Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Mandarića bolj kot igra navdušil novi zmaj Miškić, o Vanoliju pa: 'Dajte mu priložnost!'

Ljubljana, 02. 08. 2016 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tri tekme in tri zmage ima na računu branilka državnega naslova Olimpija, ki jo po novi prigarani zmagi proti Krškemu (3:1) že naslednji ponedeljek čaka večni derbi z drugouvrščenim Mariborom. "Sreča spremlja hrabre," je za 24UR povedal predsednik Milan Mandarić. Danijel Miškić presrečen po sanjskem debiju.

Več videovsebin
  • Pogovor z Etienom Velikonjo po zmagi nad Krškim
    01:09
    Pogovor z Etienom Velikonjo po zmagi nad Krškim
  • Vrhunci tekme Olimpija - Krško
    12:09
    Vrhunci tekme Olimpija - Krško
  • Izjava Tomaža Petroviča po porazu z Olimpijo
    00:43
    Izjava Tomaža Petroviča po porazu z Olimpijo
  • Izjava Mihe Zajca po zmagi nad Krškim
    00:59
    Izjava Mihe Zajca po zmagi nad Krškim
Večni derbi boste lahko v ponedeljek, 8. avgusta, seveda spremljali na naših programih Kanal A in VOYO.

"So far so good!" je takoj po tekmi našemu Božidarju Bulatu povedal predsednik Olimpije Milan Mandarić. Zaenkrat vse dobro, bi lahko prevedli angleški pregovor, ki si ga je Mandarić izposodil iz dežele, kjer je v svoji funkcionarski karieri doživel najlepše trenutke. Njegova Olimpija tudi v ponedeljek zvečer na tekmi s Krškim ni blestela, toda trener Rodolfo Vanoli se lahko ob ekspresnemu slovesu od Evrope pohvali s stoodstotnim nizom na začetku prvenstva, v katerem zeleno-beli branijo prvo državno krono v svoji novejši zgodovini. Mandarić je pohvalil novega vezista kluba Danijela Miškića, ki je debitiral z lepim zadetkom, obrnil pa se je tudi proti derbiju v Mariboru, ki ga srbski poslovnež še naprej zelo ceni in od svojih varovancev zahteva izkazovanje primernega spoštovanja do serijskih slovenskih prvakov.

"So far so good. Zaenkrat je dobro. Tri tekme po tri točke, zdaj gremo v derbi z Mariborom, kjer bomo pokazali, kdo smo in kje smo v primerjavi z njimi," je za 24UR povedal Mandarić. "Zadovoljen sem z rezultatom, fantje so se borili, malce smo imeli tudi sreče pri drugem golu ... A na splošno, kot pravijo: 'Sreča spremlja hrabre!' Tako je bilo danes v našem primeru, najvažnejši je rezultat, najvažneje je, da držimo vrh lestvice, to je glavni cilj in zaenkrat gre vse po načrtu. Igra? Zadovoljen sem z novim nogometašem, lepo me je presenetil Miškić in vidim, da prinaša novo dimenzijo, tempo in znanje, tako da sem zelo zadovoljen z doprinosom tega igralca. Igra pa kot igra ... Videl sem tudi že boljše tekme od te, a je rezultat vseeno veliko bolj simpatičen od igre. Maribor? Vedno je interesanten, z naše strani mora biti zelo veliko spoštovanja do Maribora na zelenici. Še vedno so v Evropi. So le bili dolga leta prvaki in ne bo zlahka prepustili šampionskega naziva še drugo leto, na vse načine ga bodo poskušali na terenu vrniti, a mi bomo storili vse, kar lahko, da jim tega ne privoščimo."

Zadetek na debiju - Danijel Miškić.
