Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Andres Vombergar uživa v Ljubljani: Izpolnila se mi je velika želja, da se veselim zmag v zelenem dresu

Ljubljana, 19. 10. 2017 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinski Slovenec Andres Vombergar ne skriva zadovljstva, da je oblekel dres ljubljanske Olimpije, ki je po dvanajstih odigranih tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije še vedno brez poraza. Zmaji so trenutno vodilno moštvo lige, v 22-letnem napadalcu pa so dobili novo dimenzijo v igri, kar jih le še bolj izpostavlja v luči enega od dveh glavnih favoritov za osvojitev naslova državnega prvaka.

Več videovsebin
  • Andres Vombergar o tem, kako je prišlo do prestopa v Olimpijo
    00:22
    Andres Vombergar o tem, kako je prišlo do prestopa v Olimpijo
  • Andres Vombergar o zanimanju drugih klubov in želji po igranju za slovensko reprezentanco
    00:52
    Andres Vombergar o zanimanju drugih klubov in želji po igranju za slovensko reprezentanco
  • Andres Vombergar o predhodnem (ne) poznavanju slovenskega nogometa
    00:47
    Andres Vombergar o predhodnem (ne) poznavanju slovenskega nogometa
  • Iz 24UR: Olimpija v lovu na okroglo deseto zmago
    02:01
    Iz 24UR: Olimpija v lovu na okroglo deseto zmago

Od prihoda Andresa Vombergarja v zmajevo gnezdo sta minila dobra dva meseca. V tem času se je 22-letni srgentinski Slovenec že dodobra udomačil oziroma privadil na novo okolje in soigralce, s katerimi beleži odlične rezultate.

Prvi stik z Olimpijo oziroma njenimi predstavniki je imel moj oče. Mladen Rudonja je bil zelo vztrajen, pokazal je, da si me resnično želijo videti v zelenem dresu. Zelo sem vesel, da sem del Olimpijine zgodbe. Andres Vombergar, napadalec Olimpije


V pogovoru z novinarjem POP TV Tadejem Vidrihom se je dotaknil številnih tem, med drugim tudi o tem, kako je sploh prišlo do prvih stikov z vodstvom edinega ljubljanskega prvoligaša. 
"Ko se je prvič pojavila možnost za prihod v Slovenijo, nisem okleval niti sekunde. Največjo zaslugo ima športni direktor Mladen Rudonja, ki je navezal stik z mojim očetom. Bil je zelo vztrajen, kar mi je dalo jasno vedeti, kako močno si me želijo v vrstah Olimpije," pravi Vombergar, ki se je, odkar je prvič oblekel Olimpijin dres, dvakrat vpisal med strelce na tekmah Prve lige telekom Slovenije.

Andres Vombergar ne skriva velikega zadovoljstva, da je del Olimpijine zgodbe.
Andres Vombergar ne skriva velikega zadovoljstva, da je del Olimpijine zgodbe. FOTO: Miro Majcen

"Zadetki so seveda zelo pomembni za samozavest vsakega napadalca, toda sam največ uživam ob spoznanju, da moštvo z vsakim dnem napreduje in posledično zmaguje. V Ljubljani se odlično počutim, soigralci so me sprejeli na najboljši možen način, kar jim skušam vračati z maksimalno borbenostjo in željo po zmagah. Če bomo nadaljevali v podobnem slogu, se nam za dobre rezultate v prihodnje ni potrebno bati," samozavestno zre v prihodnost nekdanji član argentinskega drugoligaša Los Andesa.

Vombergar je imel pred prihodom v slovensko prestolnico ponudbe tudi iz drugih držav, a ga nobena ni 'sezula iz čevljev', da bi bilo vredno prelomiti obljubo, ki jo je dal Mladenu Rudonji
"Nikoli ni obstajala niti trohica dvoma o tem, da si resnično želim priti v Olimpijo. Le z dobrimi igrami in trdim delom na treningih bom nekega dne dobil priložnost, da se preizkusim tudi v eni izmed močnejših evropskih lig. velik motiv mi predstavlja tudi slovenska izbrana vrsta, v katero bi si želel vstopiti na podlagi dobrih iger v klubskem dresu. Ko potegnem črto pod dogajanje v zadnjih nekaj mesecih, sem zelo zadovljen z vsem, kar doživljam," zaključuje Andres Vombergar.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

