Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Celjani želijo jesenski del zaključiti z velikim skalpom: Olimpija je odlična, a nas zanima zgolj zmaga

Celje, 08. 12. 2017 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./M.F.
Komentarji
5

Pred nogometaši Celja je še poslednji izziv pred zimskim premorom. V soboto z neposrednim prenosom na Kanalu A od 16.30 dalje se bodo varovanci Dušana Kosiča v Stožicah pomerili s favorizirano Olimpijo. Z moštvom, ki je še do pred kratkim zasedalo vrh prvenstvene razpredelnice. "za tekmo z Ljubljančani ne potrebujete dodatnega motiva," pred prihodom na 'kraj zločina', kjer je pred 7 leti služboval v vlogi trenerja, pravi 46-letni strateg Celjanov.

Več videovsebin
  • Trener Celja Dušan Kosič pred tekmo z Olimpijo: Dodaten motiv ni potreben
    03:28
    Trener Celja Dušan Kosič pred tekmo z Olimpijo: Dodaten motiv ni potreben
  • Kapetan Celja Jure Travner: Olimpija je odlična ekipa, ki jo želimo premagati
    02:08
    Kapetan Celja Jure Travner: Olimpija je odlična ekipa, ki jo želimo premagati
  • Vezist Celja Nino Pungaršek: Olimpija se ni bistveno spremenila, Celje pa je boljše
    01:52
    Vezist Celja Nino Pungaršek: Olimpija se ni bistveno spremenila, Celje pa je boljše
Obračun zadnjega kroga jesenskega dela v Prvi ligi Telekom Slovenije med Olimpijo in Celjem si boste lahko v neposrednem prenosu na Kanalu A ogledali v soboto, 9.12.2017 od 16.30 naprej. Nikar ne zamudite!
Celjski nogometaši so pod vodstvom ljubljanskega strokovnjaka Dušana Kosiča v zadnjih šestih tekmah vknjižili kar 5 zmag in le en poraz. za slednjega bi lahko mirne volje zapisali, da je bil nekoliko presenetljiv, saj so kapetan Jure Travner in druščina minuli konec tedna klonili v Krškem, ki je v nasprotju s Celjem na zadnjih 7-ih srečanjih zabeležilo 6 porazov.

Gostovanje v Ljubljani bo eno od najtežjih možnih izpitov za Kosičeve varovance za zaključek jesenskega dela. 46-letni Ljubljančan se tako vrača na 'kraj zločina', kjer je pred leti pustil globok pečat. Zeleno-beli so pod njegovim vodstvom igrali všečen in učinkovit nogomet, zdaj pa se nahaja na nasprotni strani. "Tekma proti Olimpiji ne bo čisto nič drugačna od ostalih v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dejstvo je, da nas čaka sila zahtevna preizkušnja, ki jo seveda želimo dobiti. V zadnjem obdobju smo občutno dvignili raven naše igre, obstajajo pa vsekakor še velike rezerve v vseh segmentih nogometne igre," pravi trener nogometašev Celja Dušan Kosič.

Celjani bodo podobno kot na tekmi z Mariborom tudi na ljubljanskih Stožicah skušali čim dražje prodati svojo kožo.
Celjani bodo podobno kot na tekmi z Mariborom tudi na ljubljanskih Stožicah skušali čim dražje prodati svojo kožo. FOTO: Damjan Žibert

Kapetan Jure Travner verjame v pozitiven zaključek jeseni 

Po turbulentni uvodni polovici jesenskega dela sezone so se Celjani v nadaljevanju uspeli pobrati in pod vodstvom novega trenerja začeli kazati povsem drug obraz. Kapetan moštva Jure Travner se zaveda kakovosti tokratnega tekmeca, a v isti sapi poudarja, da v prestolnico prihajajo po zmago.

"Ni skrivnost, da tudi proti Olimpiji želimo dokazati, da domači uspeh proti Mariboru ni bil plod srečnih okoliščin, temveč posledica naše kakovosti. Olimpija je klub z bogato zgodovino, toda ko se bo pričel dvoboj v Stožicah, bomo storili vse, da prekrižamo načrte še drugemu velikemu favoritu za naslov državnega prvaka," visokih ambicij ob sobotnem obisku ljubljanskih Stožic ne skriva celjski kapetan. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veliki svizec
08. 12. 2017 16.55
+5
Gremo Cele...
degenos
08. 12. 2017 15.44
+1
hehe ....... olimpija je pa res dobr klub
snorki123
08. 12. 2017 16.07
+0
degenos
08. 12. 2017 17.08
+1
samo problem je ker bo trreba zmagat ...da ne bojo totki pobegnl ...ane
snorki123
08. 12. 2017 18.08
-2
Doma smo zanesljivi. Verjamem da bodo 3 točke ostale v Ljubljani.