Zadetek na debiju - Danijel Miškić. FOTO: Aljoša Kravanja

Mandarić se je razgovoril o ocenah v javnosti, ki trenerju Vanoliju ob domnevni nizki podpori med navijači Olimpije ne pripisujejo resnih možnosti za "preživetje" do konca sezone. "Zakaj bi dal priložnost, da se ga zamenja? Vsak trener se bori za svoj uspeh, da je v klubu čimdlje, da je čimdlje uspešen ... On se ne razlikuje od drugih," meni Mandarić, ki italijanskega stratega ne krivi za boleč izpad proti slovaškemu Trenčinu v kvalifikacijah za Ligo prvakov: "Človek se trudi in ima veliko željo po zmagi. Če smo pošteni - poglejte njegove rezultate od prihoda. Pomagal je, da se osvoji prvo mesto v zelo, zelo težki in kritični situaciji. Na žalost smo izpadli iz Evrope, toda štiri glavne igralce smo imeli 'v avtu'. Mislim, da ni potrebno iskati razlogov, izpadli smo iz Evrope, a trenerja ne moremo kriviti za to. V prvenstvu smo osvojili devet točk, od tega ne moreš biti boljši in mislim, da bi se mu morala dati priložnost. Upam, da se bo občinstvo prelomilo na drugo stran in mu dalo priložnost. Najlažje je nekoga poskušati zavrniti in ga ne sprejeti, to nam ne pomaga, moramo biti skupaj, gledati pozitivne stvari, da se borimo skupaj. Tu morajo sodelovati publika, igralci, na zelenici in izven nje, vse to je edini način, da uspemo do konca sezone, da pridemo do začrtanega cilja in da v drugem letu osvojimo prvenstvo ter se učvrstimo v prvi ligi kot šampioni in se bolje pripravimo za Evropo za naslednje leto. To lahko storimo le v primeru, da držimo skupaj in smo vsi pozitivni. Zdaj pa, da iščemo razloge za to, da bi odpustili trenerja ... To bi bilo z naše strani zelo negativno in mislim, da tega ne bi smeli početi. Moramo biti pozitivni in iti pozitivno naprej vsi skupaj."

Miškić, nekdanji član Celja, je bil razumljivo zadovoljen s prvimi minutami v zmajevem gnezdu. Nekdanji mladi hrvaški reprezentant je igral od prve do zadnje minute in hitro pokazal, da bo zelo dobrodošla okrepitev ob govoricah, ki iz kluba selijo Miho Zajca in Roka Kronavetra. Ta se je v zaključku obračuna vrnil na zelenice po tem, ko mu je poškodba vzela obe evropski tekmi. "Na meni je, da vsako tekmo dajem vse od sebe, drugi pa bodo ocenili, če sem velika okrepitev ali ne. Jaz bom vsako tekmo dajal vse od sebe, da bi bil še boljši, da bi klubu pomagal, da spet osvojimo naslov," je ob pohvalah na svojo predstavo dejal Miškić, ki se je med potovanjem njegovih staršev povsem naključno rodil v Novem mestu. "Ne vem, kaj bi rekel, v Celju mi je bilo prekrasno dve leti in pol. Prekrasno je bilo, ponudili so mi priložnost in mi dali vse, Olimpija pa je stopnička več in vesel sem, da sem prišel sem."

Napadalec zeleno-belih Etien Velikonja je po zadnji tekmi tretjega kroga PLTS zanikal govorice, da se trener Vanoli in nogometaši Olimpije ne razumejo najbolje,. "Mislim, da smo na koncu zasluženo zmagali. Normalno - imeli smo težave, ker smo prejeli zadetek iz edine priložnosti, ki si jo je nasprotnik ustvaril. Nato lovljenje rezultata ni enostavno. Na srečo smo dvakrat zadeli v prvem polčasu in potem je bilo v nadaljevanju lažje," je povedal Velikonja, ki ga v naslednjem krogu čaka dvoboj z nekdanjimi delodajalci in prvi derbi v zeleno-belem dresu. "Ne, v teh govoricah (o Vanoliju, op. a.) ni nobene resnice in mislim, da smo vsi dobro povezani, da dobro delamo, verjamemo v svoj uspeh in to nas vodi naprej. Dal bom vse od sebe za to, da pomagam ekipi do novih treh točk. Upam, da bom tudi sam uspešen in že se veselim te tekme (z Mariborom)."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fs83
02. 08. 2016 14.31
+8
Po mojem se mu še kako kolca za Pušnikom ☺
rambek
02. 08. 2016 13.01
+0
Pripelje naj golmana in se kaksnega igralca v ofenzivi batrovič, matjasič. za slo ligo ne rabiš zvezd te mlade še lahko prodaš.
