Prva liga Telekom Slovenije

Ne Rudar ali Gorica, v Velenju je 'zmagala' megla: Balažič odpovedal tekmo, naslednji poskus v ponedeljek

Velenje, 18. 11. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./M.N./E.Č./J.K.
Komentarji
1

Po večnem derbiju v Mariboru nas je v soboto zvečer čakal zanimiv obračun med velenjskim Rudarjem in Gorico. Po dobre pol ure igre na stadionu Ob jezeru je moštvi pri rezultatu 0:0 ustavila megla, zaradi katere je glavni sodnik Dejan Balažič obračun najprej prekinil in nato odpovedal. Ponovno bosta moštvi poskusili v ponedeljek.

Več videovsebin
  • Pušnik: Gorica je odlično moštvo, a želimo ostati na 3. mestu
    01:37
    Pušnik: Gorica je odlično moštvo, a želimo ostati na 3. mestu
  • Trifković: Potrebujemo pomoč s tribun
    00:56
    Trifković: Potrebujemo pomoč s tribun
  • Celcer: Dvoboji z Rudarjem so bil vselej zahtevni
    01:10
    Celcer: Dvoboji z Rudarjem so bil vselej zahtevni
  • Škarabot: V Velenje gremo po zmago
    01:17
    Škarabot: V Velenje gremo po zmago
Prizor z roba igrišča sredi prvega polčasa v Velenju, kjer je glavni sodnik dvoboj prekinil.
Prizor z roba igrišča sredi prvega polčasa v Velenju, kjer je glavni sodnik dvoboj prekinil. FOTO: 24ur.com

Po tem, ko sta se Maribor in Olimpija udarila za sam vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije, je bil v soboto čas za spopad zasledovalcev vodilnih slovenskih ekip. V boljšem položaju pred obračunom v meglenem Velenju je bil domači Rudar, a Gorica, ki je povsem prebolela poletne krče po nastopih v Evropi, bi že z zmago prehitela varovance Marijana Pušnika. Sobotna nasprotnika sta do sobote dosegla enako število zadetkov, oboji pa so želeli pozabiti na neposrečen odhod na reprezentančni premor: knapi so izgubili lokalni dvoboj s Celjem, Novogoričane pa je presenetil Triglav. Velenjčani, ki so prvi medsebojni obračun izgubili v sodnikovem dodatku, so v obračun morda malce presenetljivo krenili brez mladega reprezentanta Milana Tučića, spet pa je bil Pušniku na klopi na voljo Najm Shwan Ali Al-Quraishi, prvi iraški nogometaš med slovensko elito. Vrtnice so na drugi strani poskušale dobiti še četrto od zadnjih šestih gostovanj v rudarskem mestu tudi s pomočjo robustnega Američana Kyriana Nwabuezeja, ki je v napadu vodil bitko z velenjskimi branilci tako kot z novogoriškimi na drugi strani njegov afriški rojak John Mary.

V težkih razmerah za igro vratarja večjega dela nista imela, Marko Pridigar je moral prisebno posredovati po slabe pol ure igre, ko je s prostega strela po tleh poskusil Dejan Žigon. Kmalu za tem, v 32. minuti, je glavni sodnik Dejan Balažič dvoboj zaradi megle prekinil in se podal na posvet h kapetanoma in trenerjema. Dogovor je bil, da bodo malce počakali na nadaljevanje obračuna, če pa se situacija ne bi izboljšala, bi sledila daljša prekinitev. Zanimivo: že prva tekma v tej sezoni med tema nasprotnikoma ni minila brez težav, saj je v Novi Gorici za dlje časa zmanjkalo elektrike. Balažič je ekipi po krajšem čakanju poslal v slačilnici, zadnjo odločitev o (ne)igranju naj bi sprejeli ob 21.07. Slabih deset minut "po roku" so se odgovorni res odločili, da tekmo odpovejo in odigrajo ob prvem primernem terminu. Na koncu so se odločili za ponedeljek ob 15.00.

PLTS 16. krog pasica
PLTS 16. krog pasica FOTO:

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog:

Rudar Velenje ‒ Gorica 0:0*
* - odpovedano zaradi megle

Rudar: Pridigar; Vuklišević, Pušaver, Pišek, Tomašević, Antonov, Bijol, Markovski, Trifković, Črnčič, Mary. Na klop: Malnar; Al-Quraishi, Tučić, Novak, Junuzović, Vizinger, Bolha.  

Gorica: Sorčan; Celcer, Škarabot, Gregorič, Nwabueze, Grudina, Osuji, Žigon, Kavčič, Humar, Marinčič. Na klopi: Štrukelj; Džuzdanović, Kapić, Filipović, Jogan, Curk, Nagode.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

13.53

Ljubiteljice in ljubitelji motoGP ...

Danes bomo z vami v tekstovnem prenosu pospremili dirko elitnega razreda na dirkališču v Jerezu. Sledi ogrevalni krog, luči pa se bodo prižgale ob 14.00.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Optimisty
18. 11. 2017 21.05
+1