Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Hadžić: Verjetno v Mariboru zdaj malce gori, pri nas v Celju je vzdušje dobro

Celje, 30. 04. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./J.K./M.G.
Komentarji
8

Osrednji sobotni dvoboj 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo gostila arena Petrol, kjer bodo Celjani gostili Mariborčane ob 16.35 v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO. Domači Damir Hadžić pravi, da je na celjski strani boljše vzdušje v slačilnici, vezist Maribora Aleš Mertelj pa poudarja, da vijol'časti poznajo recept za ubranitev naslova državnih prvakov.

"Ostalo je še pet tekem do konca, za nas je vsaka tekma finalna. Gremo tekmo za tekmo in upam, da bomo nadaljevali ta niz. Vemo, da nam je pomembna vsaka točka, vemo tudi, da prihaja Maribor, o katerem je brezpredmetno govoriti. Oni se borijo za prvaka, mi za obstanek, tako da upam, da bomo nadaljevali ta niz, ki smo ga začeli z novim trenerjem," je za klubsko spletno stran dejal izkušeni branilec Damir Hadžić in dodal: "Na prvi tekmi v spomladanskem delu smo jih presenetili v Ljudskem vrtu, lepa zmaga z igralcem manj in mislim, da smo si takrat tisto zmago zaslužili. A vemo, da bo zdaj tekma povsem drugačna, tudi povsem drugačno vzdušje na stadionu, zato ne bomo gledali nazaj na to, kako smo dobili tisto tekmo in se naslanjali na tisto zmago.'' Poudaril je še, da je prednost grofov ta, da je vzdušje v slačilnici trenutno dobro. Precej boljše kot v taboru vijol'častih. "To bo čisto nova tekma, mi bomo igrali našo igro in se v Mariboru postavili tako, da zmagamo. En pozitiven niz, prednost je verjetno ta, da imamo dobro klimo v klubu, se dobro razumemo, verjetno v Mariboru zdaj malce gori … Čeprav vemo, da Maribora nikoli ne moreš odpisati, tam nikoli ne veš, kdaj lahko presenetijo. Vemo, da so kakovostna ekipa, a naj igramo to igro, ki jo kažemo teh štiri ali pet tekem z novim trenerjem, pa se Maribora ne bi smeli bati," je zaključil 31-letni branilec.

Aleš Mertelj pravi, da Štajerci poznajo recept, s katerim bodo ubranili naslov državnih prvakov.
Aleš Mertelj pravi, da Štajerci poznajo recept, s katerim bodo ubranili naslov državnih prvakov. FOTO: Aljoša Kravanja

Na drugi strani so se pri Mariboru v zadnjem času precej bolj kot z nogometom na zelenici ukvarjali s stvarmi izven nogometnih igrišč. Po aferi Ibraimi in obisku Viol se prah v Mariboru ni polegel, za nameček pa jim jo je zagodlo še vreme in jih prikrajšalo za bolj kvalitetne treninge. Prav na včerajšnjem pa so jih znova obiskale Viole in prišle poudarit, da klubu stojijo ob strani zaradi igralcev in ne zaradi 'igralcev'. Aleš Mertelj, vezist Maribora, pred tekmo s Celjem pravi, da je prvenstvo maraton in da imajo Štajerci recept, kako bodo ubranili naslov državnih prvakov: "Pred nami je še pet tekem in nič ne spreminja našega cilja. Prvenstvo je maraton. Zavedamo se, kaj vse odloča v skupnem boju. Vemo, kako do cilja in verjamem, da ga bomo uresničili.''

Celjani so po trenerski zamenjavi, ko je na klop namesto Iztoka Kapušina sedel Robert Pevnik - tokrat ne bo mogel računati na Lovreja Čirjaka -, zaigrali kot prerojeni in še ne poznajo poraza, za nameček pa so se uvrstili še v finale pokala, kjer bodo zaigrali prav proti današnjemu nasprotniku Mariboru. Vijol'časte, ki bodo nastopili brez Gregorja Bajdeta, tako čaka težka preizkušnja proti štajerskim sosedom, z zmago pa bi se po tretjem krogu Mariborčani znova lahko zavihteli na sam vrh prvoligaške lestvice, na kateri za točko zaostajajo za vodilno Olimpijo.

Prva liga, 32. krog (prenos na Kanalu A in VOYO ob 16.35):
Celje – Maribor

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
30. 04. 2016 13.45
Hadzic se moti,nilkjer se ne gori,kresove bodo zakurili proti veceru.Ce se obeta kaksna grmada pa bo treba pocakat do konca tekme;-)
BOZICEKSLO
30. 04. 2016 09.44
+0
Derbi pred derbijem. Zna se zgodit, da jim celje spet zagode. Menim, da bo Remi. Kvalieta ekip je skoraj na isti ravni.
Maribor?anPikaSem
30. 04. 2016 10.26
-2
ti se delas kaj drugega v zivljenju kot pa sedis za racunalnikom in pises bedne komentarje?
dump
30. 04. 2016 10.53
+1
M@ko
30. 04. 2016 21.02
Mariborčan, a je zdaj komentar še beden? Zdaj ko je postal resnica.
catman
30. 04. 2016 09.40
-1
Madona no, se bi dalo dobit intervju od kakega neića v SLO fuzbalu?
notrajnc05
30. 04. 2016 09.26
+2
Predlagam, pijanček kupi še en komplet dresov, ker bodo po tekmi njihovi zvesti navijači zopet malo klofutali in slačili svoje idole, ker se jim je "projekt 24 točk" do konca sesul...
cfc1919
30. 04. 2016 09.09
+5