Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Mariborčanom je derbi dal krila: 'Fantje so bistveno bolj samozavestni in nasmejani'

Maribor, 21. 10. 2016 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Le še točka loči vodilno Olimpijo in prvega zasledovalca Maribor pred začetkom 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Naše kamere bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kjer se bodo vijoličasti še drugič v nekaj dneh pomerili z Gorico. Večni derbi je blagodejno vplival na moštvo, meni trener Darko Milanič.

Prenos tekme 14. kroga se na Kanalu A in VOYO v soboto začne ob 20. uri.

Štajerski ponos je v prejšnjem krogu državnega prvenstva slavil novo zmago za klubsko zgodovino. Ni je slajše zmage od tiste na dvorišču velikega rivala, Maribor pa je navdušil z učinkovito predstavo v Stožicah, od koder je odnesel precej zanesljivo zmago s 3:1. Zadetki Milivoja Novakovića, Aleksa Pihlerja in Luke Zahovića so presodili Olimpiji, ki bi se lahko pred nedeljskim gostovanjem v Velenju (prenos na Kanalu A in VOYO) že znašla v zaostanku pod vrhom lestvice. A Štajerci morajo nekaj dni po remiju z Gorico v pokalnem tekmovanju (1:1) premagati vrtnice, s katerimi se bodo nato spet udarili v Pokalu Slovenije in tako zaključili pravo trilogijo primorsko-štajerskih obračunov. "Res je, da smo v eni 'top' seriji desetih tekem, v kateri smo osemkrat zmagali. Pričakujem eno zahtevno tekmo, ker je tekmec enostavno zahteven in to se je pokazalo na vseh teh zadnjih srečanjih, tudi na pokalni tekmi," je pred vnovičnim snidenjem z nekdanjimi delodajalci povedal Milanič. "Vendar pričakujem dobro predstavo fantov, eno tako moštveno predstavo in, jasno - gremo na tri točke in vložili bomo ogromno energije, da bi to tudi uresničili."

Kakšen vpliv bo imela oziroma že ima zmaga na derbiju? Izolčan je prepričan, da izvrstno, o tem se je lahko prepričal tudi na lastne oči, potem ko je sam sicer komajda vodil tekmo zaradi težav s hrbtom, a se je lahko zato toliko bolj zanesel na prekaljenega športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki je v slogu Cristiana Ronalda v finalu Eura 2016 prevzel vajeti v svoje roke oziroma glasilke. "Fantje so bistveno bolj samozavestni, to je jasno, zmaga v derbiju je zelo pomembna, to se je videlo takoj prvi dan," je nadaljeval Milanič. "Bili so bistveno bolj nasmejani, je pa res, da smo bili vsi skupaj utrujeni, tako mi kot oni, zato smo potrebovali kakšen dan več počitka oziroma regeneracije. Zdaj so popolnoma nared, to se je videlo tudi na tekmi v sredo in na včerajšnjem treningu." Nekaj skrbi pred prihodom Gorice sicer povzročata poškodbi Damjana Boharja in Aleksa Pihlerja, ki naj bi na derbiju v Stožicah navdušil številne oglednike velikih evropskih klubov. Oba bosta manjkala, je pa Milanič napovedal tudi druge spremembe, čeprav so nazadnje v Novi Gorici začeli številni (na papirju) rezervisti. "Poškodba Pihlerja in ta Boharjeva v sredo krojita postavo, drugače bi bila, jasno, tudi onadva v kombinaciji za ekipo, a tako nista. Gotovo bo nekaj novih fantov, z namenom sem jih tudi odpočil po tistem težkem derbiju, predvsem starejši se tako napolnijo z energijo, ki jo potrebujejo. Tako da nekaj sprememb bo, da," je ob medijskem terminu v Ljudskem vrtu še povedal strateg 13-kratnih državnih prvakov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
21. 10. 2016 17.03
-2
neki mi daje ......zgleda da se olimpije res vsi tko bojijo da igrajo v transu proti njej........ ne sam marbor tud drugi ...to je pozitivno za olimpijo ....je spoštovana
nets372
21. 10. 2016 17.43
+5
Kaj tebi je slabo,pa Maribor ji je dal učno lekcijo nogometa,pa ni Maribor kar nekdo za Olimpijo je to evropski nasprotnik in takoj se je Olimpija podelala v hlače.Tako pač je!!!!
degenos
21. 10. 2016 17.49
-3
degenos
21. 10. 2016 17.50
-3
ma kaki evropski nasprotnik igra v slovenski ligi samo
MaunelNeuer
22. 10. 2016 17.13
+1