Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Elsner pred Rudarjem: 'Osnove moramo dvigniti na višji nivo'

Ljubljana, 21. 10. 2016 18.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Olimpija bi se lahko pred nedeljsko tekmo v Velenju (prenos ob 16.35 na Kanalu A in VOYO) že znašla v točkovnem zaostanku za Mariborom, potem ko so zmaji tako razočarali na derbiju in večnim tekmecem dovolili, da so se jim na lestvici močno približali. Trener Luka Elsner pričakuje izboljšave že pri osnovah.

Osvajanje žoge, delanje prekrškov, intenzivnost v dvobojih. Vse to je trener Olimpije Luka Elsner pogrešal na večnem derbiju, ki ga je prejšnji konec tedna zanesljivo dobil Maribor (3:1) in se v Stožicah veselil nove sladke zmage na dvorišču velikega tekmeca. Zeleno-beli pred 14. krogom Prve lige Telekom Slovenije na vrhu lestvice vodijo le še za točko, Elsner pa ne beži pred odgovornostjo in pritiskom, ki ga prinaša pritisk Štajercev pred gostovanjem v Velenju. "Tri točke so nujne za nas, če želimo obdržati to prvo mesto," je za 24UR povedal Elsner. "Mi moramo popraviti določene stvari pri naši igri, tu se začenja predvsem pri dvobojih, z željo po osvojeni žogi, koliko bomo pretekli in dali sebe, da pomagamo naši ekipi in mislim, da bomo dobro izgledali, če bomo imeli te osnovne nogometne reči pod nadzorom. Seveda moramo tudi držali neko zbranost, da zadetka ne prejmemo, ker smo jih na nekaterih tekmah preveč. Te osnove moramo dvigniti na višji nivo." Le malo reči je nekdanjega trenerja Domžal prepričalo na nedavnem derbiju, po katerem se mora z varovanci hitro pobrati. "Proti Mariboru nismo bili zadovoljni s tistim, kar smo prikazali, saj ne moremo lagati," dodaja eden najmlajših trenerjev v zgodovini Olimpije. "Potrebno je objektivno gledati, zakaj smo bili v takšnem stanju, zakaj nismo bili sposobni osvajati žoge, zakaj je imel Maribor šest ali sedem rumenih kartonov in zakaj smo jih mi imeli bistveno manj od njih. Zakaj nismo delali prekrškov, zakaj smo bili v teh dvobojih na prenizki ravni ... Od svojih fantov zagotovo pričakujem bistveno več v tem elementu, ker bodo ostali elementi sledili, če bomo v teh pravi."

Rudar je v Stožicah letos že ugnal zmaje, ki tako dodatnega opozorila pred potjo v Velenje, kjer so pri koncu prejšnje sezone slavili naslov državnih prvakov, ne potrebujejo. Branilec Antonio Delamea Mlinar si je zaželel tudi večje osredotočenosti, ki naj bi jo tabor zeleno-belih v zadnjem času pogrešal. "V nedeljo nas čaka izjemno pomemben obračun, saj si želimo z novo zmago dvigniti samozavest. Zavedajoč se dejstva, da na zadnjih nekaj tekmah nismo igrali na želeni ravni, želimo med drugim popraviti vtis in se vrniti na zmagovito pot," je Delameo Mlinarja citirala klubska spletna stran. "To bo obenem pravi preizkus za našo psihološko pripravljenost, da dokažemo, da smo iz pravega testa," pravi 25-letni osrednji branilec zeleno-belih, ki ne skriva zadovoljstva nad zmago proti Aluminiju, ki pa jo bo potrebno potrditi v nedeljo. Torkova zmaga (v pokalu proti Aluminiju z 2:1, op. a.) je bila zelo pomembna s psihološkega vidika, kajti ni se bilo enostavno pobrati po bolečem porazu z Mariborom. Toda ena stvar je še vedno zelo moteča: znova se nam je prikradla napaka, zaradi katere smo prejeli nepotreben zadetek. Želel bi si, da ohranimo visoko raven osredotočenosti skozi vseh 90 minut in tako ohranimo svojo mrežo nedotaknjeno."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.