Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Milanič: Navijači so se želeli opravičiti, vse skupaj nas bo še bolj povezalo

Maribor, 29. 04. 2016 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Slovenskim nogometašem jo je pred tekmami 32. kroga zagodlo vreme. Zaradi spidveja so Krčani morali svoj obračun z Rudarjem odigrati sredi hudega meteža, danes so na vrsti Zavrčani in Novogoričani, prvak Maribor pa v soboto gostuje pri lokalnem rivalu Celju. Darko Milanič tudi o navijačih.

"Bitko za Štajersko" boste lahko v soboto od 16.35 v živo spremljali na Kanalu A in VOYO.

Mariboru v prejšnjem krogu ni uspelo, tokrat bi lahko štajerski ponos že pred tekmo Olimpije, ki v nedeljo gostuje v Kopru, prevzel vodstvo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Toda to je lažje reči kot storiti: to so navijači in nogometaši vijoličastih občutili že proti Kopru v Ljudskem vrtu, ko se je nezadovoljstvo ob remiju z 2:2 preneslo tudi na zelenico. Celjani na Maribor v svoji Areni Petrol čakajo v morda najboljšem trenutku forme v celotni sezoni, priprave Darka Milaniča in varovancev pa je tako kot po skorajda celotni državi zmotil sneg. Državni prvaki so trenirali v dvorani Lukna, preselili so se tudi na umetno travo, Milanič pa je ob druženju z mediji povedal, da Maribor spet ne bo mogel računati na nekdanjega člana Celja Gregorja Bajdeta.

"Vreme nam jo je 'fino' zagodlo. Ta teden sem hotel izkoristiti za nekaj treninga, a to včeraj definitivno ni bilo mogoče, zato smo včeraj morali iti na umetno travo. Vemo, kaj to pomeni, ko na umetno travo nisi navajen, zato bomo na to pazili. Pokvarjeni načrti? Načrt B, C, B ... Pripravljeni smo, saj proti vremenu ne moremo, tako da se pač prilagodimo," je povedal Milanič. "Poleg fantov, ki so že dolgo poškodovani, tudi Gregor Bajde ne bo nared. Prejšnji teden je kazalo, da bo poškodbo zelo hitro saniral, a je kot kaže prehitro vstopil na treninge, zato za to tekmo gotovo ne bo kandidat."

Darko Milanič (v sredini) s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem (desno) in pomočnikom Sašo Gajserjem.
Darko Milanič (v sredini) s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem (desno) in pomočnikom Sašo Gajserjem. FOTO: Damjan Žibert

Nekdanji kapetan slovenske državne reprezentance je Celjane označil za neugodne tekmece, od svojih varovancev pa si želi boljše predstave kot nazadnje proti Koprčanom, ko je dva gola zabil Milivoje Novaković. "Jasno je, da je ekipa Celja neugoden tekmec, da imajo hitrost, da imajo dobro dinamiko, vendar smo jih pogledali in tudi oni imajo, kot vsaka ekipa, neke slabosti, mi bomo poskušali na teh slabostih delati," je nadaljeval Milanič. "Predvsem pa je pomembno, da spet zberemo potrebno dozo energije in mentalne svežine, ki nam je verjetno manjkala na zadnji tekmi. Da gremo v tekmo pravi, tako kot na začetku ciklusa, ko smo na nasprotnikovi polovici odvzeli veliko žog, takšne fante želim videti tudi na tej tekmi, agresivne, zbrane. Kvaliteto imamo, to pomeni, da moramo biti enostavno boljši kot smo bili predvsem v zadnjem dvoboju. Stvari, ki jih je potrebno opraviti, da bo izgledalo bistveno lažje. Vse tekme smo začeli zelo napadalno, se pravi, da naša strategija je taka. Želimo biti na nasprotnikovi polovici in kot sem rekel jih tu presenetiti v odvzemu žoge, potem ti je, jasno, vse olajšano. Na temu moramo delati, oziroma želimo biti dlje časa v takšnem položaju, da nasprotnik ne more mirno organizirati neke igre od zadaj. Koliko nam bo to uspelo? Jaz upam, da na vsaki tekmi dlje."

