Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Kramarič pred tekmo z Aluminijem: Strokovni štab nas 'prizemlji' in ostajamo motivirani

Maribor, 21. 09. 2017 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./T.V.
Komentarji
2

Nogometaši Aluminija in Maribora bodo že v petek odigrali uvodno tekmo 10. kroga državnega nogometnega prvenstva (prenos na Kanalu A ob 20. uri). Prvič v Kidričevem pod reflektorji, sicer pa so vijoličasti želijo (vsaj začasno) prebiti na prvo mesto prvoligaške lestvice.

Po četrtini državnega nogometnega prvenstva je Maribor še brez poraza, vijoličasti so zabeležili šest zmag in tri remije, v 10. krogu pa jih pot vodi v Kidričevo. Aluminij je bil vedno neugoden tekmec za vijoličaste. Aktualni državni prvaki so imeli v prejšnji sezoni z Aluminijem precej slab medsebojni izkupiček, Kidričani so namreč od možnih 12 odnesli kar sedem točk, presenetili so celo z zmago v Ljudskem vrtu.

"So dobri doma, a s pravo pripravo in pristopom lahko odnesemo vse tri točke. Tako kot vsako tekmo moramo v igro vnesti naš ritem, prebiti njihovo obrambo in doseči gol. Nazadnje na tekmi z Aluminijem nismo bili dovolj učinkoviti in upam, da zmagamo bolj prepričljivo," pravi pred tekmo mariborski nogometaš Martin Kramarič, ki je o dobrih igrah moštva tako v evropski konkurenci, kot v državnem prvenstvu, dejal: "Strokovni štab nas prizemlji, tako ostajamo motivirani tako v Ligi prvakov kot v prvenstvu, res ni problemov."

Mariborčani so trenutno na drugem mestu lestvice za ljubljansko Olimpijo zaostajajo dve točki. Zmaga bi jih vsaj za en dan prestavila na prvo mesto. "Pomembno je, da držimo stik z vrhom in si ne dovolimo morebitnega večjega zaostanka. Zato so te tri točke imele še dodaten pomen. Tekmecem dihamo za vrat in ne pustimo, da bi se oddaljili. Že v petek gremo po novo zmago, da naredimo naslednji korak naprej in pridemo do situacije, ko se lahko tudi povzpnemo na prvo mesto," pa je pred tekmo dejal Blaž Vrhovec.

Martin Kramarič
Martin Kramarič FOTO: Aljoša Kravanja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
21. 09. 2017 19.25
-1
aluminij bo verjretno zmagal .....igra doma pod svojimi reflektorji
Chelsea1991
21. 09. 2017 19.38
-3
pod vukovimi reflektorji ki jih lopov sedaj več ne rabi v medobčinski ligi in je jih je dal šumarjem