Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Celjska zgodba ukrajinskih vlagateljev ima tudi županov blagoslov: 'Gre za velike projekte'

Celje, 01. 03. 2017 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Celjski nogometni prvoligaš je v spomladanski del sezone vstopil z remijem v Kopru (1:1), veliko pomembnejši dogodki pa so se odvijali v klubskih pisarnah, kjer so potrdili začetek partnerskega sodelovanja s češkim podjetjem K Partners Sport Management s.r.o. Vodilni možje celjskega nogometa so ob objavi novice spregovorili posebej za 24UR.

Celjski klub je vstopil v novo ero. Predsednik NK Celje dr. Stevan Đorđević je skupaj z generalnim direktorjem ter predstavnikom vlagatelja Igorjem Dedišinom za 24UR orisal načrte, ki jih ima s češko oziroma ukrajinsko podporo zdaj klub iz knežjega mesta. Skupaj s češkim podjetjem K Partners Sport Management s.r.o., ki je postal uradni partner Celjanov, bo klubska blagajna deležna priliva svežega kapitala. Na željo vlagateljev so Celjani čakali na novo leto 2017, ko je v veljavo stopilo tudi novo pravilo Nogometne zveze Slovenije (NZS), da se lahko klub z vlagateljem dogovori o razmerju lastništva v d.o.o. podjetju v razmerju 74:26 v prid vlagatelju. Pred tem je lahko imel vlagatelj največ 49 odstotkov. Z novim pravilom je razmerje na željo novih partnerjev v FC Celje d.o.o. 50:50, v knežjem mestu torej obljubljajo enakopravnost. "Od prvega trenutka sem imel upanje in bil sem prepričan, da gre stvar v pravo smer. Kot predsednik sem imel tudi prvi kontakt z investitorji, našimi prijatelji," je za 24UR na Areni Petrol povedal dr. Đorđević. "Mislim, da je stvar res trajala dolgo, kaj takšnega se ne zgodi vsak dan, mi pa s takšnimi rečmi nismo imeli izkušenj, zato smo angažirali tudi profesionalnega odvetnika, ki ima izkušnje s takšnimi zadevami. Posvetovali smo se tudi z Nogometno zvezo Slovenije, tudi oni so nam dajali določena navodila. Potem pa veste, kako je v pogajanjih: vsaka stran poskuša, da dobi največ od pogodbe med pogajanji. Pogajanja so bila zelo korektna, kar pa smo v teh dneh podpisali mislim, da bo absolutno koristilo ne le celjskemu nogometu, dober vzor bo tudi za ostale klube."

Kopru se projekt v sodelovanju z investitorji in županom Borisom Popovićem, zaenkrat, ni posrečil. Kako bo v Celju? Na zelenici je bilo v nedeljo 1:1 ...
Kopru se projekt v sodelovanju z investitorji in županom Borisom Popovićem, zaenkrat, ni posrečil. Kako bo v Celju? Na zelenici je bilo v nedeljo 1:1 ... FOTO: Damjan Žibert

Za 24UR je spregovoril tudi Dedišin, ki je kot generalni direktor sodeloval tudi v lvivskem Karpatiju, kjer je sodeloval s trenerjem članskega moštva Celja Igorjem Jovićevićem, pomočnikom trenerja Jurijem Benom in direktorjem prestopov Mihajlom Gulordavo. Dedišin si bo direktorsko vlogo delil z Zoranom Podkoritnikom. "Moram reči, da je zame Slovenija kot domača država. Več let sem sem prihajal na priprave s Karpati, zelo pa mi je všeč tudi podnebje in miselnost ljudi. Informacije o možnostih za investicije so bile glede Slovenije prav tako zelo privlačne," je Dedišin s pomočjo prevajalca dejal za našo televizijo. "Imeli smo tudi možnost na Češkem, a slovensko prvenstvo je pretehtalo, to tržišče je bilo zelo privlačno. Govorili smo tudi z Rudarjem, a mislim, da je šlo bolj za formalne pogovore, saj so imeli oni takrat že svoje partnerje. Strateško je bila to najboljša možnost tudi zaradi mesta in infrastrukture, ki je že tu. Imeli smo srečo, da smo dobili to priložnost, zelo pomembna je bila tudi podpora župana Celja (Bojana Šrota, op. a.). Nisem tu, da bi sodil o situaciji v Kopru, meni je pomembno le sodelovanje na visoki ravni z županom. On ni tisti, ki bi upravljal s celotno situacijo, on je le podpora za vse načrte, brez njegove podpore bi bilo vse skupaj težko izvesti. Kar se tiče gradnje novega klubskega centra: gre za velike projekte, v katerih je župan velik faktor.