Kar nekaj vprašanj je bilo posvečenih tudi odmevnemu "slačenju", ki so ga po obračunu zadnjega kroga pod Kalvarijo uprizorili nekateri člani mariborske navijaške skupine Viole. Milanič je dodal, da v teh trenutkih nikomur v klubu ni lahko, a pričakuje, da bodo težave le še bolj povezale njegove fante. "Navijači? Dolgo igramo nogomet, dolgo, tudi fantje, ki so v slačilnici, že dolgo igrajo nogomet, oziroma tisti, ki mogoče niso tako dolgo na sceni, dobijo neko pomoč in enostavno imamo bistveno pomembnejše delo pred seboj," je še povedal povratnik na mariborsko klop. Res je (da so se želeli navijači opravičiti, op. a.). Ne bi komentiral dlje. Nam je ta tekma, ki prihaja zdaj, zelo pomembna, to, kar se je zgodilo, smo pustili v ponedeljek, torek, zdaj je že četrtek, koncentracija na taktične zadeve, ki nas čakajo in na veliko energijo, ki jo potrebujemo proti Celju. Naša naloga je, da igramo dobro, da zmagujemo in potem ne bo nobenih težav. Ni enostavno, vendar to bo po mojem, to pa tudi čutim, nam bo dalo le energijo, nas bo povezalo. Težave nas morajo povezati, slačilnico morajo povezati, slačilnica mora biti močna, da se to ne zgodi več."

