Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Štajerci zadovoljni z uvodno preizkušnjo v Beleku, Milanič potrdil skorajšnji povratek Rajčevića

Belek, 31. 01. 2018 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi tekmi zimskih priprav v Beleku so člani državnega prvaka NK Maribor odigrali 120 minut s predstavnico elitne srbske lige Vojvodino. Po remiju z 2:2 je trener vijoličnih Darko Milanič dejal, da je tekma prinesla natanko to, kar so v taboru vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije pričakovali.

"Vemo, kaj nas čaka tukaj v Turčiji. Dinamika na višji ravni kot običajno, ker v tej fazi pri vseh ekipah igralcem delimo minute. Nam je predvsem dobrodošla, da smo pod pritiskom dlje kot smo v domači ligi," je po remiju z novosadsko Vojvodino dejal nekdanji branilec beograjskega Partizana, zdaj pa trener Maribora Darko Milanič. Ta se je z varovanci spopadel z neobičajno preizkušnjo, v turškem Beleku, ki bo tudi letos odskočna deska Štajercev v boju za ubranitev državnega naslova, so vijolični odigrali tekmo s 60-minutnima polčasoma.

Darko Milanič.
Darko Milanič. FOTO: Damjan Žibert

"Tega smo se prvič spomnili lani in se je pokazalo kot zelo dobro," je v pogovoru za klubsko spletno stran nkmaribor.com dodal Milanič. "Smo v obdobju, ko je 60 minut visokega tempa zelo pomembnih. Zdaj je to optimalno, jasno pa je, da bomo minute v prihodnje podaljševali na 90 (minut, op. a.). Glede pristopa ni pripomb, tekaško so fantje dobro oddelali, ob res visoki intenzivnosti je bilo tudi nekaj divjanja. Kljub zelo, zelo visoki stopnji agresivnosti nasprotnika, sem pogrešal nekoliko več posesti, vendar smo imeli nekaj lepih akcij. Predvsem v drugem polčasu, ko smo z drugačno postavitvijo lažje nadzorovali žogo in bili učinkoviti."

Rajčević se vrača v ekipni pogon
Cilj zdaj je nadgrajevanje kombinatorike v zaključku akcij, je še povedal Milanič, ki je pohvalil "čudovita zadetka" napadalcev Gregorja Bajdeta in kapetana Marcosa Tavaresa, obenem pa še izrazil zadovoljstvo, ker se po odsotnosti zaradi poškodbe vrača branilec Aleksander Rajčević.

"Naše zamisli so, da poskušamo biti kombinatorni in sodelujemo v zadnjih 20, 25 metrih. To nam je nekajkrat uspelo," je sklenil Milanič. "Težave so nastale, ko smo morali prebijati celoten blok nasprotnika. Ko nam je uspelo in smo imeli žogo v posesti, smo imeli tudi kombinatoriko in dosegli čudovita zadetka. Bomo pa skozi naslednje tekme popravljali zadeve, ki nam še ne gredo najboljše. Vesela novica je povezana z Rajčevićem: v sredo bo že priključen nogometnemu treningu. Delal bo z ekipo, a še bomo previdni in verjetno ne bo takoj v kadru za tekmo. Potem čakamo Ivkovića in čez kakšen teden še Vilerja, da bomo popolni."

Vrhunci tekme Maribor Vojvodina:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
31. 01. 2018 18.35
+2
hehehe.....smo remi ??...ampak bolje kot z liverpoolom ---ane
lupito
31. 01. 2018 21.17
+2
Be..k kaj pa tvoji? Aja saj ne ves kateri so tvoji
Rudar
31. 01. 2018 16.39
+3
Kdo je sodil?
zeleleni
31. 01. 2018 13.56
+1
macek_garfield
31. 01. 2018 14.17
+0
trudijo se pa to, lolimpija pa ankaran premaguje pa to
zeleleni
01. 02. 2018 09.02
+1
MaunelNeuer
01. 02. 2018 13.22
-1