Proračun se je s sodelovanjem investitorja "povečal za 100 odstotkov", so na svoji uradni spletni strani že v torek poročali Celjani. "Od tega je 250.000 evrov namenjenih za Akademijo. Kljub temu pa bomo v NK Celje še naprej iskali in se dogovarjali z morebitnimi sponzorji v Celju in okolici ter jih poskušali prepričati v sodelovanje v našem projektu," piše v sporočilu za javnost. "Prepričani smo, da bo ta v naslednjem obdobju postal tržno zelo zanimiv produkt in tako zanimiv tudi pokroviteljem. Še posebej bomo iskali dodatne sponzorje za Akademijo, morebiti tudi glavnega sponzorja. K Partners Sport Management s.r.o. s Češke deluje z več poslovnimi partnerji iz različnih držav na več različnih projektih. V NK Celje in v mestu Celje so investitorji prepoznali privlačno okolje za nov skupni projekt, prepoznali so potencial in tradicijo. Namen sodelovanja je razvoj mladih nogometašev, razvoj organizacijskih struktur kluba in nasploh dvig NK Celje na višji nivo, kjer bi lahko v prihodnje dosegali odmevne rezultate. Z memorandumom, ki je bil podpisan jeseni, sta se obe strani zavezali k skupnemu sodelovanju v naslednjih petih letih. Cilj je to sodelovanje izpolniti in v primeru uresničitve začrtanih ciljev se lahko sodelovanje podaljša za naslednjih pet let. Nov skupni projekt na športnem področju predvideva razvoj mladih nogometašev. Po izkušnjah dolgoročno igra na rezultat ne prinaša napredka oziroma zavira razvoj mladih, zato je bila jeseni sprejeta odločitev za zamenjavo trenerja. Nov trener Igor Jovićević je v podobnem projektu s predstavnikom investitorja sodeloval že v preteklosti pri klubu Karpati Lviv, zato mu je tudi bila zaupana naloga razvoja mladih nogometašev."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snorki123
01. 03. 2017 19.04
+3
Upam da bodo delovali v korist celjskega nogometa ker čim več močnih slovenskih klubov pomeni močnejša liga in je tudi posledično bolj napeta upam da bi si tudi vsi finančno šibki klubi (rudar,gorica.........) postavili na noge
Barca17 1
01. 03. 2017 20.07
+1
degenos
01. 03. 2017 17.59
-1
hehehe...olimpija je pa trn v peti celi sloveniji
BOZICEKSLO
01. 03. 2017 17.58
+1
To rabi slovenski nogomet se več tujih sponzorjev in investitolarjev. Celje ima drugi največji stadion v sloveniji takoj za stozicami. Škoda za propadli projekt Gorice in Zavrča. Potem bi bili se boljši. Upam, da se bosta se Rudar in Koper pobrala, ki imata solidno ekipo. V koptu že desetletja delajo evropski koper.
degenos
01. 03. 2017 17.40
+0
hehehe ..kake igralce bojo pa celjani kupoval...verjetn iz španske prve lige ..hihihihih
BOZICEKSLO
01. 03. 2017 17.58
degenos
01. 03. 2017 17.38
+0
hehehehe....ista banda tut v celju ...hihihihihih
SavaRe
01. 03. 2017 17.14
-2
TO si naj prebere g.Mandarič on dela kontra,ropa olimpijo.
buenos1
01. 03. 2017 18.47
+2
ti, dete obremenjeno,preden je ropal, je vložu 4m...
degenos
01. 03. 2017 18.57
+5
sej za te Madžare je olimpija edino ropa ...vsi ostali klubi so pa transparentni
User513426
02. 03. 2017 13.14
+2