Navijaška skupina Viole se je sicer v četrtek na družbenem omrežju odzvala z dolgim zapisom, v katerem so privrženci vijoličaste barve sporočili, da je bil nedeljski incident "najtežji trenutek", ker so se morali iz takšnih ali drugačnih razlogov "obrniti proti lastnih igralcem". "Gesta slačenja dresov je bila neizbežna. Iskreno nam je žal vsakega slehernega posameznika iz igralskih vrst, ki je to moral storiti nezasluženo, vendar naj bo le-to v poduk 'pozerjem'," opozarjajo Štajerci. "Čiste vesti 'pozerski' igralci v takem primeru, ko soigralec, ki daje vse od sebe in se bori za svete barve, prisilno sleče dres, enostavno več ne more imeti. Mi kot navijači smo dali vedno vse od sebe tudi v težkih trenutkih kot so izpadi v finalih pokala, izpadi iz evropskih pokalov. Glede na to, da je 'kvazi' javnost ogorčena, mogoče ni greh če na zadevo opišemo malo drugače, malo enostavnejše. Vzemimo za primer službo zdravnika, ki prvič, drugič, tretjič postavi narobno diagnozo, zdravi bolnega človeka napačno, zaradi svoje napake ne uspe pri operaciji. Prvič ga ščiti ustanova, drugič predstojnik s sodelavci, tretjič še samo sodelavci. Četrtič izgubi licenco. Licenca v tem primeru je igralski dres," so pojasnili in si podobnih sankcij zaželeli tudi v primeru novinarjev. Dodali so, da je potrebno "spoštovati grb na srčni strani dresa" in da bodo takrat tudi oni "spoštovali ime na hrbtni strani". 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drofel 1
29. 04. 2016 19.23
+3
Bogi tale Milan..NIČ. Vprašanja so bila direktna, on po kot neka knjiga...naučen...nevedež...se izmika...se pretvarja...JOJ ...JOJ. To je komanda iz vodstva. Za vodstvo se pa ve...medalje za minulo delo...medalje so pa za ljudi, ki si to zaslužijo. Ve se ZZ. Ampak na račun nekega uspeha se ne živi večno. Tukaj so potrebne spremembe....v igralcih in vodstvu NK Maribor., Pa brez zamere štajerci, ki nikoli nisem imel nič proti vas.
šmajser1
29. 04. 2016 18.28
+0
Dejstvo je, da tak spilat ne morejo! To, kar so do zdaj pokazali ni nic od nic! Malo se naj zamislijo in zberejo! Isto velja za viole! Po sezoni pa parim hvala lepa in nasvidenje! MARIBOR SAMPION
xxman.y
29. 04. 2016 17.46
+5
Kaj ta sploh govori? Navadna lutka brez svoje glave in brez znanja, ki se pusti vodit. Točno to kar hoče Zahović. Sej je v tujini dokazal kok je vreden. Nič.
FAUSTOS1
29. 04. 2016 14.15
+5
zahovičeva lutka-pleši pleši milo
Hachi
29. 04. 2016 13.52
+9
Viole, malce ste zgresili bistvo in sicer v mariboru se ne igra nogomet zaradi 200 Viol, ampak zaradi ostalih par tisoc, ki klubu niso strosek in sramota.ampak podpora. niste vi kompetentni, da slacite drese igralcem, ker jih tudi vi ne placujete.
290ktober
29. 04. 2016 12.10
+4
Žive naj vsi navijači, ki hrepene dočakat dan da koder sonce hodi vijole bo pregnan ne vijole le navijač bo mejak....
290ktober
29. 04. 2016 12.06
+3
Prišel bo dan ko vijola bo pregnan in navijač ne vijola bo mejak..
hrvat_Ante
29. 04. 2016 11.59
+4
S tem, ko dres in klub oznacujete za "svete", izpadete kot znani verski radikalci. Ekstremisticna navijaska skupina viole, se brade si pustite.
290ktober
29. 04. 2016 12.04
+3
MaunelNeuer
02. 05. 2016 15.15
vsaki pravi navijači svoj klub označujejo za svet, poglej Poljake. na kakem njivoju so pa dr,ekonsi? na takem da se znajo stepst med sabo in da znajo napast manjše skupine, naj napadejo Biris Norte od Seville kak so Viole potem bojo junaki
nejmarsaks
29. 04. 2016 11.33
+3
pa dobr no a tega emerixa sploh kdo kaj zastopi kaj hoče povedat..
videonadzor
29. 04. 2016 11.40
-4
kwa ..kwa......dobro ti razumeš vse.....žaba napihjena....a ne??
probeg
29. 04. 2016 12.29
+2
MaunelNeuer
02. 05. 2016 15.15
motorist_mb
29. 04. 2016 10.55
+8
Milanič...pravi navijač ne skače prek ograje...ne grozi igralcem in še kaj...vidim da jih z zahotom zagovarjaš torej nisi nič boljši...mb je na dnu in dokler se ne reši teh ljudi bo žalost Maribora!
dugi159
29. 04. 2016 10.57
+4
Ce je pa zahotova marijoneta se zaho setavi enajsterico pa taktiko...
290ktober
29. 04. 2016 11.11
+4
bravo... Zahovič in vijole so na nivoju ulične bande!
videonadzor
29. 04. 2016 11.14
-4
ti tardeči.....zaj 12.maja ti pridejo tvoji rjuhari.....zabojnike ti že postavlajoo....upam da ka tebi v sobo.......,,butl.....
krnekilojz
29. 04. 2016 11.39
+3
290ktober
29. 04. 2016 11.55
+7
Milanič je poslušna ovčka brez hrbtenice...
dugi159
29. 04. 2016 10.47
+4
Ne razumem zakaj se zdaj opravicujejo ce so rekli da je to edino pravilno da se tako ne bori za sveti klub. Ocitno ne vejo kaj bi radi. Milanic klobasa butologije da jih bo to povezalo. Ce ti grozi horda se ti tresejo noge se podat ne mores
290ktober
29. 04. 2016 11.56
+1
M@ko
29. 04. 2016 10.43
+4
