Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Kenan Bajrić verjame v uspešen zaključek jeseni: Želimo dobiti vse tekme

Ljubljana, 27. 11. 2017 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./Ž.L.
Komentarji
11

S precej bolj izkušenim kapetanom Brankom Ilićem tvorita izjemen tandem osrednjih branilcev trenutno vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije. Kenan Bajrić z vsako tekmo potrjuje svoj razkošen talent, njegova Olimpija pa se je le teden dni po sestopu z vrha nanj že vrnila z minimalno, a povsem zasluženo zmago nad skromnim Krškim. "Do konca jeseni želimo dobiti vse tekme," sporoča 23-letni Ljubljančan.

Več videovsebin
  • Kenan Bajrić po tekmi s Krškim
    01:36
    Kenan Bajrić po tekmi s Krškim
  • Iz 24UR: Bajrić sanja o igranju za Galatasaray
    02:17
    Iz 24UR: Bajrić sanja o igranju za Galatasaray

Nogometaši Olimpije so na zadnjem obračunu s Krškim po dobri igri in zadetku povratnika v začetno enajsterico Roka Kronavetra prišli do nove, zaslužene zmage, ki jih je po spodrsljaju največjega konkurenta v Celju vrnila na vrh prvenstvene razpredelnice.

Olimpijo do konca jesenskega dela čakajo še tri zahtevne preizkušnje, od tega dve prvenstveni z Domžalami v gosteh in s Celjem v Stožicah. Povratni četrtfinalni pokalni obračun z Mariborom pa je na sporedu že v sredo, kjer bodo zmaji branili visoko prednost treh zadetkov s prve tekme v Ljubljani.

Tudi tokrat je bila obramba zmajev neprebojna, glavnino dela sta opravila zanesljiva osrednja branilca, kapetan Branko Ilić in Kenan Bajrić, piko na i pa je z lepim zadetkom dodal še 31-letni Mariborčan v zelenem dresu za 12. zmago v sezoni. "Glede na to, da smo skozi celotno srečanje prevladovali na zelenici, imeli popoln nadzor nad igro ter ne nazadnje dosegli tudi zadetek, je naša zmaga več kot zaslužena," je po osvojitvi novih treh točk dejal 23-letni ljubljanski osrednji branilec Kenan Bajrić, ki z vsako tekmo potrjuje svoj razkošen talent.

Kolektiven pristop vodilo do uspeha, učinkovitost se bo kmalu vrnila
"V naši igri se še kako dobro pozna kolektiven pristop, izjemen ekipni duh, saj se borimo eden za drugega. Odtod tudi podatek o le sedmih prejetih zadetkih, kar potrjuje tezo o vse boljši uigranosti celotnega moštva. zadetek Roka Kronavetra nam je nekoliko olajšal nadaljevanje tekme, ki smo jo s pametno in preudarno igro pripeljali do srečnega konca," se pomembnosti dobre igre v obrambi zaveda nekdanji mladi reprezentant, ki ga ne skrbi nekoliko slabša učinkovitost zmajev v zadnjem obdobju.

Kenan Bajrić se veseli zmagovitega zadetka Roka Kronavetra na zadnjem prvenstvenem obračunu s Krškim.
Kenan Bajrić se veseli zmagovitega zadetka Roka Kronavetra na zadnjem prvenstvenem obračunu s Krškim. FOTO: Damjan Žibert

"Težko je pričakovati, da boš vseskozi premagoval nasprotnike z visoko razliko. Vedeli smo, da bo prej ali slej prišlo do manjše krize v napadu, toda na koncu je najpomembneje, da zmagujemo. Pa čeprav 'le' z 1:0. Kot ekipa zelo dobro stojimo na igrišču, si med seboj pomagamo, prepričan pa sem, da se bo krivulja učinkovitosti že kmalu znova obrnila navzgor. Bistveno je, da se držimo dogovorjenih pravil v slačilnici," poudarja Bajrić.

Verjamemo v pozitiven zaključek jeseni
Do konca jesenskega dela prvenstva aktualne državne podprvake čakajo še trije zahtevni obračuni. Predvsem naslednja dva bosta izjemno pomembna, saj zeleno-beli v sredo najprej gostujejo v Ljudskem vrtu, kjer si bodo po visoki zmagi na prvi četrtfinalni pokalni tekmi v Stožicah (3:0) prizadevali potrditi uvrstitev v polfinale omenjenega tekmovanja, nato pa jih ob koncu tedna v 18. krogu PLTS čaka še težko prvenstveno gostovanje v domžalskem Športnem parku.

"Na obeh tekmah bomo storili vse za pozitiven rezultat. Če bomo na pričakovani ravni, se nam za epilog obeh obračunov ni potrebno bati. Vemo, da nas v tem tednu čakata daleč najzahtevnejši preizkušnji proti najtežjim nasprotnikoma, toda zmožni smo premagati tako Maribor kot Domžale. Verjamem v uspešen zaključek jeseni," zaključuje eden od nosilcev igre zmajev v letošnji sezoni Kenan Bajrić.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
28. 11. 2017 08.20
-1
a sedaj bomo spet prica, vsakodnevnemu bluzenju nekih habarskih pametnjakovicev od nogometasev pa to? in zakaj ne objavite, kdaj od tek gre na veliko potrebo pa to
snorki123
28. 11. 2017 08.43
+1
Seveda muc samo zaradi tebe to objavljajo da te jezijo pa to ;)
zeleleni
28. 11. 2017 08.47
muci saj ni naboja v mestu in na stadionu mislim da ste se že predali pa to
Machetekills007
27. 11. 2017 21.40
-3
haha optimisti żabarski
snorki123
28. 11. 2017 08.12
+6
Ja žabarji smo optimisti. Bolje to kot da smo pesimisti ne.
degenos
27. 11. 2017 19.19
+1
Hehe... v sredo pa pokal ??!!
MaunelNeuer
27. 11. 2017 19.57
-1
degenos
27. 11. 2017 19.58
+1
Pa nej bo ...hehehe . To je po tvoje..hehe
snorki123
28. 11. 2017 08.14
+3
Vsaka lovorika je pomebna. Pokal ima vseeno neko tradicijo in bom kar razočaran če ga ne bomo osvojili. Bo pa jutri zelo težka naloga če dobiš hiter gol se vse lahko hitro obrne. Maksimalno resni moramo kreniti v tekmo da ne bo nobenega presenečenja.
aki10
28. 11. 2017 08.32
+3
Jutri bomo rutinsko pripeljali polfinale v Ljubljano
snorki123
28. 11. 2017 08.41
+2
Gleda na to da imamo res vrhunsko obrambo bi morali mirno pripeljati tekmo do konca. 3 goli je veliko po drugi strani pa spet ni toliko. Skrbi me ker je velik problem olimpije če dobimo hiter gol bo ekipo zajela panika in tega se zaveda tudi biščan. Biščan je priznal da če gre hitro narobe ekipa ne zna več igrati mirno. Če bo prvi polčas naša mreža nedotaknjena potem mislim da bo vse vredu.