Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Kronaveter dobil s pivom po glavi: 'Za zdaj ostajam, verjamem pa, da se bomo še okrepili!'

Ljubljana, 22. 05. 2016 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden izmed treh najboljših strelcev pravkar končane sezone Prve lige Telekom Slovenije, Rok Kronaveter, se je v šampionskem letu v dresu Olimpije prelevil v ljubljenca navijačev. Mariborčan je s soigralci v soboto slavil naslov, ki so si ga zmaji tudi zaslužili, je prepričan Kronaveter.

Več videovsebin
  • Pogovor z Rokom Kronavetrom po tekmi s Krko
    00:51
    Pogovor z Rokom Kronavetrom po tekmi s Krko
  • Iz 24UR: Dan v znamenju zelene barve
    02:33
    Iz 24UR: Dan v znamenju zelene barve
  • Iz 24UR: Noro vzdušje v Stožicah
    01:01
    Iz 24UR: Noro vzdušje v Stožicah
  • Iz 24UR: Olimpija slavi naslov
    01:57
    Iz 24UR: Olimpija slavi naslov
  • Vrhunci tekme Olimpija - Krka
    12:23
    Vrhunci tekme Olimpija - Krka

Kot Mariborčan, ki sicer nikoli ni zaigral za največjega nasprotnika Olimpije, je moral Rok Kronaveter ob poletnem prihodu v prestolnico prepričati navijače. Marijan Pušnik je za 24UR nedavno povedal, da je moral k navijaški skupini Green Dragons celo na zagovor, ker je pripeljal nekdaj velikega talenta slovenskega nogometa, ki bi ob drugačnih okoliščinah (poškodbe) po igranju za Energie Cottbus v Nemčiji verjetno zaigral za kakšen večji klub v 1. Bundesligi. A usoda je hotela, da ga je športna pot pripeljala v Ljubljano, kjer je postal eden ključnih in najbolj priljubljenih članov moštva ter polnopravni "žabar", ki je s soigralci v soboto po zmagi nad Krko (3:0) slavil prigarani naslov. Njegov prispevek je bil izjemen, s 17 zadetki je skupaj z nekdanjim soigralcem Andražem Šporarjem in Jeanom-Philippom Mendyjem postal prvi strelec sezone, naslov pa proslavljal z malo Adriano in še manjšim Lukasom. 

"Občutki so res neverjetni. Sicer smo že prejšnji krog osvojili prvenstvo, a ko dvigneš ta pokal, je res nekaj drugega. Veseli smo, da nam je uspelo, sezona je bila težka, a na koncu smo zasluženo osvojili ta naslov," je našemu Božidarju Bulatu po dvigu pokala na stadionu Stožice povedal Kronaveter. Njegova prihodnost je še v zraku, tako kot je bilo v zraku pivo, s katerim ga je "napadel" soigralec s sredine igrišča in od tega meseca tudi soigralec iz reprezentance Miha Zajc. Pred evropskimi tekmami s klubom pa 29-letni Mariborčan pričakuje okrepitve. "Za zdaj ostajam, kaj pa bo prinesel prestopni rok pa bomo videli. Možnosti so vedno, mi moramo na to gledati kot športniki, vedno moramo upati na najboljše, a realnost je, da lahko že v prvem krogu dobimo težkega nasprotnika. A verjamem, da se bomo še okrepili in se dobro pripravili. Mi upamo na najboljše," je še povedal Kronaveter.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tincoop
23. 05. 2016 21.58
Bravo, želje vsakega mariborčana so osvojiti naslov z NK bežigradom! :)
SENCA2X
22. 05. 2016 21.41
+4
Zasluženo prvaki.Čestitke!!!
buenos1
22. 05. 2016 13.50
+18
tekma bolj revialnega pomena, prijeten ambient, super slavje, malo hrane, pivička, lepe ženske , še posebej moja žena, pozdrav nogometašem, hripav glas...sobota za si jo zapomnit. Glede na to, koliko nas je bilo na pikniku olimpije pred štartom v to sezono napram včeraj - NEPRECENLJIVO, kot tudi dejstvo, koliko navijačev olimpije je prišlo iz štajerskega, koroškega, primorskega, gorenjskega in dolenjskega konca :-) . Tako, pozdrav vsem skupaj, tudi violicam, želim vam lep preostanek sončne nedelje, nasledno sezono se pa spet besedno špikamo :-)
Smeljo
22. 05. 2016 14.01
+7
Debely
22. 05. 2016 12.55
+19
Krona je žabar.
rambek
22. 05. 2016 12.18
+1
Okrepiti na vseh polozabjih posebej v obrambi in v napadu ter kaksen na sredini. Razen zajca in kronavetra in matica ni noben presenetil. Radovica v vezo pa se 2 golgeterja.
ivan.z Doba
22. 05. 2016 12.15
+15
Čestitke. Naslednjo sezono še močnejši in še boljši!