macek_garfield
02. 08. 2016 13.23
-2
tocno tako, kje so okrepitve pa to, se cime bi bolje igral kot pa te famozne okrepitve pa to
Dloading
02. 08. 2016 19.41
rambek
02. 08. 2016 13.00
-1
Ti si mo ze dal . dali smo priloznost. nije izkoristil. žal boš sprevudel ko bo poraz ze naslednji teden.
IdolinHeroj
02. 08. 2016 12.55
+1
Italjana zaposlijo tip zgubi eno samo tekmo,je v domačiigi neporažen pa ga grdo gledajo ehhhh.....sej je res olimpija učerej mela ogromen sreče ampak vseen.......nevem kaj prčakujejo 15-0 na vsaki tekmi joooo
Ivy Zar 1
02. 08. 2016 12.52
+1
še malo je za potrpet...zdaj se bo videlo delo trenerja, na derbiju proti Mariboru...upam na zmago...tudi remi ne bo slab rezultat...
soba666
02. 08. 2016 18.07
a ni bil že derby? rabite Mb, da se izkažete?
MacekMuri75A
02. 08. 2016 12.45
+5
Sem navijač Olimpije. Trenutno smo na lestvici prvi in kot so lahko vijoličasti to lani videli, potem je Olimpijo težko, če ne nemogoče prehiteti. Kar se tekme proti Celju tiče, smo prenehali igrati v 6. minuti namesto, da bi dodali plin in zmagali 3-0 (trener Vanoli - Olimpija ni klub, ki bo kdajkoli igrala na protinapade :-), rajše vidim, da izgubimo 3-4 kot da igramo sramotnih 0-0 brez prave igre). Kar se tiče trenerja enostavno nima pojma. Kasneje, ko se ga zamenja, več škode bo naredil. Tukaj ima sedaj Protega na voljo mesec dni časa, da najde kvalitetnega trenerja za naslednjih 5 let (čeprav je ravno on pripeljal "okrepitev" Kirma). Igralski kader je dosti boljši od tistega pri Mariboru. Domžalčani bodo čez 10 tekem že težko dihali - samo enkrat do sedaj so fizično in psihično zdržali borbo do konca, pa so imeli precej priložnosti. Kar manjka Olimpiji je trenutno dodatno en kvaliteten branilec. Ko se vrnejo vratar in dva obrambna igralca, bodo verjetno prejeti zadetki redkost. Napad in zvezno vrsto pa imamo tako ali tako najboljšo, kar se bo videlo že na derbiju.
Barca17 1
02. 08. 2016 15.25
-4
omega _v6
02. 08. 2016 12.40
-9
Gledal sem tekmo vendar se ta tekma ne more primerjati z tekmo med Domžalami in Mariborom! Tukaj sta ziher 2 razreda razlike!! Olimpija pa bo še naprej zmagovala saj ob tako pristranskem sojenju pač mora!! Ne vem ali res sodniška zbornica miži na obe očesi?? Morebiti pa je takšna komanda!!
ivan.z Doba
02. 08. 2016 20.00
+2
Ne ga srat z nabijanjem o sodnikih. Dobro ekipo ne more 'premagati' niti sodnik. Če ti je v tolažbo, pa naj ti bo.
walter2
02. 08. 2016 12.12
-1
POP nič ne piše o pobudi iz Srbije za ustanovitev regionalne lige od privolitvi UEFE.Mislim,da bi ob obisku in zanimanju za Slo ligo bilo tako tekmovanje prava poživitev in bi se s tem tudi povečal obisk na stadionih in izboljšal finančni položaj klubov,ki bi sodelovali!