glej ovega
20. 10. 2017 12.28
Upam da bo Zabaland prvak da se iz srca nasmejim izpada v Prvi tekmi kvalifikacij..lp
Felipao
19. 10. 2017 20.26
+1
Vamos Andres!!!
BitterTruth
19. 10. 2017 19.31
+3
fant je večji, močnejši od večine igralcev v slovenski ligi, zato ima že tu precej boljše izhodišče od večine. vidi se sicer napredek in zna se zgoditi da iz njega še kaj bo, ampak težko že v tej polovici sezone, ker ne napreduje ravno s svetlobno hitrostjo
degenos
19. 10. 2017 17.30
+1
težka bo s triglavom ..še ni abassa !!!
snorki123
19. 10. 2017 17.37
+0
Zelo težka. Triglav vedno dobro igra proti olimpiji in mariboru. Oboji smo se že opekli. Zelo težka ampak 3 točke so nujne sploh doma. Doma igramo res dobro in vombergar se prebuja in krona se vrača. Zaradi vsega naštetega bodo jutri točke ostale doma upam. In triglav je tudi v torek odigral pokalno tekmo to se bo tudi poznalo glede na to da imajo zelo majhen kader.
BETONSKI
19. 10. 2017 16.35
-1
Letos bo Maribor težko osvojil naslov prvaka,ima preveč počasno moštvo(staro). Mu pa privoščim,ker v Evropi samo on nekaj naredi ,ko je Olimpija prejšnjo sezono osvojila naslov ni v Evropi naredila praktično nič ,to pa ni dobro za slovenski nogomet.
snorki123
19. 10. 2017 16.40
Kakšna neumna logika. Če enkrat izpadeš potem boš tudi drugič. Vse je odvisni od žreba in verjamem da bi prišli veliko dlje od trenčina
macek_garfield
19. 10. 2017 17.00
+0
uigrani niste bili, gazda prodal in pokasiral in pripeljal skart robo, tipicno za gazdo mesetarja, no letos ce ne bo razprodaje pa vam dobro kaze, pa se pametnega trenerja imate pa to
snorki123
19. 10. 2017 17.12
+1
Gazda nas ne bo pustil na cedilu muc. Spet mediji lažejo in ga povezujejo da bo prevzel nk istro. Kot bi rekel donald trump to je vse fake news.
BETONSKI
19. 10. 2017 17.28
Ni neumna logika,ni samo enkrat izpadla takoj tudi v zdajšnji ligi Evropa ,bi lahko naredila kaj več pa na žalost ni nikoli,ji pa želim srečo,naj osvoji prvenstvo boljši,je dolga sezona,verjamem pa,da bo Mariboru najtežje do sedaj,če ne bo kakšne konkretne okrepitve v spomladanskem delu.
snorki123
19. 10. 2017 17.34
Dvoboj za prvaka bo napet čisto do konca. Oli in mb ne odajata točk derbiji bodo odločali kdo bo prvak.
slash77
21. 10. 2017 18.10
macek_garfield Gazda je res nekaj prodal. Kdo pa ne, saj nogomet je posel in kot kaže letošnja statistika, ga ta "mešetar", kot ga ti škodoželjno imenuješ dobro opravlja. Ta "škart roba" se je pa kot kaže izkazala za dobro.
snorki123
19. 10. 2017 16.28
+0
!Vamos andreas! Se vidi da se andreas vse bolj prilagaja na slovensko ligo. Čedalje boljši bo. Upam da bo jutri zadel prvi gol pred domačo publiko. Bo tudi zanimivo videti če bo jutri krona dobil priložnost, in če bo kakšna bo reakcija navijačev in green dragonsov.
macek_garfield
19. 10. 2017 16.58
-2
kronafehtar zagotovo ni kar tako pokazal, da naj bodo zelene zmajkle tiho, so ziher kaj imeli, pa to no upam, da zaigra, pa to
snorki123
19. 10. 2017 17.10
+2
Krona je kakovost. Se strinjam muc absolutno mora igrati