Primerjava z zdravniki? Zdravnik ima mnogo višji IQ kot navijač, ki vdre na igrišče in sleče igralca. Kar pa se kazni tiče, kot iz tiste pravljice, kjer je bil osel kaznovan tako, da je dobil udarce z bičem po svoji senci. Izpraznit kompleten stadion, če ne zna skupina iz svojih vrst odstraniti posameznikov, naj vsi nosijo posledice.
videonadzor
29. 04. 2016 10.13
-14
EN KLUB.ENA ČAST...........vsem podrepnikom mariborskim ke tu pluvate po svojem klubi samo to......mate najboljši klub in najbolšo mesto..in?....še jaz boj cenim maribor in klub pa se nisn rodo v maribori...sn pa ponosn na maribor in nk maribor v slabem in dobrem----vam to (.i.).....nam ki pa mamo radi še kaj v življeji pa to.....................................................................................................Maribor....Maribor......Ljudski vrt danes spet hrumi(maribor),za Maribor nam srce gori(maribor),Vijole Štajerske,pa že pojejo,pojejo....eja.eja.eja.eja.,nk maribor..eja.eja.eja.eja.dajmo še en gol...hej,hej,...Maribor Šampion.............maribor...maribor.......Vijolice pod Kalvarijo(maribor),na vsaki tekmi zacveto(maribor)....Vijole Štajerske....zmago prineso..na Štajersko!...........navali..udari....na goll..gol......
hrvat_Ante
29. 04. 2016 11.54
+9
Izredno inteligentni napevi, moram reci. Goethe bi vam zavidal.
?enka
29. 04. 2016 14.40
+0
Eni imajo glave res prazne do vakuma ... HA HA HA Tak Labodji spev ... Me res zanima, kaj počne večina viol kadar niso na tekmah ... Mladi upi Maribora ... :(
MaunelNeuer
02. 05. 2016 15.19
ka počnejo pa dr,ekonsi ko niso na tekmah? se stepejo kdaj tud med sabo, kar sem že videl. ja Viole so vam lahk za zlgel kak se za svoj klub navija
brsankovi 1
29. 04. 2016 10.10
+0
Bil na tekmi, ko so igralci Kopra zapuščali stadion, smo jim navijači mb zaploskali. Tisto kar pa se je dogajalo med violami in igralci pa je bil tretji polčas, je bil kdo poškodovan? Zaj nabijat kaj bi se lahko zgodilo, brezveze.
290ktober
29. 04. 2016 11.12
+0
martinov
29. 04. 2016 11.13
+5
Butl ! Da je bil še kdo telesno poškodavan. Samo to je bio porebno !
videonadzor
29. 04. 2016 11.17
-5
ke te ni sram............debelinko zavaljeni..........
videonadzor
29. 04. 2016 11.19
-3
290ktober.....ti pa res ko da rukneš vsaki den vsej 3l šmarnice...
290ktober
29. 04. 2016 11.25
+3
videonadzor
29. 04. 2016 11.41
-6
čuj rdeči...buhtl....ze grem na coffi...pa ke neoš neke tunte opet piso.......
krnekilojz
29. 04. 2016 11.42
+3
Emerih violični butl z vinom nafilan in pameten k kamen
MaunelNeuer
02. 05. 2016 15.21
s čim ste pa močvirniki nafilani' z id,iotizmom in primitivizmom. ja kamen je še vedno pametnejši od vas
mallonge
29. 04. 2016 10.01
+9
V stilu kriminala polne Slovenije. Odločili so, da bo 3 vrsta z leve na stadionu prazna. zato se bodo inkriminirani izgredniki pač posedli vrsto više in po možnosti nakoncu tekme slekli še sodnike in novinarje. Upam, da pride še Čeferin, da slečejo še njega.
BOZICEKSLO
29. 04. 2016 09.53
+0
Zato bi opraviila. V kaksni bolj razviti drzavi je kazen sigurbo prazni stadioni eno leto in seveda denarna kazen vec 100 000€
Norbert
29. 04. 2016 10.34
+9
Bla, bla, bla... v kakšni bolj razviti državi bi varnostniki te tri "VIOLE" zadržali in ne bi prišlo do tega...
martinov
29. 04. 2016 11.28
+2
Pa ne v Mariboru, če je Varnost Maribor sponzor. Saj so od varovanja plačalni in imajo svoje posredovanja plačana od Zavarovalnice Maribor Matematika v Mariboru ne velja, ker je ena plus ena, tri. ZM, NK Viola, NK Maribor, vse se izide, po priučenem ekonomistu ZZ in predsedniku uprave ZM, COTARU. S tekmo s Koprom se računanica, glede pik 1=3 ni izšla, ke je bilo 2-2. Sponzorji imajo še danes svoj oglas, ko ta klub komentiramo, sploh pa Vedlin na Radiu City. Ta je pa že tako slab, da nam lako škodi. Od prejšnjega dnega še poročajo "Ko se dogaja mi poročmo. Očitno se ne zavedajo, da jih je povozil čas zgodivine. V peto ligo, neke Slovenske lige bi jih morali prestavtiti, pa bi bil v Mariboru mir
mpk2
29. 04. 2016 09.52
+10
Eno smo navijači, drugo pa so člani navijaške skupine, v tem primeru viole, kjer je večina takih z nedokončano osnovno šolo, možgani v obliki suhe žemlje, plača na socialni, obnašanje v javnosti pa kot geniji in vele znanstveniki ali doktorji znanosti! lp iz Maribora
290ktober
29. 04. 2016 11.13
-3
lunape
29. 04. 2016 09.50
+2
Ko bi te viole na splošno življenje jemali bolj resno, ne pa da je nogomet pri njih enako življenje... Ta primerjava z zdravnikom pa res top 😊 A pol je tako, da če so navijači enkrat, dvakrat...nespoštljivi do svojih igralcev, tut izgubijo ta naziv? No, logično a ne.?
mita1
29. 04. 2016 09.45
+2
Res lepa povezava. Tolpa kriminalcev in pijani direktor kluba.Milanič pa le pajac.
videonadzor
29. 04. 2016 09.34
-5
FORZA VIOLE-FORZA ZZ-FORZA NK MARIBOR
carli17
29. 04. 2016 10.16
-1
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
MaunelNeuer
02. 05. 2016 15.21
forza Terror boys Nova Gorica in Viole Maribor