Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Domžalčani za uvod remizirali z Ilirijo: 'Do prve tekme bomo v pravem tekmovalnem ritmu'

Domžale, 18. 01. 2018 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi za nogometaši Domžal je uvodna prijateljska tekma januarskega pripravljalnega obdobja. Rumeni so na domačem pomožnem igrišču remizirali z ljubljanskim drugoligašem Ilirijo (2:2), oba zadetka pa je prispeval jamajški napadalec Shamar Nicholson.

"Igralce moram pohvaliti za izreden odnos in trdo garanje v tem prvem delu priprav," je po remiju z Ilirijo za uradno spletno stran kluba nkdomzale.si povedal trener Simon Rožman. Ta je v boj na domžalskem pomožnem igrišču z umetno travo poslal dve povsem različni enajsterici, pod oba domača zadetka pa se je podpisal talentirani Jamajčan Shamar Nicholson.

Rožman (na fotografiji) bo z varovanci v drugem delu prvenstva lovil vodilna Maribor in Olimpijo.
Rožman (na fotografiji) bo z varovanci v drugem delu prvenstva lovil vodilna Maribor in Olimpijo. FOTO: Damjan Žibert

"Veseli dejstvo, da Shamar iz tedna v teden vse hitreje uresničuje svoj potencial. Ne le on, tudi drugi mladi nogometaši, ki jih premoremo," je zadovoljen Rožman. "Fantje zelo dobro delajo in izpolnjujejo vsa navodila, ki jim jih dajemo z mojimi sodelavci. Tudi na včerajšnji tekmi so izpolnili glavnino ciljev, bili so aktivni, kombinatorni in borbeni. Vsekakor je prikazano v prvem tednu priprav dobra osnova za nadaljnjih pet tednov."

Ajdin Mulalić, Dejan Milić, Emir Azemović in Rubin Hebaj mlademu strategu ob začetku priprav še niso na voljo, zato pa od tistih, ki so pripravljeni za največje napore, pričakuje boj za mesto v udarni enajsterici.

Pričakujem, da bomo od prve tekme v pravem ritmu
"Čaka nas še veliko tekem, prva prihaja že v soboto proti kranjski Zarici," je nadaljeval Rožman. "Vsi fantje bodo dobili dovolj minutaže, s približevanjem prvenstva pa bomo postopoma začeli odmerjati njihov igralni čas. Pričakujem, da bomo do prve tekme že v pravem tekmovalnem ritmu, ne le za eno tekmo, temveč za celoten spomladanski del sezone."

Rumena družina se bo v kratkem preselila v Umag, kjer bo v malce ugodnejših vremenskih pogojih Rožman s sodelavci pilil formo pred nadaljevanjem spomladanskega dela prvenstva. Celoten načrt priprav je po ocenah Rožmana še na nekoliko višji ravni kot v preteklosti, zato pričakuje tudi dobre rezultate.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Letos smo celoten načrt zastavili na še nekoliko višji ravni in tudi sami treningi so bolj naporni. Zaenkrat gre vse po načrtih in tudi včerajšnja tekma ni bila slaba. Proti nasprotniku, ki se je osredotočil na branjenje svojega gola, smo bili boljši in navkljub napornim treningom smo prikazali zelo aktivno igro. Rezultat v tem delu priprav še ni v ospredju," je pogovor sklenil Rožman.

"Veselimo se prehoda na naravno travo. V Umagu bomo imeli odlične pogoje za delo, tudi skupno bivanje bo fantom zelo koristilo. Prepričan sem, da bomo v hrvaški Istri našo raven fizične priprave še hitreje izboljšali, prav tako pa se bomo že osredotočili na določene taktične segmente v naši igri."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
18. 01. 2018 14.35
+5
so pokasirali na stavah za neodlocen rezultat pa to