Shyni
02. 08. 2016 12.37
+2
Green dragonsi so včeraj jasno povedali da so proti,tudi s transparentnom
CURVANORD Zanetti
02. 08. 2016 16.53
Lahko izrazijo svoje mnenje a ce pride do ustanovitve te lige dragonsov ne bo nihce uposteval
FC Chelsea2
02. 08. 2016 11.56
-2
tako kar naj še ostane vanoli, ki je res izjemen trener to se vidi hahahah. res je imela težki razpored olimpija kajne no razen v prvem krogu z celjem pa še tisto, če se ne bi dobesedno usral tisti gol velikonji bi se že tam pokazalo kako močna je olimpija.
MaldiniSLO
02. 08. 2016 12.00
+4
Važno da je Milanić izjemen strokovnjak na svojem področju hahaha
aki10
02. 08. 2016 12.01
+2
Maribor pa prva 2 kola domači tekmi, na prvem gostovanju pa papa 2 točki ;)
FC Chelsea2
02. 08. 2016 12.03
-2
ej model v prvi njegovi eri kdo je pripeljal maribor v evropo in da je tam tudi zelo dolgo časa ostal. sedaj pa še pol sezone ni na klopi ampak se vidi, da iz tekme v tekmo se zopet maribor dviguje. tako, da ne bi o tem, kajti vanoli je pa bil že v gorici in tud tam ni bilo nič od nič , ko pa je odšel od tam pa je začela gorica spet igrati.
FC Chelsea2
02. 08. 2016 12.06
+2
ja s kom pa je igral je mogoče igral proti radomljem, tako kot vi, k ste s eno uro mučili, da ste dal gol. ne igral je proti domžalam, ki letos igrajo izjemno koga so pred enim tednom premagali v evropi no povej in za povrh so še vedno v evropi kaj bi za vs težko govoril. če sm iskren so domžale trenutno najbolj nevarne za naslov.
CURVANORD Zanetti
02. 08. 2016 12.30
-3
Aki treba dati priložnost Ravioliju, vi se boste morali navadit na stari Italjianski sistem nogometa,igra ni lepa na oko mora bit učinkovita ,glede izgubljenih točk v Domžalah pa za Maribor nič strašnega saj jih bo vzel v ponedeljek olimpiji.
MacekMuri75A
02. 08. 2016 12.49
+2
Kako je že "mogočni" Maribor zmagal v prvem kolu (fsran gol ??) ? Koliko golov so dali v Evropi letos Mariborčani ? Koliko Olimpija ? Upam, da tako igrajo še na derbiju. Potem zagotovo ne bodo zmagali.
aki10
02. 08. 2016 11.43
+5
Miškić je super okrepitev, včeraj najboljši posameznik. Igra res, da ni taka kot si želimo, ampak se mi zdi, da se iz tekme v tekmo vidi nek napredek, sam pomoje s tem Italijanom ne bomo nikol ne vem kako lepo igral, znamo pa met rezultat in to je edino kar šteje. Res pa je, da ljubljanska publika poleg rezultatov hoče še igro in borbo na igrišču, slednje včeraj v veliki meri ni manjkalo, kar smo navijači znali nagraditi z ovacijami in aplavzom. Gremo naprej zbirat točke, ker samo to šteje, da postaneš prvak! Ni mi pa jasno zakaj še vedno ne igrata Crnomarković in Ejup... pa ne vem kako Vanoli ne dojame, da Olimpija nima igralcev, ki bi znali, oz. bili navajeni igrati sistem 3-5-2.. Zdaj pa derbi in verjamem v dober rezultat! FORZA ZMAJI!!!
zigas84
02. 08. 2016 11.41
+1
zdaj mi je pa že smešno. pred leti je bi banar kriv da ni ljudi, potem par tekem malo več vau... zdaj pa je trener kriv da ni ljudi... a tri tekme 9 točk :) smešni ste
FC Chelsea2
02. 08. 2016 11.59
-3
ne problem je v ljubljančanih, ki iščejo samo izgovore zakj niso prišli na tekmo. pa še navijat ne znajo, ko je krško vodil je bila čista tišina, ko pa so izenačili pa so se začel dreti kot češ da se že celo tekmo full glasni.
zeleleni
02. 08. 2016 12.40
+1
aki10
03. 08. 2016 11.28
Ko je Krško dal gol je s tribun prišev val podpore in navijanje je bilo v tem trenutku zalo glasno, če pa ti nisi gledal tekme ti ne moremo pomagati
CrackMilko
02. 08. 2016 11.15
+3
Lani je tudi Pusnik imel kar nekaj novih igralcev, sistem je prilagodil le-tem in Olimpija je takoj harala. Olimpija ima IMO najboljsi kaderv 1. SNL, a se pesimist zaradi italijanskega sarlatana.
