pozabiti, da je bil na drugi strani nasprotnik, ki ima v igri rep in glavo. Zadovoljen sem, kako smo delovali na igrišču. Imeli smo tudi nekaj debijev v dresu Maribora in podoba je spodbudna."

Prvič sta na uradni tekmi v Ljudskem vrtu zaigrala Jasmin Mešanović in Jean-Claude Billong, na neki način je novinec tudi Martin Kramarič, ki je po vrnitvi s posoje v Krškem dobil priložnost. "Pred tekmo smo se na sestanku pogovarjali in sem dejal, da tudi Kramariča štejem kot novinca. Debitiral je v novi zgodbi, ko ve, da je zelo pomemben člen moštva. To niso le minute spodbude, ampak se od njega veliko pričakuje. Tako on kot Mešanović in Billong so pustili dober vtis," je za klubsko spletno stran dejal mariborski trener.

Mariborske misli pa so že usmerjene k novemu izzivu, povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Državni prvaki imajo po zmagi v Mostarju lepo izhodišče pred sredino povratno tekmo v Ljudskem vrtu. "Občutek imam, da moštvo res deluje zelo homogeno in živi za vsak trenutek, ko smo skupaj. Dobro nam gre, tako da že komaj čakamo nove izzive. Ne bomo pa prehitevali časa, pripravljali se bomo za prvo naslednjo tekmo in šli zmeraj tako naprej. Korak po korak. Razumljivo je zadovoljstvo po zmagi, čestitali smo si za prikazano, od nedeljskega dopoldneva pa sledi temeljita priprava na Zrinjski. Na nasprotnika, ki ima kvaliteto. Kljub prednosti iz Mostarja nas čaka zahtevna naloga v boju za napredovanje," je o naslednjem tekmecu dejal Milanič.

Maribor - Aluminij - 8

Mariborčani so se veselili zmage proti Aluminiju. (Foto: Aljoša Kravanja)

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 61
 
mallonge 18.07.2017 13:33:25
dobro, da je v ligi samo 10 klubov. Tako Maribor ne more biti slabši kot deseti,. Predzadnjega je komaj premagal.
MaunelNeuer 18.07.2017 13:42:29
kvakajte ko bote v LP
Več komentarjev