Shyni
02. 08. 2016 11.05
+1
Glavni krivec da igra olimpije ni izjemna so predvsem poškodbe...obramba je tista ki šepa, ni mitrovića ni Vidmarja, zarifović pa itak ni kaj prida...pri vezi se pozna da ni kronavetra in kapuna, z napadom pa dejansko ni nič narobe...
tedoVV2HCmedo
02. 08. 2016 10.51
+0
Zakaj bo ta tekma v ponedeljek? Take tekme morajo biti v soboto ali nedeljo. Če je tekma v ponedeljek, zgleda, da je naša liga posvečena otrokom, ki imajo sedaj počitnice in jim ni problem biti tudi med tednom pokonci do polnoči.
MacekMuri75A
02. 08. 2016 12.31
+0
Na prošnjo Maribora, ki igra v četrtek evropsko tekmo.
Debely
02. 08. 2016 10.37
-2
Vanoli je glavni krivec, da ni igre in gledalcev. Hvala in adijo.
skrajnež
02. 08. 2016 10.46
+2
če bi bla super igra pa pol točk manj...kaj bi potem rekel?
zeleleni
02. 08. 2016 12.41
+1
RedRooster
02. 08. 2016 10.32
+7
Včeraj v Stožicah gledam tekmo in ne želim biti preveč pameten, ko že nekaj časa spremljam te nove igralce pri zelenih - madona brez zamere, res ne razumem kako je lahko Kirm igral za reprezentanco ali pa se na nogomet ne spoznam preveč; na trenutke se mi je zdelo, da je bolje, da bi Olimpija igrala z enim manj, ne vem mogoče se motim!
RTVjeZAKON
02. 08. 2016 10.45
+6
Donnald Darko
02. 08. 2016 12.21
drimtim
02. 08. 2016 10.11
+5
še zmaga v ponedeljek pa bo že -5 in spet bo vroče v mariboru .gremo šampioni zeleni po nove zmage
tedoVV2HCmedo
02. 08. 2016 10.54
Zahović "masira nekaj" lastnikom NK Maribor, zato se ne rabi bati, da ga bodo nagnali.
TRUMPP
02. 08. 2016 09.47
-8
Naj gredo raje Pokemone špilat ti fuzbalerji,...slovenska liga,..dolg cajt...za umret,.....
TheMafiaDon
02. 08. 2016 09.48
-6
+++ katastrofa res...pa še nobenega slovenca ni
TRUMPP
02. 08. 2016 09.59
-4
skrajnež
02. 08. 2016 10.38
+1
jebela ja...in tretje domžale razbijejo west ham....ja, ni je kvalitete ne. zarad takih pacientov slo liga caplja na mestu kar se obiska tekem tiče in z obiskom se tudi igra izboljša
RTVjeZAKON
02. 08. 2016 09.45
+2
Ja sreča je bila res na naši strani...igra nikakakor ne steče.
Mungos2
02. 08. 2016 09.39
-3
Čestitke Bežigradu05 za spektakularno in veliko zmago !!
MaldiniSLO
02. 08. 2016 11.23
+10
Mungo ti si pa še bolj obseden z Olimpijo kot nekateri štajerčki...na vsak članek komentiraš in kažeš svoj idiotizem
Mungos2
02. 08. 2016 14.06
-3
Maldini, nobene stvari ne sklepaj po sebi, revček !
MaldiniSLO
02. 08. 2016 14.31
+3
Namesto da podpiraš svoj klub si obseden z blatenjem drugih...še enkrat pomisli kdo je revček
BayernGomez
03. 08. 2016 15.23
+1
Čeprav ne maram Olimpije se strinjam z Maldinijem.